reklama
SODÓWKI:
1 maślanka
2 jajka
1kg mąki
2 płaskie łyżki sody
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
Zagnieść ciasto dzielić na części rozwałkować na cienki placek foremką wykroić kształty i piec na oliwie na złoty kolor. na koniec posypać cukrem pudrem.
Kurde tylko robiłam je parę lat temu i nie pamiętam jaka maślanka tam szła,ale wydaje mi się,że ta w kubkach.
1 maślanka
2 jajka
1kg mąki
2 płaskie łyżki sody
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
Zagnieść ciasto dzielić na części rozwałkować na cienki placek foremką wykroić kształty i piec na oliwie na złoty kolor. na koniec posypać cukrem pudrem.
Kurde tylko robiłam je parę lat temu i nie pamiętam jaka maślanka tam szła,ale wydaje mi się,że ta w kubkach.
Ostatnia edycja:
Właśnie zjadłam pół opakowania ptasiego mleczka, jak tak dalej pójdzie to na porodówkę będą musieli mnie dźwigiem dostarczyć....
Właśnie wymyśliłam że zrobię jutro na obiadek potrawkę z kurczaka i do tego ryż, tylko nie mam jeszcze pomysłu na surówkę :-(
No nic do jutra trochę czasu jeszcze mam to może coś wymyślę.
Właśnie wymyśliłam że zrobię jutro na obiadek potrawkę z kurczaka i do tego ryż, tylko nie mam jeszcze pomysłu na surówkę :-(
No nic do jutra trochę czasu jeszcze mam to może coś wymyślę.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
na łatiznę to poszłam dzisiaj ja
kupiłam w lidlu nagetsy i do tego ziemniaczki krojone na kształt pomarańczy w przyprawione(mrozonki wszystko) i jak rócciliśmy do domu to do poieca i z ketchupem i majonezem .. mniami
obiado-kolacja
a mała mleko i spać;-)
kupiłam w lidlu nagetsy i do tego ziemniaczki krojone na kształt pomarańczy w przyprawione(mrozonki wszystko) i jak rócciliśmy do domu to do poieca i z ketchupem i majonezem .. mniami
obiado-kolacja
a mała mleko i spać;-)
mandrzejczuk
Fanka BB :)
ja nie moge wchodzic na ten watek, bo zaraz robie sie totalnie glodna, a potem glodnieje jeszcze bardziej, bo chcialabym cos zjesc ale sama juz nie wiem co ;-)
ale dzisiaj to bedzie u mnie canneloni z mieskiem mielonym i sosem pomidorowym, mniami... az sie nie moge doczekac wieczora, bo musze z tym na meza czekac
ale dzisiaj to bedzie u mnie canneloni z mieskiem mielonym i sosem pomidorowym, mniami... az sie nie moge doczekac wieczora, bo musze z tym na meza czekac
karolka,mojego nie zmuszę, poprostu zamówi sobie pizze, albo zrobi kanapki, lub jak widzi,że mam wkurzoną minę to ..nic nie zje .. a potem go głowa boli z głodu..
u mnie gotuje się grochówka z wędzonka, mniam pachnie bosko.
Na drugie nie mam pomysłu, chwilowo konsumuje lody truskawkowe Carte d'Or i się namyślam...
z kuchni machają do mnie 3 pączki, nie kupiłam ich, dali gratis do zakupów, wcale ich nie chciałam ale teraz wyglądają naprawdę smakowicie.Tylko nie mogę jeść ich na obiad bo to tylko łakocie a gdzie witaminki dla juniora?
mandrzejczuk, cannelloni zapiekane z serem i sosem?nadziane pysznym mięskiem, pycha.. ale ani makaronu nie mam ani sera..
u mnie gotuje się grochówka z wędzonka, mniam pachnie bosko.
Na drugie nie mam pomysłu, chwilowo konsumuje lody truskawkowe Carte d'Or i się namyślam...
z kuchni machają do mnie 3 pączki, nie kupiłam ich, dali gratis do zakupów, wcale ich nie chciałam ale teraz wyglądają naprawdę smakowicie.Tylko nie mogę jeść ich na obiad bo to tylko łakocie a gdzie witaminki dla juniora?
mandrzejczuk, cannelloni zapiekane z serem i sosem?nadziane pysznym mięskiem, pycha.. ale ani makaronu nie mam ani sera..
Ostatnia edycja:
reklama
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Jeny a a ja ma teraz fazę na Jogurt pitny firmy Milko Czerwona Pomarańcza! jejka jakie to pyszne :-):-):-)
Podziel się: