reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Lubię mleko sojowe, tylko drogie jak diabli (jak na mleko ;-))

Chciałabym zobaczyć, jak doją soję :-D:-p

a ja dzisiaj zrobiłam bombową zupę:-p ehhe
kapuśniak z młodej kapusty i dorzuciłam kalafiora :-)

mam nadzieję że nikt nie będzie miał po niej rewolucji;-)

Kamcia lepiej was dzisiaj nie odwiedzać :-D

Ja wczoraj wciągnęłam zupę fasolową, nieco z obawami ale o dziwo nic, zero skutków. Za to dzisiaj zajadam się pierogami ruskimi, rany jakie mi dobre wyszły, aż się muszę pochwalić :-p

Pierogi ruskie jadłam już kilka razy i kupne i takie domowe:)

A która już jadła fasolkę szparagową???? Mam ochotę ale się czaję trochę:/

dobre mleko sojowe jest w Biedrze:-D i tanie jak barszcz
aa i jeszcze skoro już jestem przy tym przybytku to zajadam się wędzonym pstrągiem i łososiem z pieprzem własnie stamtad, jest w lodowce, obok paczkowanych wędlin
rewelacja do orkiszowego chlebka własnej roboty z benecolem(jedyna margaryna bez mleka jaką znalazlam)
i czasami ogóreczek, palce lizać

Ostatnia edycja:
oo widzę że i ty na diecie bez nabiału, te pstrągi brzmią pysznie też bym zjadła ale boję się jak mała zareaguje bo i bez tego walczymy z kolkami

reklama
Ok..fasolka pożarta:):) teraz poczekamy na reakcję młodego.

Dostałam przepis na tego torta lodowego. Myślałam,że to trudniejsze.
Na tortownicę o średnicy około 30cm potrzeba 30-40 dag bezów 600-800 ml śmietany 30% i 3 lody calipso.

Tortownicę trzeba wyłożyć folię aluminiową. Dno wykładamy bezami na to połowa ubitej śmietany. Na śmietanę układamy pokrojone w plastry lody na to resztę śmietany no i na wierzch wykładamy bezy:) i do zamrażalnika wstawiamy:):)

Do góry