reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam 40 lat i co z tego

633f0de688b98f8e75d95d4a6fc50651.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak dla nas to po czterdziestce [emoji12][emoji106]

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak dla nas to po czterdziestce [emoji12][emoji106]

Wcale nie bo pisze ogolnie ze zycie po 30 to druga mlodosc i sadze ze to do 60 trwa druga mlodosc a od 60 bedzue trzecia mlodosc bo ile dziadkow 70 letnich na swiecie zostaje ojcami czyli czuja sie ze sa mlodzi i ok [emoji106]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To jeszcze ja :D 38 lat, córka prawie 6 lat i staramy się póki co bezskutecznie o kolejną ciążę. Poprzednia wystarana przez prawie 2 lata na hormonach, monitoringach i badaniach. Obecnie od około 3 lat bezskuteczne starania o kolejne dziecko. Jak słyszę pytanie "Kiedy Hania będzie miała brata albo siostrę" albo "Już najwyższy czas na drugie, młodsza nie będziesz" to mam ochotę pytającego w twarz strzelić. Lekarze twierdzą, że wszystko jest ok, a jednak się nie udaje. Po ostatniej dawce duphastonu przez 4 miesiące przybyło mi 10 kilo, które teraz mam zrzucić, żeby zwiększyć szanse... błędne koło.

Agabre rozumiem . Moja córka pyta o to samo. A ja tymczasem odebrałam kolejne wyniki i okazuje się ; że owuluję,...ale jajeczek to chyba brak :( Załamałam się . Mój etradiol w 12 DC to tylko 124,60 pg.ml. Ech

Dokładnie :) pęcherzyki rosną, temperatura zazwyczaj też, ale od 3 lat nic... testy owulacyjne się nie sprawdzają (w ostatnim pół roku jeden cykl 15 dni, inny 42 a jeszcze inne pomiędzy) więc nie wiem nawet kiedy testować :) dopiero po skoku wiem, ze owu była. Cóż, czekamy dalej i zobaczymy :)

Agabre a co Twój lekarz mówi na temat tak nieregularnych cykli ? Czy nie powinien się , że tak określę, nimi zająć i podjąć kroki do ich wyregulowania -> po sprawdzeniu przyczyny oczywiście.
Ja za to mam cykle krótkie 24 dni.

Ansure, cykle ozregulowały mi się po duphastonie :) wcześniej było 30-32 dni :) Teraz po 3 miesiącach od skończenia duphastonu wracają do normy, ostatni był 36 dni :) Poza tym pół roku temu przenieśliśmy się do UK i tutaj muszę wszystko zaczynać od nowa. Najpierw badania moje i męża a jeśli będzie ok, dopiero dostanę skierowanie do ginekologa. Najpierw skierowania na badania wydaje lekarz rodzinny.

Ansure, cykle ozregulowały mi się po duphastonie :) wcześniej było 30-32 dni :) Teraz po 3 miesiącach od skończenia duphastonu wracają do normy, ostatni był 36 dni :) Poza tym pół roku temu przenieśliśmy się do UK i tutaj muszę wszystko zaczynać od nowa. Najpierw badania moje i męża a jeśli będzie ok, dopiero dostanę skierowanie do ginekologa. Najpierw skierowania na badania wydaje lekarz rodzinny.

Trzymam kciuki
Uzbruj tutaj sie w cierpliwosc co do lekarzy gp bo tylko to ci pomoze,,,,[emoji106][emoji110]3lata tu mieszkam I gdyby nie cierpliwosc to zawal idZie dostac

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Agabre a co Twój lekarz mówi na temat tak nieregularnych cykli ? Czy nie powinien się , że tak określę, nimi zająć i podjąć kroki do ich wyregulowania -> po sprawdzeniu przyczyny oczywiście.
Ja za to mam cykle krótkie 24 dni.
Ja mam teraz około 25. Czasem mam 21...

reklama
Ansure kochana, do kiedy zamierzasz się starać? Ja co chwilę daję sobie jeszcze pół roku, i znów pół roku.... I tracę powoli nadzieję...

Do góry