reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Tych drobnych zakupków to jest milion albo i jeszcze więcej :-D. Zacznę tym się martwić w przyszłym miesiącu.

Ewa - tak się zastanawiałam i zastanawiałam i w końcu postanowiłam domówić tą parasolkę i torbę. Faktycznie obydwie mogą się przydać. Lato ma być duszne więc buda w gondoli nie zawsze będzie podniesiona - parasolka jak znalazł. No i torba faktycznie na jakieś zapasowe ubranka czy coś, jak będę małego przetransportowywać do teściowej. W końcu przez rok nie będzie mi to służyło tylko dłużej!!! A później zostanie dla drugiej dzidzi lub ewentualnie się sprzeda! W necie widziałam za 69 zł każdą z tych rzeczy. Trudno. Ostatni droższy wydatek!

Mnie się nawet nie chce robić takiej listy! Bo tego jest tyle że hej! Wchodzę do sklepu i widzę pełno rzeczy, które przydałyby się a których nie mam :baffled: Ale powolutku się dokupi! A jak czegoś braknie to szybko wyślę męża z misją do sklepu :-D

No to masz sie extra bo ja jak raz wyslalam mojego z lista na zakupy to czesci nie kupil usprawiedliwiajac sie ze poprostu nie wiedzial gdzie to jest w sklepie:-D Raczej bede liczyla na siebie:-)

No to masz sie extra bo ja jak raz wyslalam mojego z lista na zakupy to czesci nie kupil usprawiedliwiajac sie ze poprostu nie wiedzial gdzie to jest w sklepie:-D Raczej bede liczyla na siebie:-)

:-D:-D:-DJa tez wole pokupowac wszystko sama. Tzn. moj M. czesto mi towarzyszy ale samego z lista to bym go jednak nie wyslala... On raczej nie mialby pojecia gdzie i co kupic. I pewnie wybieralby same firmowki. A po co mi firmowy termometr do wody?? :laugh2::laugh2::laugh2:Wole ten tanszy...

Anulka ja zakupy robie z Moim ale musze zwracac uwage co wklada do wozka bo on na ceny nie patrzy bierze co popadnie a ja znow wole byc oszczedna. Popieram nieprzeplacanie:-)

Anulka czy Ty sie juz orientujesz co trzeba tutaj zabrac do szpitala bo ja jeszcze nie pytalam poloznej A skoro Twoja ciocia juz tu byla to moze wiesz cos wiecej.

Generalnie to sie duzo nie dowiedzialam bo co szpital to obyczaj- jak w Polsce;-) Ale w tym tygodniu wybieram sie do szpitala zameldowac sie - wybralam Holveide w Köln- i tam poprosze o liste potrzebnych rzeczy. A Ty wybralas juz szpital ? Np. w szpitalu w Bensberg nic dla dzidzi nie potrzebujesz- najwyzej smoczek no i ciuszki na wyjscie do domu.W szpitalu maja wlasne ciuszki i to bardzo fajne bo sama widzialam jak lezalam w nim kilka dni. Do porodu daja koszule- po co swoja brudzic;-);-) Maja tez tu podpaski, podklady- do woli a takze te majty poporodowe.Nawet recznikow nie potrzebujesz wlasnych, no chyba ze chcesz ale to tu w Bensberg, choc mysle, ze gdzie indziej jest podobnie. Napewno musisz miec dokumenty (Mutterpass, karte ubezpieczeniowa, dowod osobisty a jak nie masz to paszport, "Stammbuch" lub akt malzenstwa- podobno) no i swoje rzeczy osobiste, koszule, stanik do karmienia, laczki i takie tam. Jak bede miala liste z mojego szpitala to dam Ci znac.

reklama
Anka- to ja mam tak samo:-):-):-) A i bylismy w sobote w tym sklepie co Ci linka wkleilam- i nie zaluje. Moim zdaniem warto bo ceny faktycznie nizsze i nakupowalismy prawie wszystko:tak::tak:

Do góry