reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Kamcia dobre pamelo jest bardzo soczyste ale niestety sezon się jeszcze nie zaczął. Ja dzisiaj kapusta kiszona zrobiłam panszraut, rybe smażoną i do tego surówke z kiszonej kapusty pycha:-)

Ostatnia edycja:
a ja wczoraj gruubo po polnocy jadlam spaghetti, mialam zrtobic na kolacje ale przyszli znajomi i siedzieli prawie do polnocy, a ze moj maz musial odetchnac po remoncie to obalili flaszeczke i oczywiscie co kieliszek to za malego :-D i tak zglodnialam przez ten czas, ze musialam te spaghetti zjesc chocby nie wiem co. :tak:

Ja na szczesice nie mam duzego aptetytu, jem mniej wiecej jak przed ciaza, tylko wymyslam sobie jakies dobre polskie obiadki. Dzis pierogi z miesem, jutro bitki w sosie grzybowym...Jeszcze zachciewa mi sie szarlotki, ale niestety nie umiem piec...
Jem tez duzo jablek, bananow, pomaranczy i winogron, ale i na slodkie mnie tez pociagnie raz za czas.

Marchewki bardzo zdrowe :) Lepiej jesc marchewe niz sllodycze, ale jakos mnie nie pociagaja haha.
Ja jem malo warzyw, duzo salatek ale jakos nie moge sei przemoc na kalafior, brokule czy cos w tym rodzaju choc bardzo lubie.
Wole moje owocki i te salatki z pomidora, salaty, ogorka cebulki itp

tak, marchewki są super :tak: I mam wrażenie, że na dłużej zostają w żołądku niż inne rzeczy. W ogóle stwierdziłam, że w ciąży kwasy żołądkowe są jakieś jadowite bardziej, bo to niemożliwością jest żeby nażreć się przed spaniem, a za 4 godziny człowiek idzie siku i znów jest głodny jak cholera. Zjem obiad a za godzinę już ssie. Jedyne co mnie trzyma ostatnio, ale już sobie nie zrobię bo mi niedobrze po tym to jajecznica z żółtym serem - po 5 godzinach dalej miałam pełny żołądek, fuj.

marzena a ja ciągle taka pełna się czuje.
Jak mam normalnie apetyt(tzn chce mi się jeść,nawet i są zachcianki) to jest to święto, raz w tygodniu..Więc z rozsądku pozostaje mi jeść i pilnować, żeby nie zapominać o tym.

aha właśnie- o co chodzi z tym sikaniem w nocy? nie znam tego, kwestia wielkości malucha, brzuszka czy od czego to zależy?
podczas usg dowiedziałam się ,że maluszek jest w położeniu miednicowym,mocno z tyłu, to samo łożysko, lekarz powiedział ,że może dlatego nie ma brzuszka jako takiego, chociaż zarys jest przy kości łonowej.

Ostatnia edycja:
reklama
jaipur z tym pytaniem o siusianie to chyba raczej na maj :-p
zaraz Ci tam wyjaśnię o co chodzi , żeby bałaganu nie robić...

ja miałakm chęć wczoraj na rozołek.. mniami mniami ...
i jeszcze nawet dzisiaj pojadłam:-D

Do góry