reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

.. Gdzie mieszkacie w UK?? Pozdrawiamy serdecznie.

na drugiej wyspie,Irlandia polnocna
a jak tam maly lakomczyszek daje ci troche odpoczac??
kakakarolina jeszcze troche i twoj synus tez bedzie juz duzy..no ja juz mam spokoj,moje szkraby nie wymagaja juz takiej uwagi i skupienia jak wasze dzieciaczki :-D ale kiedys,wydawaloby sie calkiem niedawno ,tez mialam urwanie glowy..czas ucieka a dzieci szybko rosna..wierzcie mi..ale czasami to wolalabym,zeby znowu byly takie malenkie,bo jak sie mowi..male dzieci,maly problem duze dzieci,duzy problem :tak::tak: :-D:-D
a u nas dzisiaj caly dzien padal deszcz..pogoda wkratke,jak to na wyspie..:-)

reklama
giov7 ja mieszkam koło Londynu.
Co do snu to tylko początki są takie ciężkie więc naprawde radzę śpij kiedy dziecko śpi! Później mały będzie spał dłużej w nocy ale i tak nie tyle żeby się wyspać, a do tego w dzień mój mały tylko drzemie sobie 2 razy po pół godziny więc ja nie dam rady spać, a mąż dużo pracuje, ale idzie się przyzwyczaić. Już nie jest tak ciężko jak na początku.
A co do sklerozy to mnie dalej męczy :-D
No i madlen ja również zazdroszczę grilla. Ale za to mam kilka znajomych mamusiek z dziećmi w podobnym wieku do mojego szkraba i jak się spotykamy to ZAWSZE sobie porozmawiamy o kupkach, butlach, cycach i takich tam :-D

I muszę się pochwalić Ignaś ma już 75 cm i waży 9.88kg :-)

Pozdrawiam was i wasze dzieciaczki.

łał iwonka duży chłopak ten Twój Ignaś. Niby dwa miesiące młodszy od mojego a o ile większy. Mój kurdupel ma 68 cm i 7 kilo żywej wagi:)
U nas piękna pogoda przesiadujemy na kocyku w ogródku i nic szczególnego się nie dzieje.
Pozdrawiam wszystkie mamy

Karolino nie przejmuj się :-) Mój synek urodził się duży 4.240
I jest większy niż dzieciaki o 2-4 mce starsze. Pozatym szybko rośnie ale nie koniecznie dużo je, rozmawiałam dziś z koleżanką i jej synek starszy ale jak się domyślacie mniejszy od mojego zjada 2x więcej jedzenia niż mój :confused: Więc wydaje mi się że po prostu lepiej wykorzystuje to co je :tak:

U nas dziś ciepło, słońce grzeje ale niestety mamy przelotne deszcze więc nie wiadomo czy wychodzić z domu czy nie, ale byliśmy dziś na ważeniu i odwiedzić tatusia w pracy :-D
Mały prawie nie spał dziś i w końcu udało mi się go położyć spać po wyczerpującej, mokrej dla nas obojga kąpieli :-)
Ja wracam teraz do oglądania filmu.
Przyjemnego wieczoru!

madlen79 wiedzialam, ze juz pytalam! Ech, taka skleroza w tak mlodym wieku.. :) :/ Porazka. Maly skonczyl wczoraj 2 tygodnie i musze przyznac, ze jest coraz lepiej.. W nocy sie budzi jak w zegarku co 2h. :) Je lakomczuszek, zmiana pampersika i dalej lulu.. Takze troche spimy.. :) Czasem ma gorsze noce, a to dlatego, ze sie nudzi. :) Caly dzien spi, potem jest spragniony wrazen, przytulenia.. I fakt, co racja to racja. Czekam, az podrosnie jak Twoje dzieci, ale duze dziecko, duzy problem.. Czeka mnie zabkowanie, chodzenie, zwalanie wszystkiego, potem rozrabianie, towarzystwo szkolne.. :) Wiem, juz daleko wybiegam w przyszlosc, ale szykuje sie na to, co mnie czeka. :) W porownaniu z tym wszystkim, te nieprzespane noce to pikus, nie powinnam narzekac. :)

Iwonka1985 to niedaleko. Ja w Birmingham.. Woow, Twoj maluszek niewiele spi w dzien.. :/ Ja taki spioch jestem.. Ale tak jak mi mama powtarzala, wyspie sie po smierci. :) No coz, musze sie przyzwyczaic, dziecko jest najwazniejsze. Ignas juz prawie 10kg, no no no, duuuzy silny chlopczyk! Moj moze niedlugo dobije do 5kg, ale nie wiem kiedy.. A je w kolko. :) Ladna mamy pogode w UK, co?!?! Choc ulewy i powodzie w kraju sa straszne, nie moge narzekac.. :/ Echh..
W poniedzialek idziemy sie dopiero zarejestrowac.. :)
Pozdrawiamy Was mamusie.

Hej Mamuśki:-)
trochę mnie nie było ale jestem zestresowana ślubem i oblężeniem przez klientki najlepiej żebym jeszcze w dniu ślubu była w pracy :baffled: wrrr ...
widzę ze sie rozpisujecie wiec mam co nadrabiać :sorry2:
jestem po badaniach i z Alexem wszystko oki :-D rośnie książkowo hihi ja też czuję się oki tylko hemoglobina niska ale poradzimy sobie ja tego wogóle nie odczówam czuję sie zadziwiająco dobrze :tak: a jak wy sobie radzicie w te ciepłe dni? ja jestem w swoim żywiole i ładuję bateryjki :cool2: miałam ostatnio sesje brzuszkową załanczam kilka fotek :-p

clioto zdjęcie z buźką na brzuszku jest śliczne :-) znaczy wszystkie są śliczne ale to jest takie ciążowe :-) mój brzuszek też zawsze się śmiał :-D
GiovMój synek jak się urodził był takim łakomczuszkiem że w ciągu 2 tyg przytył 1 kg :-) teraz już tyle nie je.

Właśnioe sobie przypomniałam pewne zabawne zdarzenie:
Kilka dni temu wzięłam małego do naszego łóżka i poszłam robić mleczko a ten mały cwaniak obrócił się na brzuszek, podciągnął na rączkach i ugryzł tatusia w nos :-) A tatuś obudził się przestraszony, nie wiedział co się dzieje hehehehe. Oj ten mój synek naprawdę potrafi ugryźć tymi swoimi zębiskami :-)
A od wczoraj mały jak je zupkę czy kaszkę łyżeczką to robi bbbbb.... przy czym się strasznie ślini i pluje, i wszystko ląduje na mnie i na nim, nie wiem jak to powstrzymać, bo on nie rozumie jeszcze co do niego mówię, a jak mówię że "nie wolno" to on mi się śmieje w twarz i pokazuje te swoje ząbki :-)
Śmiesznota moja kochana :-D Pewnie musimy to przeczekać

czesc mamuski,czytalam was ale jakos nie mialam weny,zeby odpisac...moj Hubcio znowu jest chory,wczoraj cos go rozlozylo..troche wymiotowal i mial goraczke 38.6 :-(,w nocy spal w miare ladnie,ale dzisiaj mowi,ze boli go gardlo i uszy...(ma plyn w uszach,a jak jest chory,albo przy zmianie cisnienia, bardziej odczuwa,juz wiem ,ze jak bedziemy leciec,to bedzie wielki krzyk z bolu,przy starcie i ladowaniu )....mam nadzieje,ze to nie jest angina i ze mu przejdzie..tak sie ludze,ale chyba bede musiala isc z nim do lekarza..poczekam jak bedzie jutro,najwyzej skoczymy z nim do szpitala...,jak nie bedzie poprawy..u nas ladna pogoda,dzisiaj od rana swieci slonce,a ja w pon.mam egzamin,wiec trzymajcie kckiuki.:-D
clio swietna sesja zdjeciowa...bardzo fajna pamiatka..a ty jaki szczypiorek jestes...:-Dgdyby nie twoj brzusio,to w ogole nie bylo by widac,ze jestes w ciazy,hehe...super fotki ;-) a kiedy slub??jakos na dniach chyba,co? wszystkiego najlepszego!!!
iwonka dzieci zregoly "pluja" jedzeniem....mysle,ze to taka ich zabawa,a im wiecej mama mowi NIE WOLNO,to jest jeszcze ciekawiej..:-D...mysla,ze sie znimi wten sposob bawisz...jeszcze troche i zacznie chodzic i uciekac....a to juz wogole jest frajda,szczegolnie jak mama biegnie,a ono moze uciekac....

clio87 sesja cudna. Niesamowita pamiatka. Pokazesz Alexowi z czasem jak bardzo sie cieszylas na jego przyjscie.. Brzus sliczny. A takze gratulacje z okazji zblizajacego sie slubu. Ja z utesknieniem czekam na moj.. :/

Iwonka1985 he he, tatus mial surprise!! Ignas opatentowal sposob, w razie jakby tatus chrapal.. :) A co do obiadku to musi byc niesamowite. Maly ma ubaw powalczyc troche z mama. Bez tego to by nie bylo tak interesujace. Dzieci kochaja broic. Twoj synek juz sie tego uczy.. :) Moj poki co to sie krzywi jak go caluje i mnie okopuje, jak sie nad nim pochylam.. :)

madlen79 Hubercikowi zyczymy zdrowia! Trzymamy kciuki zeby to nie byla angina!! A takze za Twoj egzamin. Powodzenia.

Pozdrawiamy Was mamusie.

reklama
Fajnie że wam sie fotki podobają Pamiatka faktycznie jest i Alex zobaczy wszystkie :-D
Też mnie tu troszkę nie było ale mam zamiar po nadrabiać :-p
Na ślub bardzo sie cieszę ale stresowo zżerają mnie ostatnie przygotowania kwitpaty na autko mój bukiet itp. jest tego jeszcze trochę :dry:
Wczoraj miałam wieczór panieński za długo nie wytrzymałam ale i tak było fajnie :cool2:

Do góry