reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

to zaproponujcie kochane sos bez mleka i bez śmietany- będe wdzięczna i szczęśliwa ;)
jolek to ja też sie piszę na te drożdżówki ;) z 10 od razu ;))

reklama
Marzenka a z czym chcesz: wiśnia, jabłko brzoskwinia, ser, budyń, sama kruszonka? :D

Hope ja od niedawna też jestem fanką marchewkowego. Raz siostra upiekła i przywiozła i już teraz jak pyta jakie ciacho chcę to mówię,że marchewkowe :D

Bra
nie ma sprawy :D

Bra kostka rosołowa albo bulion jak masz, trochę zmielonych pieczarek (naturalnie zagęszczą sos), trochę pokrojonych w kostkę, cebula (warto zmielić, zagęszcza), ząbek czosnku, koperek (jak lubisz ziele angielskie, liść laurowy, kilka suszonych grzybów). Gotowe :-)

Mniam, ciasto drożdżowe ze śliwkami - marzenie...

Grzybów jeszcze nie jadłam, ale brzoskwinie, nektarynki, kalafiora i nawet surówkę z surowa kapustką mam już za sobą i wszystko o.k.:-).
Jaipur - jestem ciekawa, czy będzie jakaś reakcja po tej zupie. Oby nie.

Hope - uwielbiam knedle ziemniaczane ze śliwkami z masełkiem, cukrem i cynamonem - hmm, aż mi ślinka cieknie na samą myśl....

A ja chyba jutro zrobię plendze ziemniaczane.

Ostatnia edycja:
lepi- tak, junior już kima:-D z pół godzinki za wcześnie no ale nie będę budzić przecież

przestańcie mi robić smaka na knedle, nie potrafię zrobić:/

Hope ponoć cebula wzdyma, czy nie?akurat cebuli jeszcze nie jadłam

Ostatnia edycja:
Jaipur knedle są bardzo proste, na pewno by ci się udały :tak:

Nie wyobrażam sobie wielu potraw bez cebuli, np. pieczarek ;-) Na szczęście jeśli kogoś wzdyma to mnie, Jagódka cebulę ładnie toleruje, w przeciwieństwie do kalafiora.

A tak mi się jeszcz pomyślało... Jeśli jedna mała, starta cebulka jest w sosie pieczarkowym, to makaron polany tym sosem zawiera jej bardzo niewiele. Podobnie jak miodu w piernikach czy mleka w chlebie ;-)

Ostatnia edycja:
aleee tu dzisiaj zachcianki ... ! ciasto z rabarbarem to bym zjadla! ... mniam mniam :p :p
pieczarki tez jadlam, dzis nawet na obiad, bra proponuje to co dzisiaj robilam :
-cukinia (obrana i podgotowana) nadziewana ryzem (ugotowanym) z pieczarkami pokrojonymi z nieduza iloscia cebulki i czosnku, przyprawy co kto lubi, ja daje sol pieprz troszke bazylii i pietrucha zielona mmm, na to jeszcze plastry pieczarek ulozylam i pomidorow (duzo) i posypane obficie parmezanem i do pieca! na jakies 20minut ---> pychaaaaaa! :) :p

edit:
a ja znowu wpieprzam serek homogenizowany z Wielunia.. a juz h 23...:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
maja super pomysł, zrezygnuję z parmezanu, ale cala reszta jak najbardziej! :D oj będzie dzis pyszny obiadek :D

reklama
Do góry