reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
a mogłabyś podać dokładny przepis na tą sałatkę? brzmi pysznie:)

brokuły ugotowane w osolonej wodzie(z mrożonki najcześciej- gotujemy tak z 10min)
Jeszcze gorące wymieszać z serem feta- wtedy się na nich rozpuści i nie trzeba dawać majonezu(nie cierpię)ani jogurtu(za kwaśny). Czosnek zgnieść przez praskę i dodać do sałatki.Jajko pokroić i dodać do całości.Zamieszać.
Peski słonecznika(łuskane) uprażyć na czystej patelni- na złoty kolor.Posypać sałatkę. Gotowe.
To tak prosta wersja, bo bardziej "wypasiona"(nie lepsza- poprostu inna) jest dodatkowo z kukurydzą z puszki, posiekaną czerwoną cebulą.
Jak widać powyżej- w poście marzeny, jest też inna wersja:)

uwielbiam te robaki w kazdej postaci, krewetki,szczypce rekina,osmiorniczki taka mieszanke zawsze se kupuje w oleju mm..palce lizac chyba jutro polece i sie kupie, bo mi smaku narobilyscie :tak::-), a ja dzisiaj bede miala super wyzere bede robic nalesniki z owocami, bita smietana i polewa czekoladowa mniami czekam tylko az stolarz skonczy robote i zwolni mi kuchnie :-)

normalnie narobiłyście mi takiego apetytu że masakra chyba przestane tu wieczore na ten wątek wchodzić bo zrobiłam się znowu głodna

ilonka.M nie uda ci się ja już kilka razy sobie to obiecywałam i za każdym razem wchodzę znowu, a teraz jeszcze ten wątek o świętach też nie pomaga.

normalnie to masakra jakaś muszę wymysleć coś do zjeścia a jutro sałatka jakaś w menu będzie bo mi ślinka cieknie że szok

Ja nauczyłam się że aby zabić chęć jedzenia non stop mam pod ręką jakieś landryny aby w ustach coś obracać cały czas pomaga, a jak jest już za późno na taką akcje to pozostaje mi tylko MARCHEWKA. Jak już ta nie pomaga to muszę zjeść coś porządnego i musi być tego dużo.

reklama
zjadłabym naleśniczki z sosem waniliowym i serkiem. Tylko skąd jak muszę już lecieć do kosmetyczki, a tak mi się nie chce..
Może zmajstruje po powrocie:)
Mój się dzisiaj znów zapracowuje więc nie robię żadnego obiadu i będzie znów babskie jedzenie, a naleśniki nadają się w sam raz:)

Do góry