reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Alkmena - a ten wózek który wybrałaś dobry jest? Bo ja sobie upatrzyłam podobny.
Sorki, ze dopiero teraz odpisuję :-)
Wózek jest wg mnie stabilny, bardzo dobrze wykonany, materiał też jest ciekawy i tak jakby nieprzemakalny, nie blaknie na słońcu wg producenta, ma długą i szeroką "gondolę", łatwo go się prowadzi mimo tej wagi, wydaje się być przyklejony do drogi bo jest dosyć niski i szeroki. :happy: Aaaa i kosztuje tylko 930zł :)

reklama
dziewczyny , a ja jade dzis kupowac lozeczko dla mojej malej ksiezniczki;-) , juz nie moge sie doczekac .... przygotowalam juz kacik na nie w sypialni:tak:

Alkmena - u mnie kosztuje 980 zł :wściekła/y: . Uroki małego miasteczka!
Chyba na niego się zdecyduje. Kolor pomarańczowo-szary

To zależy, w każdym szpitalu jest inaczej... ja dostałam ulotkę z mojego co trzeba mieć, napisali, że zapewniają ubranka i kosmetyki, ale oczywiście można mieć własne (wymieniają: body, kaftaniki, śpiochy, pajace, skarpetki, czapeczki, rękawiczki, kocyk), a oprócz tego trzeba mieć właśne: chusteczki do pielęgnacji, pieluchy flanelowe, tetrowe, jednorazowe.

Rozek możesz mieć jak najbardziej, zwłaszcza, że niektórym mamom przydaje się on tylko w szpitalu...

Zebrra ma rację ja nie robię listy co dla dziecka bo trzeba zadzwonić lub się wybrać do swojego szpitala i zapytać jak w nim jest, jak pisałam akurat na polnej w Poznaniu dzieci tylko były w pieluszce i kaftaniku szpitalnym...to było 3 lata temu teraz pewnie zadzwonię i zapytam, zapewniali też pieluchy i mokre chusteczki-ale lepiej wziąć swoje bo co chwilę chodzić i się prosić jest wkurzające..
Ale rożek ja wezmę chociażby do karmienia mi się przyda:tak:

Grubelku pozwoliłam sobie dopisać do tej listy te skarpety i wodę;-)

Piszcie co jeszcze jest niezbędne-tylko nie szalejcie bo będzie trzeba ogromniastą torbę zapakować a gdzie tu dla dziecka rzeczy jeszcze:szok::tak:

to są słowa dziewczyny z innego forum(znalazłam w necie) wypowiedź z 25 lutego 2007 r:

"A jeśli chodzi o to. co zabrać ze sobą na Polną to:
- majtki jednorazowe są przez lekarzy tępione
- dla dziecka trzeba zabrać ubranko jedynie na wyjście
- koszule są oddziałowe, więc też nie ma co zabierać własnych."{

reklama
Za koszulami, to ja też jestem za szpitalnymi, nie lubię używać tego typu rzeczy, ale nie ma co "marnować" właśnych, bo niestety tak czy inaczej będzie się z nas lało, a potem to doprać, to nie takie proste...

Chyba w większości szpitali tępią jednorazowe majtki, ale zawsze przed obchodem mozna zdjąć, bo nie wyopbrażam sobie poruszania się z tym podkładem bez majtek...

Do góry