reklama
dominique.p
Fanka BB :)
W koncu wymienilam Sarze szczoteczke do zebow ale nie mialam wyjscia, bo stara utopila w kibelku, wiec odrazu poszla do smieci
Pszczola tez od czasu do czasu topi w kiblu szczoteczke, ale ja, jesli oczywiscie szczotka nie jest sfatygowana niemilosiernie, nie wywalam do smietnika tylko myje mydlem i sparzam wrzatkiem. Przeczytalam jakis czas temu, ze w muszli klozetowej jest 100 razy mniej bakterii (oczywiscie mowie o domowym kibelku, a nie szalecie miejskim czy innym publicznym ustepie) niz np. na telefonie komorkowym (tak szczerze - myla ktoras z Was kiedys swoj telefon i odkazala go np. domestosem? albo myla rece przed kazdym jego uzyciem? no wlasnie... a niejedno dziecko ma z komorka rodzicow bliski kontakt ustny). tak wiec nie robie problemu z utopionej szczotki ani jak pszczole zdarzy sie napic wody z kibla, nabrawszy ja sobie na lyzeczke od lalkowego serwicu sniadaniowego ot - zycie;-)
Dominique- ja czyszcze komórkeco jakis czas wacikiem z alkoholem a Ami po załatwieniu na amen juz jednej, tej nie ma prawa tknącale o tym kibelku nie słyszałam...no ciekawe...tylko ze my mamy kostke w pojemniku na wode i woda w kibelku juz jest zielona wiec szczoteczka nie nadaje sie do uzycia
M
Majka01
Gość
W ostatniej Angorze jest artykuł o bakteriach, i tak jak Dominiqe napisała, kibelek jest jednym z bardziej bezpiecznych miejsc, za to za największym siedliskiem bakterii jest lodówka i drugie miejsce zajmuje piekarnik .
aga31
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
my mamy,na dole i na górze,razem 20 sztuk,jak ugryzie to nie ma żartów;-)czyli jeszcze u nikogo 5 nie ma??
my mamy,na dole i na górze,razem 20 sztuk,jak ugryzie to nie ma żartów;-)
wow! to ewcia chyba pierwsza
u nas 16 na stanie
reklama
M
Majka01
Gość
U nas na stanie równo 10 i do tego dwie dolne czwóreczki sie pchają więc za tydzień powinno być 12
Podziel się: