reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
zebra - może faktycznie powinnam się tam wybrać... normalnie zaczynam się załamywać!!! :-D Przecież ja wiem jak wygląda zebra... :eek: wychodzi na to, że mój mózg w ciąży to się zupełnie obkurczył... ale wiesz, ze mam podobnie z kolorem niebieskim i zielonym? Np. widzę niebieski samochód a w rozmowie mówię zielony... i odwrotnie... tylko, ze to trwa u mnie już parę lat :baffled: oby rozpoznawalność zwierząt wróciła mi po porodzie :szok:

Ewa, bardzo ładna pościel :-).
Wczoraj byliśmy w sklepie z różnymi artykułami dziecięcymi. Oglądaliśmy m.in. przewijaki. Były dwa rodzaje: zupełnie miękkie i takie z usztywnionymi ramkami. Dziewczyny, od czego zależy wybór któregoś z tych typów? A może one mają z założenia inne wykorzystanie?

ja tez mam juz sporo rzeczy dla mojej krolewienki:tak: tzn: lozeczko, wozek , wanienke, przybory toaletowe, sporo ciuszkow, maskotki:-D
jeszcz trzeba dokupic pieluch..... niestety nie umiem wkleic zdiec.... zeby wam pokazac:sick:

Dziewczyny ja moze napisze w skrócie z własnego doswiadczenia dwukrotnego. Rodze w Poznaniu na Polnej gdzie raczej ze środkami higieny osobistej mamy i dziecka nie ma problemu ale ....a wiec to co sie przydaje : dwie koszule nocna na zmiane, skarpetki, majtki ( jednorazowe i bawełniane ), szlafrok, podpaski ( czasami nie ma czasu na wołanie po połozna ), tabletki przeciwbólowe ( róznie bywa a nie zawsze chca dawac, po porodzie juz oczywiscie ), pieluszki dla dzidzi ( nie pokazywac ze sie ma ale na wszelki wypadek ) chusteczki i kremik do dupsi dzidzi, skarpetki, czapeczki ( to bedzie lato, wiec moga byc przeciągi), kaftaniki na zmiane, raczej z tym nie ma problemu jednak dziecko moze ulac a akurat sa wizyty i połozne nie maja czasu na zmiane wiec lepiej przebrac dzidzie w swoje rzeczy ) i najwazniejsze to laktator szczególnie przydatny przy nawale mleczka a opócz tego zabrac z domu duzo cierpliwosci ;-)

Długosc pobytu zalezy niestety od dzidzi jak sie zrobi zółta to nic nie pomoze i z dwóch dni moze zrobic sie tydzień ...

reklama
Do góry