reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Negri tak u mnie trzeba mieć swoje tzn oni mają tak na wrazie czego... chociaż szczerze mówiąc nigdy nie pytałam ale jak byłam z Julką to poprosili od męża o ubranko i pampersa żeby wyciągnął z torby itd czyli swoje trzeba mieć - w ogóle muszę mieć wszystko swoje oprócz ręcznika i mydła dla dziecka :-)

reklama
grubelku- hihi,ja Krzysia ganialam 2 i pol roku,z dnia na dzien sie przestawil,nic na siłe;-);-)

co do szpitalnych pieluszek to nawet nie wiem,zapytam gina przy wizycie:confused::confused:

Witam się i tutaj :)

W piatek pojechalismy odebrać zamówione wcześniej rzeczy, a że był dzień dziecka to na wszystko dawali rabat 10%!!! :-)
- łóżeczko RADEK II z szufladą, kolor TEAK
- materac kokos-pianka-gryka

SH100740.JPG

- wanienka ONDA
SH100744.JPG

- przewijak
SH100737.JPG

- fotelik Ramatti Mars (początkowo miała być wersja ZEBRA - to napewno była zebra :-p - taki w paski biało czarne :-D ale nie było i wzięliśmy ten co mieli)
SH100736.JPG

Mąż złożył szybko łóżeczko i teraz stoi w kącie dużego pokoju, po przemeblowaniu wstawimy je do sypialni.

Dodatkowo kupiliśmy:
- 2 op. Pampers nr 1
- 2 op. Happy nr 1
- oliwka HIPP
- krem z filtrem SPF30 Ziajka
- emulsja do kąpieli Oilatum 250ml
- 2 op. Paklanki
- chusteczki Pampers Sensitive

A w piątek rozpoczynam WIELKIE PRANIE :)

Alkmena śliczne no i udane zakupki... :tak::-) no i widzę w łóżeczku karuzelkę FP z misiami - też mamy taką (tylko mąż przerobił ja na zasilacz bo bateryjki pożera okrutnie) no i fotelik samochodowy też mamy taki tylko szaro -czerwony :-)

A teraz ja się chwalę właśnie przywieźli mi wózek - wiecie on jest po prostu ogromny i dłuuuuuuugi :szok: normalnie tramwaj... ratunku bede wyglądała jak motorniczy... ;-) potem wkleje zdjęcia...

Alkmena my też zdecydowaliśmy się na Radka II Teak tylko bez szuflady. Do tego materacyk kokos-pianka. Potem dokupiliśmy komode Fantazja Teak też z Klupsia. Ale muszę przyznać, że komoda jest delikatnie mówiąc wariantem bardzo ekonomicznym. Chodzi o to,że kosztowała 330 pln ale jakość bardzo przekłada się tu na cenę. Tył komody kompletnie niedopasowany trzeba było docinać przy montowaniu. Plastikowe uchwyty szuflad dosłownie połamały się przy przykręcaniu. Zaraz pojechaliśmy do castoramy i dokupiliśmy takie śmieszne uchwyty-rybki, rozgwiazdy i koniki morskie. Teraz wygląda to nawet fajnie ale w czasie skręcania komody byłam załamana. Acha i prowadnice szuflad zacinają się. Liczę na to że się wyrobią. Wklejam kilka fotek i zaraz zabieram się do układania rzeczy Krzysiaczkowych w szufladkach.

Wiadomość dla wszystkich Mam które planują jeszcze zakup ciuszków dla maleństw. Jakoś w lutym kupowałam body, pajacyki, i inne elementy wyprawki w sklepie internetowym "szafamalucha"
SzafaMalucha.pl - odzie� dzieci�ca i niemowl�ca, artyku�y papiernicze, ubranka dla dzieci, ubrania dla dzieci, ubranka dzieci�ce, ubrania dzieci�ce
Dzisiaj rano dostałam od nich maila, że likwidują sklep i wyprzedają wszystko z 30% rabatem (odliczany po złożeniu zamówienia). Dodam tylko, że rzeczy early day's które tam kupiłam są naprawde dobrej jakości (pierwsze pranie przeszły b.dobrze)a przy tym śliczne. Kupiłam takie body
SzafaMalucha.pl - odzie� dzieci�ca i niemowl�ca, artyku�y papiernicze, ubranka dla dzieci, ubrania dla dzieci, ubranka dzieci�ce, ubrania dzieci�ce: Body Jeep (3pak)

takie pajace (z nich jestem najbardzeij zadowolona):
SzafaMalucha.pl - odzie� dzieci�ca i niemowl�ca, artyku�y papiernicze, ubranka dla dzieci, ubrania dla dzieci, ubranka dzieci�ce, ubrania dzieci�ce: Pajace Circus (3pak)

i taki komplecik:
SzafaMalucha.pl - odzie� dzieci�ca i niemowl�ca, artyku�y papiernicze, ubranka dla dzieci, ubrania dla dzieci, ubranka dzieci�ce, ubrania dzieci�ce: Komplet Pomara�czowy Sztruks

Maila dostałam o 8:45 ale po wejściu na ich stronę nie znalazłam żadnej informacji o wyprzedaży więc sugeruję upewnić się przed zakupieniem, czy oferta 30% rabatu skierowana jest do wszystkich czy tylko do stałych klientów.

Kasiulec - my wzięliśmy z szufladą bo to w końcu dodatkowe miejsce na rózne rzeczy dla malucha - akurat w naszym wypadku pewnie w szufladzie będzie drugi komplet pościeli :) Widzę na łóżeczku i Pampers i Happy :) to tak jak u mnie :) a co do komody to ja też na swoją narzekam: Meble w sypialni mamy firmy Forte - model Vanessa... nie dość, że wąskie to drzwi i szuflady zrobione z cieniutkiej 6mm sklejki i do tego małe w każdym razie nie polecam ich nikomu.
Komoda wygląda bardzo fajnie, tylko chyba kolor komody jest inny niż łózeczka a przecież tu i tu jest TEAK. PS. Ekstra są te uchwyty do szuflad :)

reklama
Do góry