reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Kasiu, dzięki za uwagi na temat wózeczka Quinny. Skoro ma tak małą gondolę, to raczej nie wchodzi w grę. Na razie oglądamy wózki, buszując po necie - a na zdjęciach, niestety, nie wszystko widać. W przyszłym tygodniu chyba wybierzemy się wreszcie do tradycyjnego sklepu na mały rekonesans.
Co do dużych, solidnych kół, to ja właśnie takich potrzebuję, bo my jesteśmy bardzo "leśni" w sensie spacerowym :-). Nosi nas też po różnych naturalnych wertepach typu parki krajobrazowe, ścieżki przy jeziorach etc. :-D

no dobra - wybijam sobie turystyczne z głowy buuu... chociaż mi się podoba strasznie to jednak maleństwo ważniejsze i po przeczytaniu wypowiedzi podrzuconych przez nieocenioną naszą zeberrkę (dz wielkie hihihi) kupimy drewniane....:-)

Witam wszystkie Mamy oraz przyszle Mamy:-)
Jestem tu nowa.
Chcialam zadac pare pytan, co myslicie na temat:
1.Lozeczko- z szuflada, czy bez?
2.Rozek czy spiworek dla noworodka?
3.Czy znacie wozek "DELTIM FOCUS"? Co o nim sadzicie?
4.No i materacyk, zupelnie niewiem jaki?:confused:
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam goraco!

Witaj Niusia :)
No to napiszę co o czym myslę :)
1. To zależy ile masz miejsca na przechowywanie rzeczy Maluszka, jeśli będziesz mogła poświęcić na przykład całą szafę, to możesz zaoszczędzić na łóżeczku i kupić bez szuflady. Szuflada..hmmm sama w sobie w niczym nie przeszkadza, no chyba, że rzeczywiście chodzi Ci tylko o koszt łóżeczka, jeśli tak to szufladę możesz sobie śmiało odpuścić :)
2. Moim skromnym zdaniem jedno z drugim nie ma nic wspólnego i się nie wyklucza... Śpiworek na pewno do wózka na spacery, jeśli chodzi o spanie w domku, to ak naprawdę przekonasz się dopiero jak przywieziesz Malucha... Jedne dzieci lubią spać ciasno zapakowane (podobno przypomina im to brzuchowe klimaty) wtedy oczywiście rożek, który potem może stać się kołderką, a inne dzieci wolą swobodę i wtedy wygodniej im w śpiworku...
3. Pytanie 3 pominę, bo nie miałam do czynienia z tym wózkiem, ale polecam zajrzeć tu
4. Materacyk, u mnie sprawdził sie kokosowy, wiem, że polecane są też gryczane, więc ja wybiorę spośród tych dwóch... :)

Dziewczyny,
jeszcze jedno pytanie apropo wozka, co myslicie o gondoli czy jest ona czyms na czym warto skupic uwage, czy lepiej poprostu kupic spacerowke z mozliwoscia montazu nosidelka? Wydaje mi sie ze dla malego bobaska jest dosc istotna plaska utwardzona powierzchnia jak gondola, ale pare moich kolezanek kupilo wozki bez gondoli i uzywaja nosidelka, co Wy o tym myslicie co proponujecie?

No to znowu odpowiem ja....
Jestem zagorzałą (tak się pisze???) wielbicielką tradycyjnych gondoli oczywiście w rozsądej wielkości, nie miniaturowych...

reklama
Zebrra, a jaki Ty masz wozek? Albo jaki bys polecila? Bo szczerze musze przyznac, ze chodzilismy juz z mezem po sklepach i co myslimy ze to juz ten jest ok to zawsze cos wyjdzie ze jednak nie:baffled: Mamy w glowach jeden wielki balagan w tym temacie:-)

Do góry