reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

ja jadlam tylko zolte, wiec nie mam prownania, ktire lepsze ale za pewne oba. A ja dzisiaj bede robic zupke brokulowa, u nas w miescie jest fajne bistro gdzie zjesz jak u mamy i przez ostatni tydzien jak nie mialam jeszcze zrobionej kuchni stolowalam sie wlasnie tam i tak mi posmakowala ta zupka brokulowa, ze nie ma mocnych, zaraz pedze ja robic

reklama
Mi sie ostatnio zachcialo zeberek z kapusta zasmazana. Znalez tu dobre mieso to nie lada sztuka, ale poszlam do polskiego sklepu i dostalam to, co trzeba. Jak sie dorwalismy do jedzenia to skonczyc nie moglismy - pycha! W tej ciazy to mi sie tak obiadow konkretnych zachciewa. Przy Mai jadlam zupy na poczatku a potem cokolwiek...byleby nie za duzo. A teraz tylko wymyslam, co ugotowac.

dziewczyny czy znacie jakiś przepis na krem do torta bezmleczny i bez użycia margaryny??
bo na roczku Vi będzie 2 małych alergików, a chiałam zeby też pokosztowali tortu urodzinowego...
z góry dziękuję jeśli ktoś zna i napisze

Kamcia niestety nie mam przepisu, ale możesz zastąpić produkty mleczne innymi np. śmietanę zwykłą śmietaną sojową, czy margarynę margaryną bez mleczną, mleko mlekiem sojowym.

Kamcia nie pomogę bo wszystkie kremy jakie znam to niestety albo na mleku albo na maśle/margarynie.... a przy okazji jak o tym piszę to mi wielka ochota przyszła na jakieś takie ciasto z kremem :sorry2:

a dzisiaj mam wieeelką ochotę na spaghetti, wczoraj w filmie się nim objadali i tak za mną chodzi tylko nie mam żadnych składników i muszę się do sklepu wybrać ale mała mi śpi i na razie nie możemy

właśnie o margarynę spytałam , czy dzieci moga taką , ale wiem że mleko sojowe też je uczula, i smietana też....:-(
bo jedno dziecko jest mocno alergiczne..., a nie chce żeby po kawałku torta cierpiał :-(

dlatego wogóle chciałam wykluczyć te składniki .... zeby być pewną że nic się nie stanie...

Kamcia ja na Twoim miejscu zapytałabym się mam tych dzieciaczków jak one sobie radzą z tym problemem, czy może wcale nie dają dzieciom ciast. U mojego szwagra jest też w rodzinie dziecko z podobną alergią to jego matka przy jakiś okazjach dla niego robiła tylko biszkopta (też kombinowanego:) a na wierzchu galaretka. Miała wizję bo np. galaretka zielona taka poszarpana a gdzieś w sklepie dorwała takie lukrowe grzybki. Maluch był zadowolony bo miał trawniczek na cieście. Ale nie wiem jak oni obskakiwali jego urodziny:/

jedna miała torta z galaretką własnie
a 2 kupnego więc malec nie pojadł wcale...
a ja chciałam zrobić tak zeby sobie pojedli :tak:przepis na biszkopta już mam bez tych składników... brakuje mi tylko ten nieszczęsnyu krem..
a nie chcę robić galaretki bo będzie jeszcze 15 innych osób które pewnie z chęcią zjadłyby torta z kremem:-p no a ja też za galaretką nie przepadam.... i wtedy ja bym nie zjadła ani kawałka:zawstydzona/y:
musze coś wymyśleć..

jesli jednak znajdzie któraś jakiś przepis na kremink to będę wdzięczna :-)

reklama
Do góry