reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam 40 lat i co z tego

Hej.
Byłam w poniedziałek u lekarza. Niestety nie mojego bo mój na urlopie...

Nowy lekarz...jakiś straszny optymista jak dla mnie...
Moje wyniki super, "do menopauzy daleko,nie widać jej na horyzoncie". (robiłam ponownie fsh,lh i estradiol). Wynik M średnie ale "większość ma takie". Ważna ilość i ruch. Morfologia tak bardzo się nie przejmować...
No i zdecydowałam się na kolejną iui.
Znów clo 3-7 dc po 2 tab. I będę znów przeżywać czy urosną po dobrej stronie...

Jakoś jednak mój dr lepiej tłumaczył i w ogóle...teraz jakaś mega szybka ta wizyta...
Acha-torbieli nie ma. Chociaż to.
Miałam wypytać mojego gina o mnóstwo rzeczy...a tu jakoś tak -badanie,recepta,rzut oka na wyniki i następna...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
cześć dziewczyny trochę się nie odzywałam ale robiłam badania na AMH rezerwę jajnikową i wyszło mi 0,88 jak myślicie jest jakaś szansa czy mój czas się skończył? w kwietniu kończę 41 lat
To nie jest tak że automatycznie koniec. Po prostu już jest mniej czasu. I to jest logiczne w naszym wieku...
Wiem że sporo dziewczyn jeszcze przed 30 ma takie amh...i to jest dramat.
U nas naturalna kolej rzeczy...

Cardamon a przypomnisz jakie masz badania i ew.wykryte problemy? Dziecko nr 1 czy kolejne?

To nie jest tak że automatycznie koniec. Po prostu już jest mniej czasu. I to jest logiczne w naszym wieku...
Wiem że sporo dziewczyn jeszcze przed 30 ma takie amh...i to jest dramat.
U nas naturalna kolej rzeczy...

Cardamon a przypomnisz jakie masz badania i ew.wykryte problemy? Dziecko nr 1 czy kolejne?

Witam
Już mam córkę 13 lat ale z pierwszego małżeństwa, w drugim związku w styczniu poronienie w 7 tc (serduszko przestało bić i zabieg łyżeczkowania) mam niedoczynność tarczycy biorę euthyrox 25 wyniki teraz mam: TSH -1,81, FT4 -15,51, FT3 - 3,92, wykryto mi mutację leiden i biorę acard pewnie dlatego to poronienie było no i AMH- 0,88 no i staramy się od 4 miesięcy i nic nie idzie

Witam
Już mam córkę 13 lat ale z pierwszego małżeństwa, w drugim związku w styczniu poronienie w 7 tc (serduszko przestało bić i zabieg łyżeczkowania) mam niedoczynność tarczycy biorę euthyrox 25 wyniki teraz mam: TSH -1,81, FT4 -15,51, FT3 - 3,92, wykryto mi mutację leiden i biorę acard pewnie dlatego to poronienie było no i AMH- 0,88 no i staramy się od 4 miesięcy i nic nie idzie
Mutacja rzeczywiście mogła mieć wpływ.
A masz owulacje? W każdym cyklu?
Jak wyniki nasienia?

Mutacja rzeczywiście mogła mieć wpływ.
A masz owulacje? W każdym cyklu?
Jak wyniki nasienia?

No właśnie nie wiem bo dopiero zaczynam się diagnozować, śluz płodny mam w każdym cyklu ale czy owulacja jest to nie mam pojęcia, nasienia nie sprawdzaliśmy jeszcze, na razie kazałam swojemu M łykać Androvit plus tak na wszelki wypadek :) łyka 3 dzień:)

No właśnie nie wiem bo dopiero zaczynam się diagnozować, śluz płodny mam w każdym cyklu ale czy owulacja jest to nie mam pojęcia, nasienia nie sprawdzaliśmy jeszcze, na razie kazałam swojemu M łykać Androvit plus tak na wszelki wypadek :) łyka 3 dzień:)
w tamtym roku od razu zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starania się (no ale to poronienie było w 7 tc:( nie myślałam, że tym razem będzie problem a tu 4 m-c i nic się nie dzieje

reklama
Androvit ma słaby skład....
Zróbcie najpierw badania.
A na poronienie jakość nasienia również może mieć wpływ...czasem zapladniaja też wadliwe plemniki

Do góry