reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Hej.,:-)Kurcze ja to czytalam i slyszalam ze te wozki z wkladanymi nosidelkami co sie w nich dziecko tak wozi na pol lezaco to na dluzsza mete bardzo niezdrowe..;/...
znajoma mowila ze lekarz odradzal jej wozenia dziecka w takim wozku....
Dlatego nie wiem sama...
Ja tam kupilam Jane POwertack 360,matrix....i mam zamiar na plasko dzidzi wozic...boje sie o jego plecki......
a ten quinny buzz to super wozek heheh tylko niezle nowy kosztuje:DD:...jak patzrylam to caly zestaw wszytsko kompletnie to prawie 900 funtow:no:

reklama
AnaZ jestem w szoku:szok::szok::szok: £900:confused::confused:
Nowy buzz w mothercare, gondola, spacerowka i fotelik samochodowy kosztuje 550funtow, skad Ty wzielas taka kwote:confused:

Buziaczek Ja dalam za buzza £500(gondola,spacerowka,fotelik,spiworek,parasolka,torba na zakupy,folia przeciwdeszczowa)
A co do fotelikow, to moze byc uzywany aby niebyl wypadkowy, a z tymi atestami to moim zdaniem bzdura.

A jesli chodzi o takie wozki w ktorym niemozna dziecka na plasko wozic to rowniez slyszalam ze sa niezdrowe i lekarze ich nie polecaja, lepiej gdy dziecko lezy na plasko dlatego tez dobra jest gondola, a w takim foteliku plecki sa bardzo obciazone, mozna go uzytkowac max 2godz dziennie.

Kasiulec dziekuje:tak:

Hm wiesz co sprawdzilam jeszcze raz i troszke mniej niz zapamietalam ale i tak drogo a wiec tak"
sam wozek-330
carry cot-140
footmuff-40
car seat maxi cosi-100
maxi cosi base- 100
wychodzi wsumie eh 710funtow!!!...to i tak drozej niz Ty kupilas...
ale widzisz cos zle sobie policzyalam za pierwszym razem...moj blad:p
Sorki hehhhee... nom ale 700 to tez duzo..a te ceny to nie skad indziej tylko z katalogu mothercare!!! chyba ze ja jakis pzreterminowany mama:-D
Ja za swoj trzykolowiec tez 500 dalam:p

AnaZ ja nie bralam pod uwage podstawy, bo uwazam ze w moim przypadku to zbedne co daje nam 100mniej:tak:
Ja zaplacilam £500 bo nie kupowalam w mothercare tylko w innym duzym sklepie ktory jest na rynku 10lat i znajduje sie w pierwszej trojce z zaopatrzeniem dla dzieci nazywa sie "two left feet".
A taki zestaw jak Ty piszesz razem z base kosztuje u nich £540, w mothercare wypisalas £710 wiec £170mniej.
P.S kiedy kupowalas swoj wozeczek, jak bardziej Ci sie podoba quinny to moze mozesz jeszcze zamienic. Zazwyczaj jest 30dni na zwrot towaru.

Witam ;-)

Dziewczyny - Moze chodzilo wlasnie o to zeby nie byl powypadkowy..ale jakby byl powypadkowy to by bylo widac i chyba nikt by nie sprzedawal co nie?
Ja pytam o prawo w Anglii a nie w Pl czy gdzie indziej, ale i tak jest wszystko podobne lub takie samo wiec nie wiem juz sama - mniejsza z tym ja mam nowy i nie musze sie martwic :happy2:.

Tutaj w Anglii wszyscy nosza,woza dzieciaczki w tych wozkach/fotelikach i nie narzekaja skoro jest ich tak duzo, wszystko jest w pewnym stopniu dobre i w pewnym stopniu nie dobre.Ja tak uwazam, skoro dopuszczone sa takie wozeczki do sprzedazy tzn ze wcale nie sa takie zle.

Drogie sa te wozki bo sa najnowsze i dlatego. Ale Mi sie podobaja strasznie..a szczegolnie te zielone :tak:

Niusia 23... a to chyba ze tak::)aa nie bede juz nic zamieniac....moj wozio tez mi sie strasznie podoba...tez moge z niego miec spacerowke.glekoki i w samym nosiedlku wozic dzidzie....a kupilam niecaly miesiac temu.....
Dzis mialam manie kupowania pierdolek dla malenstwa hehhe w Disneyu przeceny:D
POzdrawiamy:)....

Hej hej Mamuśki!
Wczoraj dokupiłam sweterek na 62 cm bo młody nie ma nic cieplejszego w razie niepogody, same bodziaki na krótki rękaw i pajace. Sweterek jest uroczy ale nie wkleję fotki bo właśnie go uprałam i schnie :-).

Mój maż oczywiście zarzuca mi, że przesadzam z ubrankami, że rozpieszczam małego jescze zanim się urodził i.t.p. Ale mnie wpienił tym swoim gadaniem:wściekła/y::no::angry: jak dla niego to dziecko może spać owinięte szmatą byleby była czysta :crazy:w ogóle strasznie mi ostatnio działa na nerwy i nie mogę się doczekać już naszej kruszynki, wtedy tylko ona będzie moim oczkiem w głowie a pan mądraliński niech się troszczy o siebie :-D:-D:-D

Niusia miałam sprawdzić te pieluchy flanelowe czy są niewykończone z jednej strony, ale w sklepie ich nie znalazłam była tylko tetra. Tak czy siak sama muszę kupić ze 2 więc jak znajdę to dam znać co i jak ;-)

reklama
Kasiulec nie denerwuj sie, faceci juz tak maja, lubia ponarzekac ( po co, a na co) :-)
I oczywiscie dziekuje za pamiec o pieluchach:-) (jestem ciekawa jak to jest, bo ja kupowalam przez internet i niewiem czy mi wcisneli z odpadu czy takie juz sa).

Do góry