reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

jolek w takim razie zapraszam:-)

marzena proponuje kupować budynie słodkiej chwili co to się tylko zalewa wodą ;-)
nie wiem w sumie czy budynie takie są , ale ja takie kiśle kupuję:-D

znalazłam buraczki ćwikłowe... hihih
więc wybór mam .. albo marchewka albo buraczki:sorry::-D
jak mała nbędzie jeszcze spałą to może zrobię marchewkę.. i z masełkiem zjemy
dawno nie jadłam... szkoda że groszku nie mam:-p

reklama
Viki kiśle są super te szybkie ale budynie już nie... Dużo lepsze takie zwykła na mleku. A już najlepsze takie "niemieckie" pakowane po kilka sztuk bez cukru :D

Ja do obiadu mam ogóry kiszone i ślinię się na samą myśl. Nie wiem jak to się ma do potencjalnej córki, którą wypatrzył doktor... ale to nie ten dział :D

nie ten dział ale chciałam ci tylko podpowiedzieć ze ja jadłam całą poprzednią ciążę ogórki kiszone... i nie mogło ich nigdy zabraknąć :tak: i Vi też je uwielbia... bardziej się kwasi truskawkami a ogórkami kiszonymi wcale:-D:-D:-D
teraz tez są częstym gościem w domu:-D
ale ostatnio kupiliśmy jakieś niedobre,... i czekam na wyjazd na zakupy:-p

z tymi szybkimi budyniami to taka propozycja tylko była bo ja to ogólnie budyniów nie jadam:-p
więc nie wiem czy dobre czy nie...

Haha, oj dokucza mi też syndrom "chciałabym, ale nie chce mi się robić.." teraz najbardziej doceniam, że związałam się z kucharzem, bo kiepska, a teraz jeszcze leniwa ze mnie gospodyni :p

O rany znowu śledzie! Jak jest weekend to mnie bierze na śledzie a najlepszy sklep rybny oczywiście w sobotę do 13. W tygodniu na śledzie mnie nie bierze a jak weekend to zaraz :wściekła/y: Takie solone płaty, z cebulką, jabłkiem i odrobiną majonezu i cytryny...

Swoją drogą jak tak gniję przymusowo w chałupie to jestem zmuszona jeść to co jest a nie to na co miałabym zachciewajkę więc narazie nie mam się jak upaść :tak: Są plusy aresztu domowego, są :happy2:

A ja jakoś specjalnie nie mam na nic ochoty ...
A jak już mnie najdzie i to "coś" sobie kupie to potem to leży i czeka aż mnie znowu najdzie :-D:-D:-D

Czuje się jakbym wróciłam do dzieciństwa:-D ,ale do rzeczy:
dzisiaj byłam na zakupach z koleżanką, więc jadłyśmy obiad "na mieście".
Wybrałyśmy "chinczyka", zamówiłyśmy i dostałyśmy zamówienie nr 14.(wywoływane później przez kuchnię). Oczywiście głownie grzebałam w jedzeniu zamiast jeść i czułam się jak mając kilka lat i męcząc obiad(byłam upartym niejadkiem).Koleżanka dopingowała mocno.Dla umiejscowienie w czasie dodam ,że jak wychodziłyśmy to nie było już nikogo wokół kto zamawiał razem z nami a zamówienie zaczynały mieć nr od 100 w górę :-D
a na kolacje była sałatka grecka w domku i rurka z kremem:tak:

reklama
a ja właśnie wcinam garlic potatos:-D
czyli pokrojone ziemniaczki w majonezie...

a na obiad będą "krwiste piersi kurczakowe" co wcale nie znaczy ze mięsko będzi na pół surowe ;-)
własnie wymyślam ten przepis.. wiec jak wyjdzie to mogę podać dla chetnych:-p

Do góry