reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
salsera, i na zapiekankę też wrzuć przepis. Uwielbiam zapiekanki z pyrkami.
Za mną chodziła kanapka drwala z Mc i wczoraj spełniłam tą zachciankę :happy:

ja wam mogę też dać przepis na taką zapiekanke z wszsytkim..

znaczy tak właśnie daje się to co się ma:-p

ja głównie daję tak
nie do końca ugotowany makaron(muszelki, rurki lub wstążeczki)
na to cebulka , pomidory , papryka , wędlinka (najlepiej szynka ) pieczarki wszystko pokrojone w kostkę pokładzione warstwami można dać też kukurydzę jeśli ktoś lubi ,
kurczaka podsmarzonego pokrojonego na dorbno , tuńczyka rozpruszyć z puszki jak kto lubi i woli
na to wylewam albo włanie śmietanę z jajkiem albo sos czosnkowy (zależy czy chcę ostrzejsze czy delikatne) i na to kładę plastry sera
zapiekam (tak ok 15-20 min) żeby się ładnie wsystko zrobiło miękkie ... ale przy tym pilnować żeby się ser nie przypalił
można na słabszym ogniu trzymać dłużej wtedy lepiej się zrobi
aha i na spód smarujemy masłem dość grubo :tak:
wychodzi przepyszna zapiekaneczka

Ostatnia edycja:
Ja właśnie pochłonęłam obiad podwójną porcję, a co se będę żałować przecież w ciąży jestem, a teraz muszę jeszcze zagryść rodzynkami w czekoladzie.

A ja mam plecionkę maślaną, posmaruję sobie masełkiem prawdziwym, do tego wyprodukuję sobie dzbanek koktajlu bananowego a jakby co poprawię kulkami nesquick z mlekiem :) Miły wieczór się zapowiada :D

Kurde a za mną chodzi koktajl i truskawek nie mogę nigdzie dostać :wściekła/y: swój zapas w zeszłym tygodniu zużyłam :-(

reklama
A już się pojawiły te "dmuchawce" importowane. Czasem nawet smak mają. Szkoda, że chemii tyle :(

Do góry