reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

takhisis SPOZNIONE,ALE SZCZERE ZYCZENIA URODZINOWE,ZEBY WSZYSTKIE PROBLEMY DOBIEGLY KONCA,A NASTALY DNI PELNE CIEPLA,RADOSCI I MILOSCI !!!! :tak:;-)
a z facetami to juz tak jest,w kazdym malzenstwie sa dni lepsze i gorsze,czasami najlepiej burze przeczekac...i fajnie, cie znowu tutaj zobaczyc:tak:

reklama
fikusek1988, a dziekuje. :) Miesiecznica juz minela i kolejny miesiac leci.. Ja takze gdy wspominam swoj porod, to mi sie plakac chce, jednak zdecydowalabym sie przejsc to jeszcze raz, ale dam sobie troche czasu -kilka lat. :) Ty sie byc moze tez zdecydujesz. Kazda kobieta jest inna i potrzebuje innego czasu. Poki co mam malenkie dziecko, a juz nieraz slyszalam kiedy sprawie mu rodzenstwo, czy kiedy dam mu mlodsza siostre.. :) Ludzie sa zabawni. Dopiero jedno sie ucze pielegnowac i nie w glowie mi tak szybko drugie. Twoj maluszek juz sie rwie do chodzenia mowisz, to juz czas gdy mamusia musi miec oczy dookola glowy.. :)

clio87 torcik wyglada pycha, choc nie dla mnie. :) Dla mnie dzien bez czegos slodkiego, to nie dzien. :) Ale co gorsze, to sie zaczelo pod koniec ciazy i zostalo mi nadal, nigdy az tak nie lubilam slodyczy. Teraz narzekam na nadwage, a nie moge sie oprzec slodkoscia.. :(

Natasza30 tylko Nas powiadom, na pewno dasz rade. Powiedz jak dzidzia, a potem sie pojawisz kiedy bedziesz miala czas. Dzis Cie nie ma, moze juz sie zaczelo..?!?! :) Jesli tak to POWODZENIA!!

Takhisis to faktycznie niemile, ze nie zlozyl nawet zyczen.. Jednak kazdy sie kloci, tak to juz dziala. A gdy sie pogodzicie, powinien Ci to wynagrodzic.. Ja bylam bardzo nerwowa w ostatnich tygodniach ciazy i choc to byla moja wina, to raz narzeczony nie wytrzymal i wygarnal mi ostro kilka rzeczy.. Nie bylo to mile, nie odzywalam sie kilka dni. Jednak potem przeprosil ladnie, wszystko wrocilo do normy. U Was tez nadejda te lepsze dni. Daj sobie troszke czasu.

ixidixi witaj. Fakt, mieszkac z rodzina nie jest ciekawie, oni zawsze sie wtracaja. Jednak mozesz sluchac jednym uchem, a drugim uchem wypuszczac.. W koncu jestes dojrzala i sama najlepiej wiesz co robisz. Staraj sie tylko nie wchodzic w konflikty. Choc wiem, ze latwo sie mowi, ciezej tak zrobic. Jak mi ktos zaczyna ''radzic'' to sie szybko wnerwiam. :(

madlen79 witaj. Narzekalam, ze Ty wyjedziesz do Pl, Iwonka tez, to na forum zostane tylko ja. Jednak forum ostatnio niezle ruszylo. :) Dzieci jeszcze nie maja tu wakacji?? W Polsce juz chyba od zeszlego piatku, choc pewna nie jestem.. Zycze Ci ladnej pogody podczas urlopu. Podobno te upaly stad, przechodza do Polski. To dobrze, po tych powodziach, osuszy troche.. :( Mowisz, ze corcia zaczyna dojrzewac..?!?! Kurde, faktycznie z dzieckiem jest ciazka robota, az do 18stki gdzies. A co ja gadam, cale zycie. Najpierw zabkowanie, chodzenie, zwalanie wszystkiego na siebie, potem okres dojrzewania, buntowanie, klotnie, potem trudne niezawsze trafne wybory co do szkoly, pracy, czy malzenstwa.. Cale zycie sie czlowiek martwi. Ale z drugiej strony, gdyby nie to, to co bysmy robili..?!?! Zycie byloby nudne. :)

A u mnie.. Dopiero co przetrwalam straszny porod, to teraz czeka mnie kolejny nieziemski bol!! :/ Mianowicie, od 3 dni boli mnie zab. :( Nie mialam takiego problemu juz z 5 lat i szczerze powiem, ze panicznie sie boje dentysty! :( A w UK jeszcze nie bylam i nie wiem czego sie spodziewac, jakie mi dadza znieczulenie itd. Echh..

Milego dnia mamusie.

giov ja jeszcze was nie opuszczam,lecimy dopiero pod koniec lipca,no a tam nie bardzo bede miala dostep do neta,bo jak zalecimy wieczorkiem,to zaraz nastepnego dnia jedziemy na wies,nie chce siedziec w miescie,bo co ja tam bede robila.ja tesknie za polem,lasem,woda,cisza i juz odliczam dni,moje dzieciaki caly dzien beda biegac,a ja bede lezala na kocyku i delektowala sie cisza.
wkacje w uk,zaczynaja sie pod koniec lipca,ale my z tej drugiej wyspy,wiec w srode dzieciaki ida juz ostatni raz do szkoly,dzisiaj kupilismy kartki i cukierki dla nauczycieli a jutro jeszcze kupimy kwiatki,bo moj synek tak bardzo lubi swoje panie,ze juz sobie zazyczyl,ze chce dac im duze kwiaty.:-Dprawdziwy gentelman z niego,od malego wie,ze kobieta musi dostawac kwiaty :-D
a co do dzieci...masz racje,od samego poczatku do samego konca,poki rodzice zyja,musza sie nimi zajmowac,zawsze cos jest,jak nie zabki i raczkowanie,to pozniej dojrzewanie,problemy sercowe..itp,itd..stale cos..
my ostatnio mamy w planach trzecie dziecko,ale jak patrze na te moje lobuzy,to czasami sie zastanawiam.male to takie kochane,a jak podrosna,to czasami czlowiek ma ochote udusic..oj ciezko byc rodzicem..zazdroszcze wam dziewczyny,ze wasze serduszka sa takie malutkie,wiele bym dala,zeby moje tez ,chociaz na jeden dzien mogly byc takie male:tak:

Giov oj trzeba miec ooczy dookola glowy:D No mnie tez sie ludzie pytaja kiedy rodzenswto Aluś bedzie mial:D no ale cuz po piuerwsze teraz nie planuje drugiego maluch,moze za ok 8 lat:D a przedewszystkim to nie mamz kim:) bo z ojcem Alana nie jestem.

ixidixi staraj się znaleźć rozwiązanie pokojowe dla obu stron bo za niedługo twoja rodzinka zacznie mówić że jesteś taka jak twój mąż skoro uważają że on jest "niedobry"! Tak było z moją mamą, miała przesrane przez parę lat po tym jak zawsze trzymała stronę taty, trzeba wyjaśnić sobie sprawy od początku żeby się nie wtrącali do waszego małżeństwa, jak? nie wiem! ale trzeba!
To jest straszny minus mieszkania w wielopokoleniowym domu :-(

giov moja koleżanka też miała leżaczek i mała się w nim tylko denerwowała a do huśtawki nie musieli jej przekonywać, leży w niej godzinami i śpi :-) potem ją tylko przenosi do łóżeczka i mała śpi całą noc :-) Wynalazek niesamowity, polecam.

A ja w PL jestem i mi tu tak dobrze :-D siostra zajmuje się małym więc mamy z mężem mnóstwo czasu dla siebie, byłam już u kosmetyczki jutro fryzjer, och... ale mi dobrze :-D
Fajnie że nas coraz więcej :-) a ja miałam poród lekki i już na 2gi dzień mąż dla żartu zapytał czy planujemy jeszcze i ja byłam gotowa po tygodniu wrócić i zrobić to jeszcze raz, ale lekarz GP powiedziała że najlepiej poczekać rok przed kolejną ciążą :-) Więc za parę mcy spodziewajcie się że napiszę że będzie kolejny dzidziuś :-D Bardzo chcę mieć kolejnego bobasa tylko poczekam troszkę aż mały zacznie chodzić żeby go już nie nosić tak dużo.

ixidixi fajnie ze tutaj dołączyłaś :-)
Iwonka ty to masz zdrowie hehe ale dobrze jak się decydować to w podobnym wieku :-D ja jestem ciekawa jak mój poród przebiegnie i czy będę o tym myślała :-p jak truskawki?

a ja dzisiaj odbębniłam 1 dzień po urlopie i jakoś przetrwałam oblężenie hehe jak ja to kocham :-D:rofl2:
ale wczorja musiałam zmusićAlexa do aktywniejszych ruchów bounty i prawy boczek (którego nie lubi hehehe) i seria kopniaczków się posypała :rofl2: i dzisiaj mi sie moje dziecię odwdzięczyło w pracy :tak: ale jestem szczęśliwa ze znow taki rozrabiaka :-)

ixidixi fajnie ze tutaj dołączyłaś :-)
Iwonka ty to masz zdrowie hehe ale dobrze jak się decydować to w podobnym wieku :-D ja jestem ciekawa jak mój poród przebiegnie i czy będę o tym myślała :-p jak truskawki?

a ja dzisiaj odbębniłam 1 dzień po urlopie i jakoś przetrwałam oblężenie hehe jak ja to kocham :-D:rofl2:
ale wczorja musiałam zmusićAlexa do aktywniejszych ruchów bounty i prawy boczek (którego nie lubi hehehe) i seria kopniaczków się posypała :rofl2: i dzisiaj mi sie moje dziecię odwdzięczyło w pracy :tak: ale jestem szczęśliwa ze znow taki rozrabiaka :-)
hehe:) oj to piekne uczucie jak maluch kpie:) a pod koniec to brzuch latal mi we wszystkie strony:D

madlen79 to dobrze, ze Hubercik od malego juz ma takie maniery.. Z czasem jego dziewczyna bedzie bardzo szczesliwa, gdy bedzie ja obsypywal kwiatkami.. :) Odchowalas juz dwoje dzieci, dalabys rade i z trzecim. Ale wiadomo, to bardzo powazna decyzja, wiec musicie sobie przemyslec za i przeciw. Mysle jednak, ze Twoje dzieci sa juz na tyle duze, ze bardzo by sie cieszyly z rodzenstwa i pomagaly w opiece nad bobaskiem, bo mniejsze dzieci potrafia byc zazdrosne, ze rodzic poswieca wiecej czasu dzidzi i wtedy tworza sie problemy.. My oczywiscie kochamy kazde dziecko tak samo i tak samo o nie dbamy, jednak starsze dziecko nie rozumie, ze malenstwo wymaga wiecej uwagi.. Mowisz, ze juz niedlugo czeka Cie blogie lenistwo.. I widzisz, Ty nieraz zazdroscisz nam, ze male dziecko maly klopot, a my zazdroscimy Tobie, ze duze dziecko, to troszke wiecej czasu dla siebie.. :)

fikusek1988 myslimy podobnie. Niektorzy lubia jedna dzidzie po drugiej, zeby szybciej wyjsc z pieluch itd. Ale do tego naprawde trzeba sily, a nie kazda kobieta ma ja w sobie. Ja nie mam. :) I planujek wrocic do pieluch za kilka lat. Uwazam, ze bedzie mi latwiej, jak Jesse bedzie chodzil do szkoly, to wtedy drugie dziecko.. Wiec jestes samotna mamusia? Najwazniejsze, ze sobie radzisz. I dobrze, ze moj narzeczony nie rozumie polskiego, bo jakby przeczytal, to zaraz by Cie swatal z ktoryms z jego kolegow. :) Taka juz jego natura!! :tak:;-)

Iwonka1985 niedaleko domu mam ''Nursery Cash&Carry'' wiec mysle, ze na dniach poogladam hustawki. Mowisz, ze wypoczywasz.. Mmm.. Pozazdroscic. Ja od porodu planuje isc do fryzjera, bo mam odrosty (niefarbowalam od 8 miesiaca ciazy), dzis maly ma ponad miesiac, a ja jeszcze czasu na to nie znalazlam.. :( I fajnie, ze Ignas bedzie mial siostrzyczke lub braciszka juz niedlugo. Czekamy na kolejna dzidzie!!

clio87 fakt, kopniaczki to to dla czego warto zachodzic w ciaze!! :) Sam brzus to jeszcze nic, ale te ruchy, ajj.. Moj synek niewiele sie ruszal, ale gdy juz, to bylam przeszczesliwa. A ostatnie dwa miesiace ciazy byl juz odwrocony glowka na dol i tak fajnie wypinal mi cala dupke z lewej strony u gory!! :-) Prawie dzien w dzien, taka spora gorka, fajnie to wygladalo, niesmowity ksztalt brzuszka. :)

Milej nocki mamusie.

reklama
Giov bylam w anglii to wiem jak jest:D tam bym napewno zaraz kogos poznala:d tez wychodze z tego zalozenia ze jak jedno pojdzie do szkoly to dobrze miec drugie:) po kilku latach zateskni sie za takim maluszkiem w domku:)

Do góry