reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

No ja mam zgagę kilka razy dziennie ale taką delikatną narazie więc da się wytrzymać najgorzej jest wieczorem bo wtedy to już taka silna mnie dopada, ale narazie kakao pomaga.
Zaraz pęknę właśnie zjadłam litr lodów waniliowych dobrze że kupiłam light.

reklama
No ja w pierwszym trymestrze mialam czesto zgage, w czwartm miesiacu jak reka odjal, a teraz juz kilka dni znowu mnie meczy...Masakra. Z tem ze mi to nic nie pomaga, sama musi odpuscic...

Pomaga jeszcze leżenie na lewym boku. Na prawym to treść się przelewa i zgaga się nasila a na lewym wraca do żołądka i nie pali. Sprawdziłam na sobie.

oj ja miałam zgagę w pierwszej ciązy od 3 miesiąca do końca.. i to po byle czym , nie musiałam nic zjeść ostrego...:dry:

teraz mam rzadziej , no i od chyba połowy grudnia... więc jest lajtowo:tak::-D
no i nie mam tak często bo raz na 2 dni w porównaniu 10 razy na dzień .. to prawdziwy lajt:-p

jadłam dziś gołąbeczki

Melia to podeślij tu porcyjkę ....ale mi smaku narobiłaś, a miałam właśnie pisać,że nie mam na nic ochoty i nawet jeszcze śniadania zrobiłam... A tu mnie bigosem poszczuła :-p

bigosik dobra rzecz mmmniam ale dzisiaj mamy wyjście do miasta, więc mogę wybrać sobie gdzie idziemy.
Waham się między tajskim a pizzą:D
Na sniadanie ostatnio zjadam muesli+jogurt z wkrojonymi owocami(banan,mandarynki i mieszanka z puszki) tak dla maluszka, bo sama nie jestem głodna.
Co zrobić żeby nie było zgagi ?(w sensie aby nie wystąpiła) bo mnie Wasze opowieści przerażają, bo ze zgagą to nie będę nic jadła:/// Tylko nie piszcie mi, że nie być w ciąży:D

reklama
a ja
jak pojechałam po sok.. to kupiłam przy okazji dżem...
no i mi się zachciało naleśników..
więc wysłałam D po jajka..
a jak już kupił jajka i zajrzałam do szafki żeby mąkę wyciągnąć... zaświecił mi się słoiczek ze szczawiem..
i szybko walnęłam szczawiówkę z jajkiem:-D
naleśniki jutro na śniadanie chyba będą:-p

Do góry