reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Tych drobnych zakupków to jest milion albo i jeszcze więcej :-D. Zacznę tym się martwić w przyszłym miesiącu.

Ewa - tak się zastanawiałam i zastanawiałam i w końcu postanowiłam domówić tą parasolkę i torbę. Faktycznie obydwie mogą się przydać. Lato ma być duszne więc buda w gondoli nie zawsze będzie podniesiona - parasolka jak znalazł. No i torba faktycznie na jakieś zapasowe ubranka czy coś, jak będę małego przetransportowywać do teściowej. W końcu przez rok nie będzie mi to służyło tylko dłużej!!! A później zostanie dla drugiej dzidzi lub ewentualnie się sprzeda! W necie widziałam za 69 zł każdą z tych rzeczy. Trudno. Ostatni droższy wydatek!

Mnie się nawet nie chce robić takiej listy! Bo tego jest tyle że hej! Wchodzę do sklepu i widzę pełno rzeczy, które przydałyby się a których nie mam :baffled: Ale powolutku się dokupi! A jak czegoś braknie to szybko wyślę męża z misją do sklepu :-D

No to masz sie extra bo ja jak raz wyslalam mojego z lista na zakupy to czesci nie kupil usprawiedliwiajac sie ze poprostu nie wiedzial gdzie to jest w sklepie:-D Raczej bede liczyla na siebie:-)

No to masz sie extra bo ja jak raz wyslalam mojego z lista na zakupy to czesci nie kupil usprawiedliwiajac sie ze poprostu nie wiedzial gdzie to jest w sklepie:-D Raczej bede liczyla na siebie:-)

:-D:-D:-DJa tez wole pokupowac wszystko sama. Tzn. moj M. czesto mi towarzyszy ale samego z lista to bym go jednak nie wyslala... On raczej nie mialby pojecia gdzie i co kupic. I pewnie wybieralby same firmowki. A po co mi firmowy termometr do wody?? :laugh2::laugh2::laugh2:Wole ten tanszy...

Anulka ja zakupy robie z Moim ale musze zwracac uwage co wklada do wozka bo on na ceny nie patrzy bierze co popadnie a ja znow wole byc oszczedna. Popieram nieprzeplacanie:-)

Anulka czy Ty sie juz orientujesz co trzeba tutaj zabrac do szpitala bo ja jeszcze nie pytalam poloznej A skoro Twoja ciocia juz tu byla to moze wiesz cos wiecej.

Generalnie to sie duzo nie dowiedzialam bo co szpital to obyczaj- jak w Polsce;-) Ale w tym tygodniu wybieram sie do szpitala zameldowac sie - wybralam Holveide w Köln- i tam poprosze o liste potrzebnych rzeczy. A Ty wybralas juz szpital ? Np. w szpitalu w Bensberg nic dla dzidzi nie potrzebujesz- najwyzej smoczek no i ciuszki na wyjscie do domu.W szpitalu maja wlasne ciuszki i to bardzo fajne bo sama widzialam jak lezalam w nim kilka dni. Do porodu daja koszule- po co swoja brudzic;-);-) Maja tez tu podpaski, podklady- do woli a takze te majty poporodowe.Nawet recznikow nie potrzebujesz wlasnych, no chyba ze chcesz ale to tu w Bensberg, choc mysle, ze gdzie indziej jest podobnie. Napewno musisz miec dokumenty (Mutterpass, karte ubezpieczeniowa, dowod osobisty a jak nie masz to paszport, "Stammbuch" lub akt malzenstwa- podobno) no i swoje rzeczy osobiste, koszule, stanik do karmienia, laczki i takie tam. Jak bede miala liste z mojego szpitala to dam Ci znac.

reklama
Anka- to ja mam tak samo:-):-):-) A i bylismy w sobote w tym sklepie co Ci linka wkleilam- i nie zaluje. Moim zdaniem warto bo ceny faktycznie nizsze i nakupowalismy prawie wszystko:tak::tak:

Do góry