reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

czesc mamuski
ostatnio jakos nie mam weny na pisanie,chyba przez te upaly.jest tak cieplo,ze nic mi sie nie chce..ale jeszce 2 tyg.i dzieciaczki maja wakacje.
egzaminy mialam zangielskiego,chodze tutaj do szkoly i sie ucze,a przynajmniej probuje..tak to jest jak sie nie pracuje,to kontakt z jezykiem jest ograniczony,wiec gdzies go trzeba sie nauczyc.egzaminy mialam 4,ale przez 2 dni i po dwa..wyniki beda w lipcu..dam wam pozniej znac,jezeli zdaze sie dowieziec przed moim wyjazdem do Polski,bo jak bede w pl.to nie siadam do kopma pzrez 4 tyg.nie wiem jak to wytrzymam,ale bede musiala..
giov widzialam zdjecia synka,duzy on jest..szok:szok:,widac ze apetyt to mu sluzy..,ale lepiej tak niz mialo by byc odwrotnie..urode juz tez ma po tatusiu,nie wyprze sie on syna,maly czysty tata
iwonka to sie wyspalas ,do 12..no niezle,ja tak dobrze nie mam.moje dzieci jak ja spie,uwilbiaja bawic sie zabawkami grajacymi..i tak niechcacy nie daja mi spac..no coz..a zobacz w argosie,takie organki nie sa drogie,tansze tez mozna kupic..i powodzenia,jak juz maly zacznie grac...znam to,w domu swiecie,ale dziecko ma duzo radosci,gorzej z rodzicami..:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Iwonka1985 dziekuje bardzo. Nie odzywialam sie najlepiej w ciazy, nie wiem na czym on wyrosl taki byczek i zdrowy. :) Ale dzis bylo ciezko.. Tak go bolal brzuszek, ze nic nie pomoglo. :( Nie spal od 16:00 do 23:00 ani chwili, placzac. A mi sie serce krajalo, probowalam wszystkiego. Niby spi juz prawie od godziny, ale sie wybudza co 20 min, usypiam go smoczkiem, padl ze zmeczenia, a bol chyba nie minal.. :( Niestety musimy jechac az do Londynu i narzeczony sobie wzial wolne na jutro, ale jak to bedzie to nie wiem.. Jak dalej tak bedzie sie meczyl, to go zabiore do lekarza, a paszport sie przelozy.. Namieszalismy troche, bo nazwisko tatusia, a nie jestesmy po slubie, a paszport i obywatelstwo polskie, bo tak latwiej.. :/

madlen79 fajnie, ze chodzisz do szkoly. Ze masz ta silna wole sie uczyc jezyka. Ja bardzo bym chciala chodzic na jakies kursy, ale nigdy sie za to nie zabralam z lenistwa. Potem bede musiala, ale to jak maly troche podrosnie. Milo slyszec ze Jesse jest choc troche podobny do ojca. Bo tak to buzka okragla po mnie. :) A nie chcialabym, zeby mial moja tendencje do tycia, czy niski wzrost, :( Oby poszedl po tatusiu. Chcialabym tez, zeby mial karnacje ojca, a to jeszcze mozliwe, podobno sciemnieje z czasem.. Heh. A widac czlowiek naprawde wyspi sie po smierci. Noworodek w kolko placze, a starsze dziecko gra zabawkami.. Mila wizja na nastepne 15 lat, az podrosnie.. :) Kiedy wyjezdzasz do Polski? 4 tygodnie, dluuugi urlop. Wracaj szybko, bo tu zastygnie, mamusie wchodza raz kiedys..

Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszle mamusie.

Iwonka1985 tak mi sie wydaje, ze ma.. Nie dziwie mu sie, te sztuczne mleko.. Pachnie okropnie. :) Masowalam mu brzuszek, nosilam go, ogrzewalam.. Niby na drugi dzien lepiej. Cala podroz do Londynu przespal jak aniolek. :) Jak dojechalismy zmiana pieluszki i ''obiadek'' i dalej lulu. Gdy wracalismy to samo, jednak w drodze juz nie spal, ale byl grzeczny. :) Dzis tez go boli brzuszek.. Choc spi narazie. Ma zaparcia, je duzo, a kupka raz dziennie.. Nie wiem jak mu moge pomoc.. Jak Ignas dzis?? Pozdrawiam.

Ignaś ma huśtawkę nastrojów, raz się śmieje a zaraz płacze :-(
A jakim mlekiem karmisz? Koleżanki synuś też miał kolki i ona dawała mu mleko Aptamil dla dzieci z kolkami i zaparciami. Teraz już zdarzają im się tylko co pare dni wzdęcia a reszta jest ok. Ja też karmię małego Aptamilem ale zwykłym i mały wcześniej bardzo ulewał a teraz jest lepiej, chociaż my stosujemy kilka rzeczy na to to po zmianie mleka na to właśnie widzę dużą poprawę. Nasz mały już tak nie śpi w samochodzie jak kiedyś teraz bardziej się przygląda wszystkiemu i robi brrr... hehe :-D

Iwonka1985 ta hustawka nastrojow to chyba z nudow.. Cos takiego zauwazam u Jesse'go czasem. Placze dla zasady! :) Naprawde, jest przewiniety, najedzony, nic go nie boli (nie szarpie sie, nie podkurcza nozek), ale jak ma lezec to placze.. Jak na rece, to zadowolony, jak go odlozysz to znow placz.. :) Heh. Albo z nudow albo brakuje mu czulosci, przytulenia, nie wiem..?!?! Ignas juz ciekawy swiata, gdzie tam bedzie spal. :) Maluszek juz zabkuje?! Niedlugo pewnie zacznie.. Ja mam jeszcze troche czasu, a juz sie obawiam, ze dziecko bedzie cierpialo, a ja nie bede mu mogla za wiele pomoc.. Wiem tylko, ze juz od pierwszego zabka trzeba przemywac.. Echh.. Tyle mysli, normalnie moj syn mnie uczy! To jak szkola wyzsza. Nie umialam najprostszych rzeczy zrobic przy maluszku, idzie nam coraz lepiej, ale w kolko szukam rad, odpowiedzi na pytania w internecie, bez tego to nie wiem co by bylo. :) A jak dzisiejszy (w uk) dzien ojca?? Ignas byl grzeczny czy broil tatusiowi jak ostatnio klawiatura?? :) Ja kupilam niewielki prezent dla narzeczonego, wypisalam kartke w imieniu malego i zobilam dwa specjalne zdjecia z napisami i wydrukowalam. Tatus byl bardzo szczesliwy. :) Choc na takie I LOVE YOU od synka jak wypisywalam jeszcze troszke poczeka.. :)
Pozdrowienia gorace.

Ignaś ma już 2 ząbki i reszta dzielnie idzie :-) Dnia ojca nie świętowaliśmy bo tatuś cały dzień w pracy a ja nawet zapomniałam o tym :-(
Zdjęć nie wstawiłam bo nie mam trochę czasu, za tydzień do Polandu jedziemy i trzeba się przygotować trochę.

Iwonka1985 tak sie wczoraj zakrecilam, ze zapomnialam napisac o mleku. :-) Karmie go SMA i chyba zle robie.. :sorry: Wybralam to mleko bez zastanowienia i przez przypadek i sie go trzymam, ale chyba zmienie na jakies inne, bo mu sie coraz wiecej ulewa i przez to ciagle jest glodny i niewiele tyje.. :-( Juz dwa zabki ma Ignas? I jak to znosi?? Niektore dzieci dobrze, choc wiekszosc ciezko, ciezko.. Tata caly dzien w pracy nawet w niedziele? Looj.. To tak jak moj, niewiele czasu spedza z synem.. :-( Tez wyjezdzasz do Polski? Na jak dlugo? Wszyscy mnie opuszcza i bede na tym forum sama, echh.. Pozdrawiam.

Nie wyjeżdzam na koniec świata i internet też tam mają :-) więc będę zaglądać.
Z tego co sobie przypominam to SMA to chyba mleko soyowe jest, nie? A ktoś kiedyś na forum napisał że soya u chłopców chamuje wytwarzanie testosteronu. Ile w tym prawdy-nie wiem, nie sprawdzałam.
Mój mąż dużo pracuje, po 14 godz dziennie 5-6 dni w tyg :-(
Ząbki idą, mały płaczliwy ale nie jest źle, powiem tylko że moje dziecko jest złote jeśli chodzi o takie rzeczy albo poprostu ja tak skacze koło niego że nic mu więcej nie trzeba i jest spokojny i mało płacze, tylko właśnie przez ząbki maruda się zrobiła troszkę :-)
Dziś dostał pierwszy serek i płakał bo chciał jeszcze, ale mamusia z ciężkim sercem odmówiła bo to pierwszy raz był i muszę uważać żeby mu nie zaszkodził, a on to łakomczuszek jest zwłaszcza na takie smakołyczki :-D

reklama
Do góry