reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

ty mi kochana lepiej powiedz jaki materacyk do łóżeczka kupić :-D
goorącccooooo to mało powiedziane ja odczuwam to jak saunę ...

reklama
najlepszy materacyk to kokosowo-gryczany, polecili mi go niemal wszyscy znajomi... ale w tym uk to nie ma porządnych rzeczy i musiałam się zadowolić półtwardym z pianki i czegoś tam jeszcze - no, nie ja - synek!
Oj, współczuję wam dziewczyny takiego gorąca, ale też trochę zazdroszcze bo tu od kilku dni to zimno i leje albo wieje.
A co u nas?
Synek jest na etapie MAMO MAMO! tylko że bez słowa MAMO! jak tylko usłyszy albo co gorsza zobaczy że wychodzę i zostawiam go samego to drze się strasznie. Jeszcze kilka dni temu lubił zasypiać sam a teraz nie mogę się ruszyć z sypialni zanim on zaśnie! Dobrze że mamy aneks kuchenny to jak chcę coś zjeść a on się bawi w salonie to mnie widzi i słyszy bo bym z nim musiała chodzić do kuchni. Jak był malutki to mi to nie przeszkadzało natomiast teraz to już duży facet! 10.2 kg!
A swoją drogą, nie wiecie może kiedy dzieci zaczynają świadomie mówić mama, tata itd (wiem ze mama jest na końcu :-( , koleżanki synek najpierw mówił NIE i DAJ a dopiero potem MAMA :-D )

Ostatnia edycja:
hehe no ja mam zamiar zapisywać złote myśli mego Synuśka :-)
no to już coś z tym materacykiem :tak: teraz tylko łóżeczko dobrać i będzie cudnie :-)

Iwonka kazde dziecko zaczyna mowic swoim tempem,moje najpierw powiedzieli tata,potem mama,baba itd.corka zaczela mowic bardzo szybko,jak miala okolo 7 miesiecy mowila juz krotkie zdania np.mama pic,moja mama,moja tata (nie umiala odmieniac),ale w okolicach roczku to juz gadala jak nakrecona,a synek troche pozniej zaczol mowic,ponoc u chlopcow to normalne,ale dziecko dziecku nie jest rowne,jak bedziesz do Ignasia duzo mowila to na pewno mu to duzo pomoze i najlepiej nie zdrabniac typu,'chcesz mniamniam?'tylko mowic wyraznie,wtedy dziecko szybciej sie uczy

Clio A ja wiem ze w materacyku mam kokos ale niewiem czy cos wiecej jeszcze jest... pianki napewno nie ma...:] rodzice mi kupowali i miał byc własnie kokosowy.
Co do łózeczek to tez wybór duuuuuzy ;-)

Dobra lece sie szykowac powoli na ślub i moze wesele;-) ale przez ten upal mi sie odechciewa...:dry:

Ostatnio mnie nie bylo mamusie bo mnie dopadla lekka chandra.. :-( Ogolnie czasem tak bywa, ze wszystko sie czlowiekowi wali na glowe.. Taka pogoda (codzienne ulewy, prawie bez przerw, czasem nawet cos jak ''zarwanie chmury'') tylko to poteguje.. :no: Mimo wszystko nie zalamuje sie do konca i czekam na lepsze dni.. Wiary dodaje mi tylko Jesse. :tak:

clio87 taka otwartosc to zaleta, nie wada. Tylko ludzie inaczej to oceniaja, bo przeciez prawda czasem boli i nie umieja sie z tym pogodzic, ze czemu tak mowisz.. Nie odbieraja rady jako pomoc, tylko jako pretekst do konfliktu.. Ja rzadko mowilam cos komus otwarcie i przez to najwiecej tylko ja ucierpialam. Niestety taka jest moja natura i nadal tak robie, nie jestem silna.. W nerwach czasem mowie komus co mysle, ale wtedy mowie za ostro i zwykle zaluje po fakcie.. Ale moj wywod o niczym, ostatnio nie moge sie skupic, wybacz.
A Jesse ma sie ok. Choc na pewno brakuje mu spacerow na swiezym powietrzu. Niestety w taka pogode strach nawet nos zza domu wystawic. Ale nie bede egoistka. Pogoda w Polsce tez nieciekawa. W takie upaly tez bym z nim nie wychodzila. I to dobrze, ze Twoj maz, tatus sie stara. Dal sobie rade z lalka, da i z dzieckiem. A Tobie ta pomoc sie bardzo przyda po porodzie. Czasem chce sie chwile odsapnac, uciec od wszystkiego, wtedy taki pomocny partner to to czego Nam trzeba. Nakarmi (mozna sciagnac pokarm przeciez), przewinie, wykapie, ulula.. Taka pomoc raz kiedys jest niezastapiona. Moj mi pomaga, choc czesto jest przemeczony bo faktycznie dlugo pracuje, jednak codziennie moge sie chwile porelaksowac w wannie i z soboty na niedziele (tj dzis :-)), on w nocy wstaje do malego, daje mi sie wyspac, nabrac sil na caly przyszly tydzien.. Ale Jesse tez juz nie jest taki wymagajacy, uregulowal juz sobie, w nocy wstaje ok 3 razy, mleczko, pampersik i juz spi na rekach. :-) Gorzej w dzien, niewiele sypia i czesto nudzi sie sam ze soba, potrzebuje mamusi. A ja obecnie sie ucze z nim na rekach wstawiac pranie, gotowac (?! nie na rekach, ale obok :tak:), czy pisac na forum.. :-D He he. A jak tam, dowiedzialas sie ile Alex wazy??

Pozdrawiam Was mamusie. Milego dnia.

hej Mamuśki

Zakupy udane :-):-):-) materacyk kupiliśmy kokos-pianka-kokos a łóżeczko z Drewex ale bez przegięć jak zobaczyłam ceny to zapytałam czy to ze wszystkim a pani w sklepie że nie samo łóżeczko ... :szok: nabyliśmy też fotelik samochodowy Maxi Cosi CabrioFix :rofl2: do tego rożek z dinusiami, 3 zabawki i ośmiorniczkę pozytywkę :-D 2 butelki Lovi 150ml i 250ml,2 smoczki, osłonki na sutki Avent, 6 pieluch tetrowych, nożyczki z pilnikiem,termometr do wanienki, przewijak ale bez tej dechy od spodu bo te ciężkie były zostałonam do nabycia wanienka i wózek do przywiezienia zdecydowaliśmy siena Tako Warior Producent wzkw i artykuw dziecicych - TAKO - wzki dziecice, wzki lalkowe, spacerowe... bez nosidełka mam gondolę i na niej się skupiamy fotelik do ręki sie weźmie i też będzie a dzidzie i tak nie mogą w nich długo przebywać

mnie też użekło jest i funkcjonalne i ładne a ja jestem przeszczęśliwa bo stoi w pokoiku i patrze sobie na nie ehh już chce żeby spał w nim Alex (no dobra nie musi spać :-p)

mam pytanie dziewczyny czy ja teraz moge stosować raid do gniazdka chodzi o przebywanie w pomieszczeniu i czy jak mały sie urodzi to moze mu zaszkodzić? i czy fenistil mogę używać po ugryzieniu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mnie też użekło jest i funkcjonalne i ładne a ja jestem przeszczęśliwa bo stoi w pokoiku i patrze sobie na nie ehh już chce żeby spał w nim Alex (no dobra nie musi spać :-p)

mam pytanie dziewczyny czy ja teraz moge stosować raid do gniazdka chodzi o przebywanie w pomieszczeniu i czy jak mały sie urodzi to moze mu zaszkodzić? i czy fenistil mogę używać po ugryzieniu?

Wiesz co ja wiem że tych perpatarów w sprayu na komary nie wolno używać przy tak małych dzieciach... ale w aptekach znajdziesz taka pianke na komary dla dziec ale dopiero powyżej 1 miesiąca życia... A jeżeli chodzi o ciąże to nie mam pojęcia naprawde... musiałbys sie spytac może w aptece albo swojego lekarza :))

Do góry