Hope
podwójna mama :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak? To wytłumacz mi jak to jest...mój M wzór cnót jeśli chodzi o styl życia i zachowania pro plemikowe. Ciąży brak od roku. U koleżanki jednej -facet otyły,pali i ciąża jest (druga). W drugim przypadku-pali on,pali ona. Piwka dwa dziennie to minimum...3 ciąża...@StorAnia puszysta ale sprawna brzmi całkiem dobrze
To nie jest tak, że patole piją, palą, biorą i mogą rodzić. Mam w otoczeniu trochę takich kobiet, mogę je obserwować od dziecka i one dzieci mieć nie mogą.
Problemy z płodnością to choroba cywilizacyjna. Źle żyjemy a to się mści okrutnie.
No właśnie.Kochanie to jak koło fortuny... na kogo padnie na tego bęc
Mega wkurwa mamWidzę, że też masz fazę rozgoryczenia?
Może ten alkohol neutralizuje. Kto pije i pali ten niw ma robali... Nie wiem. Ale to nie są jednostkowe przypadki wcale@Joaszka ale to nadal jakieś pojedyncze przypadki. Nie stanowią o ogóle. A ogół jest taki, że we wszystkich krajach rozwijających się oraz rozwiniętych bezpłodność i niepłodność są już chorobami cywilizacyjnymi z coraz większym procentem. A będzie gorzej i to gorzej dotknie już nasze córki. Dlatego na zachodzie in vitro jest refundowane, dlatego pracuje się nad sztuczną macicą.
Ludzie palili różne rzeczy od zawsze, narkotyzowali się rytualnie i wytwarzali różne alkohole a mimo to mieli dużo dzieci.
Nie mieli cywilizacji, konsumpcjonizmu, kapitalizmu i pieniędzy. Jakie zdrowe życie. W smogu? Jakie zdrowe odżywianie, w owocach i warzywach, których nie tknie robak? Gdzie jest zdrowie, w nafaszerowanych antybiotykami i karmionych mięsem kurczakach? W białej mące? W kukurydzy? Soi? W uzależniających słodyczach? W rybach? A widziałaś dokument jak Norwegowie hodują ryby? Co do nich wlewają? Chleb schnie czy pleśnieje? Wszystko co niesie ze sobą dobrobyt, niesie szkodę. Praca po 12 godzin jest naturalna? Praca w nocy też? Permanentny stres nie kastruje? Co w obecnym życiu jest prawdziwie zdrowe? Przestawianie czasu jest zdrowe czy opłacalne? Dla kogo?
A jak jest w naturze, w przyrodzie, rozmnaża się każdy, czy tylko najsilniejsi i najzdrowsi?
A to, że ludzie w krajach cywilizowanych mają dzieci coraz później i coraz mniej, też jest zdrowe? To po co mamy okres od 12-14 roku życia, co miesiąc? Żeby mieć jedno dziecko po 30-tce?
Dlaczego zacofana Afryka i zacofany Bliski Wschód nie ma tego problemu co stara, super mądra i super luksusowa Europa?
Jeśli młody organizm dwudziestolatki rodzi zdrowe dziecko a potem ta sama ale już trzydziestolatka nie może zajść w ciążę, to co się wydarzyło przez te 10 lat?
Cześć dziewczyny jestem nowa mam 40 lat trzynastoletnią córkę z poprzedniego związku w styczniu miałam obumarłą ciążę 7 tc porobiłam badania wyszło że mam mutację leiden, obecnie biorę acard i euthyrox na tarczycę no i kwas foliowy odczekaliśmy po poronieniu 5 m-cy i zabraliśmy się do roboty na razie 3 cykl bezowocny