reklama
Hope
podwójna mama :-)
- Dołączył(a)
- 18 Lipiec 2010
- Postów
- 5 041
Najprostsze na świeci kokosanki:
- 4 białka,
- 1/2 szkl. cukru + cukier waniliowy 1 torebka,
- 30 dag kokosu-wiórka (drobne),
- łyżka tartej skórki cytrynowej
Białko ubić, ciągle mieszając dodać cukry, skórkę, do gotowej masy dodać kokos, delikatnie wymieszać. Formować kulki na dużej łyżce, nałożyć na papier do pieczenia. Piec w 160 stopniach około 20 minut.
Z żółtek zrobiłam kogla mogla z mlekiem w proszku, wiem, salmonella, ale pazerność silniejsza
Osobiście wolę kokosanki na cieście z dżemem, ale kto mi to zrobi Te też są pyszne.
- 4 białka,
- 1/2 szkl. cukru + cukier waniliowy 1 torebka,
- 30 dag kokosu-wiórka (drobne),
- łyżka tartej skórki cytrynowej
Białko ubić, ciągle mieszając dodać cukry, skórkę, do gotowej masy dodać kokos, delikatnie wymieszać. Formować kulki na dużej łyżce, nałożyć na papier do pieczenia. Piec w 160 stopniach około 20 minut.
Z żółtek zrobiłam kogla mogla z mlekiem w proszku, wiem, salmonella, ale pazerność silniejsza
Osobiście wolę kokosanki na cieście z dżemem, ale kto mi to zrobi Te też są pyszne.
Ostatnia edycja:
Matusia
Fanka BB :)
salsera, ja robię identycznie z tym, że ostatnio z dziczyzny, bo mi zamrażarka pęka w szwach, a mój znów na polowaniu.
reklama
marzena9
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 19 Październik 2005
- Postów
- 2 976
Ooooo już wiem co jutro zrobię, jagodzianki
Wykończysz nas kobieto z tymi słodkościami
Podziel się: