reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Fajne sa te male wanienki jak ktos ma mala lazienke to jest bardzo praktyczna.
Ja kupilam dzisiaj dwa przescieradla do łóżeczka, flanelowe pieluchuchy jak na nich napisano swietne przy pluciu przez dzidzie:-D na Polski chyba chodzi o ulewanie i ewentualne odbijanie sie dzidzi.Ogladalam fajna poscie ciemna niebieska w szare sloniki z czerwonymi serduszkami.Nie wiem czy ja kupic bo ma byc dziewczynka no i chyba troche za ciemna ja dla niemowlaczka:confused:

reklama
Kasiulec - ja mam taka wanienkę, identyczną tylko w niebieskim kolorze. Też mam bardzo malutką łazienkę, więc gabaryty dobrałam do łóżeczka (bo ja się na łóżeczku, wannie albo stelażu stawia, ma takie wymiary, że akurat pasuje). Wada - jest płytka, taka dla maluszka, potem trzeba kupować nową. Mnie kupił tata taką większą, więc mam już dwie... Ale chyba będzie ok. Wygodna i lekka.

Kasiulec - ja też prałam rożki, poduszki i wypełnienia w pralce /u mnie na instrukcji było 40 stopni/ i wszystko wirowałam w 800 obrotach :-p i też podusie się zdeformowały, ale jak je poukładałam i potrzepałam to wróciły na miejsce te waty w środku. A wyprałam też materacyk piankowy do wózka :zawstydzona/y: i z tym były jaja bo wyglądało na to, że się powłoczka skurczyła, ale potrzepałam itp. i jest oki, więc powalcz z podusią może uda się ją naprawić ;-)

Slicznosci kupujecie kobietki- ja juz wszystko mam wiec nie mam juz sie czym chwalic:-p:-p Jeszcze tylko przyozdobic pokoj maluszkow, jak to zrobie to wkleje fotki:tak::tak:

Aśka jak myślisz do jakiego wieku można kapać dziecko w tej kwadratowej wanience? Bo jak do 3-4 m-cy to chyba od razu kupię większą.

Pastela za Twoją radą poczekam aż pechowa podusia od rożka wyschnie i porządnie ją przetrzepię . Ale teraz się boję prać wypełnienie pościeli do łóżeczka tj kołdrę i podusię. Zresztą chyba sobie daruję. I tak kołdra będzie w użyciu jak mały skończy kilka m-cy a podusia to dopiero koło 2 roku życia.

Uwielbiam zapach jaki unosi się w mieszkaniu po praniu w loveli hmmmm..........

reklama
Kasiulec- spokojnie jeszcze roczne dziecko może się ciapać!!! Mój braciszek taka miał (rozwalił ją jak miał 2 latka na podwórku:baffled:) i jeszcze jako bobasek siedział w niej i chlapał wszystkich dookoła!!! Myślę, że chyba do roku - potem już raczej trzeba większą, żeby dziecku umyć główkę itd.

Do góry