reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam 40 lat i co z tego

reklama
Dziękuję za info. Kiedyś w moim laboratorium pytałam o badanie rezerwy jajnikowej ale pani nie wiedziała o co mi chodzi

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję za info. Kiedyś w moim laboratorium pytałam o badanie rezerwy jajnikowej ale pani nie wiedziała o co mi chodzi

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

Amh i tsh sa najwazniejsze bowiem tsh to hormon tarczycy a ona niestety wplywa na ciaze ,zbadalabym rowniez droznosc jajnikow bowiem czasem moga byc w naszym wieku zapchane ....i wymaz pochwy czy nie ma bakteri ... bakterie zabijaja zyjace w pochwie zolnierzyki wtedy tez ciezko zajsc w ciaze bo niby jak ...,,
Amh napisano wyzej ,dziwne ze nie wiedziala ci to rezerwa ,,,;(,to lekarz ???? Chyba pil zamiast Sue uczyc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

AMH jak czytałam jest wyznacznikiem ale przy niskim (moje 0,13) nie oznacza braku możliwośći zajścia wciążę. Powiedzmy sobie tak: jajeczek może być mniej ale są silne. FSH/LH -> wiem już , ze są bardzo ważne (mogą potwierdzić niską rezerwę jajnikową) . U mnie rewelacji nie ma. NIe składam broni jeszcze ;) W środę idę na następne USG i mam zbadać LH i estradionl.

AMH jak czytałam jest wyznacznikiem ale przy niskim (moje 0,13) nie oznacza braku możliwośći zajścia wciążę. Powiedzmy sobie tak: jajeczek może być mniej ale są silne. FSH/LH -> wiem już , ze są bardzo ważne (mogą potwierdzić niską rezerwę jajnikową) . U mnie rewelacji nie ma. NIe składam broni jeszcze ;) W środę idę na następne USG i mam zbadać LH i estradionl.

Tsh powinno byc ponizej 2.0 ;), dawaj znac

TSH mam na poziomie 2,2. Lekarz radzi obniżyć do 1 . Mam przepisanie tabletki .
Co do AMH - jak chcecie sprawdzić to najlepiej poprzez specjalistyczną klinikę - drożej ale dokładniej ( w zwykły lab wyszło mi 0,05; w Novum 0,13)

TSH mam na poziomie 2,2. Lekarz radzi obniżyć do 1 . Mam przepisanie tabletki .
Co do AMH - jak chcecie sprawdzić to najlepiej poprzez specjalistyczną klinikę - drożej ale dokładniej ( w zwykły lab wyszło mi 0,05; w Novum 0,13)

Ja przed ciaza mialam 1.97 i udalo sie Ale za to teraz w 16 tc bylo 1.49 a dalej biore letrox Na obnizenie ... generalnie chyva zawsze tsh ponizej 2

reklama
Do góry