reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

Nie ktoś tylko JA!
Próbuje mnie rozbawić na swój prymitywny męski sposób :-D
Poza tymi małymi incydentami to naprawde wporządku gość ale jak mi czasami na nerwy podziała to mam ochotę go walnąć!

reklama
Iwonka powiem ci że skądś znam podobny przypadek :-D i takie teksty tonie tylko w samolocie rzuca ale w supermarkecie restauracji ale jest plus bo zawsze zapyta czy może hehe :-D

a my dzisiaj z Ananaskiem idziemy do lakarza to już 33 tc i mam nadzieję ze zrobią mi USG bo osatnie miałam w 2... którymś tc a młody wierci się i krąży hehe :rofl2: Babcia mnie trochę wystraszyła albo raczej zmartwiła bo mówi ze jak na mnie patrzy z dziadkiem to mały nie będzie miał całych 3 kg bo taki mały brzusio i wogóle :zawstydzona/y:

Nie przejmuj się bo
1. po brzuchu nie można poznać ile dziecko waży, niektóre mają małe brzuchy i rodzą duże dzieci a u innych jest odwrotnie. Koleżanka miała bombe że wszyscy myśleli że będą bliźniaki a urodziła 2.900 kruszynke!
2. Jesteś w 33 tc i tak naprawde dopiero teraz dziecko zaczyna przybierać na wadze w astronomicznym tempie :-)
3. Masz teraz inne zmartwienia np. kolor zasłon w pokoiku Aleksa i nawet jakby dzieciątko było małe co z tym zrobisz?? Nic! Więc nie ma się czym przejmować jeśli i tak nie masz na to wpływu.
Udanego USG :-D

Nie przejmuj się bo
1. po brzuchu nie można poznać ile dziecko waży, niektóre mają małe brzuchy i rodzą duże dzieci a u innych jest odwrotnie. Koleżanka miała bombe że wszyscy myśleli że będą bliźniaki a urodziła 2.900 kruszynke!
2. Jesteś w 33 tc i tak naprawde dopiero teraz dziecko zaczyna przybierać na wadze w astronomicznym tempie :-)
3. Masz teraz inne zmartwienia np. kolor zasłon w pokoiku Aleksa i nawet jakby dzieciątko było małe co z tym zrobisz?? Nic! Więc nie ma się czym przejmować jeśli i tak nie masz na to wpływu.
Udanego USG :-D

JESTEM JUŻ PO :-D Alex zdrowy wszystko idealnie 33tc rodzimy naturalnie bo położony jest główką w dół nie ma rozszczepu podniebienia a ja jestem w skowronkach bo wiem gdzie co ma plecki nóżki rączki hehe :-)

moje drogie kiedy kupuje się wózek dla malucha?? bo mnie szlak trafi z zacofaniem w mojej rodzinie ... :wściekła/y::no::dry:

gratuluję i cieszę się razem z Tobą :-D to wspaniale wiedziec ze wszystko jest wporządku.
A nie mówiłam :-) nie wolno się na zapas martwic!
My wózek kupiliśmy jak byłam w 8 mcu.
W przesądy nie wierzę ale jednak nie odważyłam się kupic bucików :-) jak bym we wszystko wierzyła co mi mówią to pewnie siedziałabym w domu pod stołem :-)

oj, bo fryzjerka powiedziała mi żeby bucików nie kupowac przed urodzeniem się dziecka bo dziecko odejdzie. Chociaż znajomi kupowali i wszystko było wporządku to zawsze jak w sklepie patrzyłam na buciki to mi się to przypominało i smutno mi się robiło :-(

ale numer z tymi przesądami hehe ja też nie wierzę i dlatego kupuję wózek :-)
powiedzcie mi jak było z waszym apetytem w ciąży? ja mam mały tzn nie mam specjalnie ochoty jeść ?
dzisiaj u nas ponownie upał ... ale w sumie mamy lato :-p
przepraszam was że tak o sobie co u was :rofl2:

reklama
czesc mamuski!!
ja juz mam spakowana jedna duza torbe,jeszcze tylko 2,a reszta w podreczne,jaby zabraklo kg i bedzie koniec,wtedy tylko czekac na dzien wyjazdu.
clio z tymi apetytami wciazy to jest roznie,ja z cora nie moglam nic jesc,bo wszystko mnie cofalo,a najwieksza ochote to mialam na kurczaki z rozna i sereki homogenizowane,najlepiej truskawkowy i gl.to jadlam,a z synem to jadlam wszystko i stale bylam glodna.a wprzesady tez nie wierzylam,wozki mialam w domu przed urodzeniem,lozeczko tez,buty tez kupowalam,jakby czlowiek mial tak we wszystko wierzyc,to by sfiksowal.najlepiej nikogo nie sluchac i robic swoje.

Do góry