reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Kasiu, dzięki za uwagi na temat wózeczka Quinny. Skoro ma tak małą gondolę, to raczej nie wchodzi w grę. Na razie oglądamy wózki, buszując po necie - a na zdjęciach, niestety, nie wszystko widać. W przyszłym tygodniu chyba wybierzemy się wreszcie do tradycyjnego sklepu na mały rekonesans.
Co do dużych, solidnych kół, to ja właśnie takich potrzebuję, bo my jesteśmy bardzo "leśni" w sensie spacerowym :-). Nosi nas też po różnych naturalnych wertepach typu parki krajobrazowe, ścieżki przy jeziorach etc. :-D

no dobra - wybijam sobie turystyczne z głowy buuu... chociaż mi się podoba strasznie to jednak maleństwo ważniejsze i po przeczytaniu wypowiedzi podrzuconych przez nieocenioną naszą zeberrkę (dz wielkie hihihi) kupimy drewniane....:-)

Witam wszystkie Mamy oraz przyszle Mamy:-)
Jestem tu nowa.
Chcialam zadac pare pytan, co myslicie na temat:
1.Lozeczko- z szuflada, czy bez?
2.Rozek czy spiworek dla noworodka?
3.Czy znacie wozek "DELTIM FOCUS"? Co o nim sadzicie?
4.No i materacyk, zupelnie niewiem jaki?:confused:
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam goraco!

Witaj Niusia :)
No to napiszę co o czym myslę :)
1. To zależy ile masz miejsca na przechowywanie rzeczy Maluszka, jeśli będziesz mogła poświęcić na przykład całą szafę, to możesz zaoszczędzić na łóżeczku i kupić bez szuflady. Szuflada..hmmm sama w sobie w niczym nie przeszkadza, no chyba, że rzeczywiście chodzi Ci tylko o koszt łóżeczka, jeśli tak to szufladę możesz sobie śmiało odpuścić :)
2. Moim skromnym zdaniem jedno z drugim nie ma nic wspólnego i się nie wyklucza... Śpiworek na pewno do wózka na spacery, jeśli chodzi o spanie w domku, to ak naprawdę przekonasz się dopiero jak przywieziesz Malucha... Jedne dzieci lubią spać ciasno zapakowane (podobno przypomina im to brzuchowe klimaty) wtedy oczywiście rożek, który potem może stać się kołderką, a inne dzieci wolą swobodę i wtedy wygodniej im w śpiworku...
3. Pytanie 3 pominę, bo nie miałam do czynienia z tym wózkiem, ale polecam zajrzeć tu
4. Materacyk, u mnie sprawdził sie kokosowy, wiem, że polecane są też gryczane, więc ja wybiorę spośród tych dwóch... :)

Dziewczyny,
jeszcze jedno pytanie apropo wozka, co myslicie o gondoli czy jest ona czyms na czym warto skupic uwage, czy lepiej poprostu kupic spacerowke z mozliwoscia montazu nosidelka? Wydaje mi sie ze dla malego bobaska jest dosc istotna plaska utwardzona powierzchnia jak gondola, ale pare moich kolezanek kupilo wozki bez gondoli i uzywaja nosidelka, co Wy o tym myslicie co proponujecie?

No to znowu odpowiem ja....
Jestem zagorzałą (tak się pisze???) wielbicielką tradycyjnych gondoli oczywiście w rozsądej wielkości, nie miniaturowych...

reklama
Zebrra, a jaki Ty masz wozek? Albo jaki bys polecila? Bo szczerze musze przyznac, ze chodzilismy juz z mezem po sklepach i co myslimy ze to juz ten jest ok to zawsze cos wyjdzie ze jednak nie:baffled: Mamy w glowach jeden wielki balagan w tym temacie:-)

Do góry