reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Powiem tak, głęboki jakikolwiek, byle dało się prowadzić i dziecku było wygodnie, stawiam na spacerówkę, którą na pewno trzeba kupić dobrą (tzn, każdemu według potrzeb, musisz przeanalizować, czy będziesz musiała ją dźwigać, jeździć komunikacją itd...), jesli jeździsz samochodem i śmigasz tylko po chodnikach z kostki to polecam jak najlżejszą, a jeśli to ma być terenówa, to koniecznie pompowane koła, duże siedzisko...

reklama
Ja miałam głęboki ze spacerówką, ale spacerówka okazała się do du... wiec użyłam jej dosłownie raz, myslałam, że teraz skorzystam z tego głębokiego, ale okazało się, że znajomym się zniszczył i chyba będę musiała coś nabyć...po oględzinach sklepowych coraz bardziej przekonuję się do tego, w sklepie zachwyciła mnie spacerówka, ale niestety okazało się, że sprzedają ten wózek tylko w kompletach z gondolą (tzn wtedy myślałam, że niestety, a teraz, kiedy okazało się, że chyba nie odzyskam swojego głębokiego, to chyba już staty :))
Potem zamierzam kupiś spacerówkę jak najlżejszą (u mnie najlżejsza to max do 7,5kg) mam już parę typów... :)

Zebrra, więc jednak wielofunkcyjny? Ja bym prosiła jeszcze o taką informację: jaka waga wózka głębokiego / spacerówki jest wg Ciebie zaliczana do lekkiej, powyzej jakiej wagi jest już za ciężko?
Zebrra, jak dotąd zgadzam się z Tobą w podejściu do sprawy wózka, więc będę Cię słuchać ;)

Ten ostatni wózek (najlżejszy) jak dla mnie ma ważyć max 7,5kg, ale wiadomo im mniej tym lepiej, tylko żeby się tym jeździć dało... :) Zobacz np ten waży tylko 5,5kg, więc jak będę miała gdzieś się wybrać komunikacją miejską to wolę wziąć ten, a nie kolubrynę, która nie wejdzie przez drzwi tramwaju...

A co do wielofunkcyjnego, to powiem szczerze, że byłam w szoku, że taka fajna spacerówka jest w komplecie z gondolką... No, ale musze jeszcze poczytać opinie o tym wózku, bo na razie podoba mi się i w necie i w realu, ale musze wiedzieć jak się sprawuje :)

reklama
Zebrra, pomocy!
Juz poczytałam (nie ma jak to się nudzić w pracy) i wszystko wiem. Na pewno nie chcę wielofunkcyjnego, tylko na początek głęboki, lekki wózek. Potem, pewnie dopiero na wiosnę, jakąś zajebistą spacerówkę, a najlepiej dwie - jedną sportową, z pompowanymi kołami, drugą leciutką parasolkę. I teraz: zależy mi, żeby do tego głębokiego wózka dawało się wpiąć fotelik samochodowy, zamiast gondolki (na krótkie wypady). Z tym nie ma problemu, ale wyczaiłam, że do określonych wózków pasują foteliki tej samej firmy. I tutaj mam dylemat: bo wiem że na pewno chciałabym fotelik MaxiCosi, a np. wózek Peg Perego Young ma opisie, że pasuje do niego fotelik Peg Perego Primo Viaggio, którego nie chcę! Jak to zrobić, żeby do jakiegokolwiek wózka pasował mój fotelik?

Do góry