reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Ooo widzę, że zakupy i wyposażanie ruszyły pełną parą :tak:, chwalcie się Waszymi pokoikami, tak milo się ogląda no i można coś podpatrzeć hehe:-p
Alkmena - śliczne łóżeczko i przewijak,a jaka wanienka /nawet nie wiedziałam że takie są/ ja łóżeczko mam używane dostałam w spadku, ale kołyskę będę miała nową /czeka u rodziców/:laugh2:
Kasiulec- fajnie że masz już pokój dla malucha, zazdroszczę my będziemy na razie się mieścić w naszej sypialni /ale jest duża 25m2/, no a z komodą to świetny pomysł, przynajmniej będzie oryginalna, a ze skręcaniem naszych też się mordowaliśmy.

reklama
My też mamy taką profilowaną wanienkę (w tym przewijaku z półkami), ale wydaje mi się, że właśnie przez to, że jest tak profilowana, to bardzo szybko maluch z niej wyrośnie...

My dostaliśmy "foczkę" do wanienki po synku siostry. Ale samej wanienki jeszcze nie kupiliśmy. Właśnie siostra poleciła mi żeby kupić zwykłą nieprofilowaną wanienkę na dłużej starczy. Zastanawiam sie jeszcze czy wanienkę stawiać na pralce do kąpieli czy kupować stelaż. Łazienka maleńka co prawda ale jakoś nie widzę pluskającego się Krzysia w jego pokoiku. A może taka podpórka zakładana na dużą wanne? Wtedy na pralce bym położyła przewijak i inne akcesoria do mycia. Jeśli któraś z was widziała gdzieś na allegro taki stelaż do wanienki zakładany na dużą wanne to poproszę o link.

Dzięki Ankami. Ta kwadratowa wanienka wygląda mi na malutką, ale do małej łazienki, gdzie ledwo można się obrócić dookoła to chyba jest praktyczna.

A... jeszcze się Wam pochwal jaka jestem genialna :-D:-D:-D kupiam rożek Drewexu "Miś ogrodnik" z podusią gratis ;-) Na opakowaniu było napisane że podusia nie podlega reklamacji ale dobra...dzisiaj wzięłam się za pranie dzidziusiowych rzeczy i wpadł mi w ręce ten rożek. Wyjęłam z niego kokosowe wypełnienie,a z podusi nic nie wyjęłam bo poszewka się nie zdejmuje. Wpakowałam to z innymi rzeczami do pralki i piorę z wirowaniem na 400. Oczywiście po wyjęciu z pralki podusia jest... jakby to powiedzieć...lekko zdeformowana. Czyli wata, czy co tam mogło być w środku, zbiło się w 3 kulki teraz nie bardzo wiem co z nią zrobić. No czymś ją muszę wypchać od nowa tylko czym? Nic tylko pogratulować mi wspaniałych pomysłów. Chyba ten instynkt wicia gniazda rzuca mi się trochę na główkę :laugh2:

reklama
Kasiulec, ja właśnie włozyłam do pralki wypełnienie poscieli i coś mnie tknęło, więc spojrzałam na instrukcję prania, a tam jak byk "prać bez wirowania", więc ustawiłam program "pranie ręczne" zobaczymy co z tego wyjdzie... :)

Do góry