reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

ja przed ciążą wcinałam słodycze jak szalona, przed pierwsza też , a wciążach zero słodyczy...
czasem jak mam chęć to zjem paczkę ciastek:-D ale to raz na jakiś czas:-p

bardziej wolę kwaśne albo tyakie nie wiem jak wytłumaczyć soczyste jedzonko...
np własnie sosu grzybowego mało jem bo dla mnie jest mało pikantny , a pomidorówkę mogę wcinać...:tak:bo kwaśniejsza...
albo lasagne zjem , ale już pulperów w sosie to nie bardzo :sorry2:
 
reklama
ja na poczatku to mialam bzika na punkcie cytryn wypijalam sok a pozniej jadlam to co w srodku ale juz mi przeszlo i dobrze bo pozniej usta mnie bolaly;)
 
mmmmm moje zapiekaneczki z grzybkami wyszły przepyszne :-)

takie jak to kiedyś robili w barach mlecznych:-p hehe pamiętam u mnie jeden taki stał (już go dawno nie ma) i tam jadłam pyszne bagietki i zapiekanki z grzybami.. mniami mniami....
 
dania kultowe- rzodkiewki ze śmietaną,pomidory ze śmietaną,ogórki ze śmietaną, ogórki&pomidory ze śmietaną :-D

tym sposobem od 3 dni robię gołąbki,nawet nie odmroziłam mięska:-D
 
Tak sobie pomyślałam, że podzielę się z Wami przepisem na pyszną, zdrową, szybką i ostatnio moją ulubioną rybkę zapiekaną ze szpinakiem i mozzarellą.
Skłdniki:
2 filety ulubionej rybki (ja używam dorsza)
opakowanie szpinaku mrożonego, rozdrobnionego
opakowanie tartego sera mozzarella z Biedronki (taki w zalewie nie bardzo się nadaje bo przy dłuższym zapiekaniu staje się wodnisty)
1 pomidor
ulubiona przyprawa do ryb (ja uzywam Kamis)
sól, pieprz i chili, bazylia

Przygotowujemy filety, posypujemy przyprawą i odkładamy na blaszkę.
Rozmrażamy szpiak na patelni na masełku, doprawiamy solą, pieprzem i odrobinką chili, ściagamy z gazu. Najlepiej jak ostygnie (choć jak się spieszę to nie czekam) mieszmy z mozzarellą.
Nakładamy farsz na filety i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok 20 min.
Po wyjęciu z piekarnika nakładamy na każego fileta pomidory pokrojone w plasterki. Posypujemy bazylią. Gotowe!

Ja podaję tą rybkę z ciepłą bagietką czosnkową i jakaś prostą sałatką np. sałata lodowa, czerwona papryka, kukurydza, ogórek świeży, oliwa z oliwek.

Mam nadzieję że Wam posmakuje!
 
reklama
heheh te dania ze smietana najlepsze.. też uwielbiam....:tak:

dziś pożarłam kolejna bagietkę.. ale niestety chyba nie chciała być pożarta przeze mnie.. i uciekła:dry:


musiałam zjeść coś lekkostrawnego... bo źle się czułam... yhhnhhh
czyli... : zupka chińska krabowa:sorry2::-D
 
Do góry