reklama
anka26_x_07
Mama Laury :)
Nicoya ciuszki sa eleganckie:-)
Ja dzis tez bylam na zakupach ale kupilam recznik z kapturkiem z kurkami:-) jeden duzy a drugi mniejszy.
Jutro mam wizyte u gin mam nadzieje ze potwierdzi mi plec dzidziusia wtedy zaczne szalenstwo.
Dzieki Ewo to Twoja zasluga:-)
Jak zrobie wiecej zakupow to wstawie zdjecia
Ja dzis tez bylam na zakupach ale kupilam recznik z kapturkiem z kurkami:-) jeden duzy a drugi mniejszy.
Jutro mam wizyte u gin mam nadzieje ze potwierdzi mi plec dzidziusia wtedy zaczne szalenstwo.
zebrra
Potrójna mama :)
Grubelku jeśli coś jest tańsze to nie zawsze gorsze, argument, że nie skusiłabyś się na coś, bo jest za tanie, po prostu mnie zabił... Oczywiście zdarza się, że w promocjach, czy na wyprzedażach są buble, ale nie zawsze i nie wszędzie... Czasem jak piszę, że wolę kupić coś taniej i czytam Was, że nie będziecie przecież oszczędzać na dziecku to myślę sobie, że chyba jesteśmy z całkiem innych bajek... Przecież ja nie mówię, żeby kupić coś gorszego i sobie zaoszczędzić na dziecku, tylko o tym, że podobną rzecz lub czasem tej samej jakości, można kupić taniej, tylko trzeba się rozejrzeć...
Piszesz, że kupisz coś trzy razy droższego, bo przecież Ty stawiasz na jakość... nie jest to nic innego, jak sugerowanie, że ja kupuję g... wkurza mnie to... jeśli nie znasz wyrobów tej firmy, jak sama piszesz, to dlaczego od razu twierdzisz, że sa do niczego???
Co znaczy zdanie "Zresztą na allegro pościel tej firmy kosztuje 37 PLN..." ???
Czytając to co dzisiaj napisałaś, poczułam się źle... jakbyś zarzucała mi, że kupuję nic nie warte buble... nie muszę mieć wszystkiego najdroższego, żeby czuć się szczęśliwą, a to czy moje dziecko będzie spało w pościeli za 20 zł, czy za 150 zł, nie uczyni mnie, ani tym bardziej jego szczęśliwszym...
Mam nadzieję, ze Cię nie uraziłam, jeśli tak się stało, to przepraszam..
Piszesz, że kupisz coś trzy razy droższego, bo przecież Ty stawiasz na jakość... nie jest to nic innego, jak sugerowanie, że ja kupuję g... wkurza mnie to... jeśli nie znasz wyrobów tej firmy, jak sama piszesz, to dlaczego od razu twierdzisz, że sa do niczego???
Co znaczy zdanie "Zresztą na allegro pościel tej firmy kosztuje 37 PLN..." ???
Czytając to co dzisiaj napisałaś, poczułam się źle... jakbyś zarzucała mi, że kupuję nic nie warte buble... nie muszę mieć wszystkiego najdroższego, żeby czuć się szczęśliwą, a to czy moje dziecko będzie spało w pościeli za 20 zł, czy za 150 zł, nie uczyni mnie, ani tym bardziej jego szczęśliwszym...
Mam nadzieję, ze Cię nie uraziłam, jeśli tak się stało, to przepraszam..
zebrra
Nicoya ciuszki cudne ))
Grubelek
mamy lipcowe'07
Zebrra nie napisałam że to bubel,że kupujesz cos gorszego i nie napiusałam że kupuje 3 razy droższe bo ma lepsza jakośc itd... zreszta nie zamierzam dłużej dyskutować na ten temat nie znam firmy a ze zdjęcia niestety na moje oko nie wyglada najlepiej i dlatego nie kupiłabym ... To co Ty kupujesz czy ktokolwiek inny to Twoja sprawa czy też tej osoby a ja mam prawo powiedzieć czy mi sie ta rzecz podoba i co o niej myślę ale nie oceniac Twoje decyzje czego nie zrobiłam, nie ukrywajmy co sie podoba jednemu nie musi drugiemu...no cóż po Twojej wypowiedzi można sadzić ze ktos nie może mieć odmiennego zdania... uważam że nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi... Gdybym napisała że jest super to nie byłoby tematu.... (żeby nie było wątpliwości napisałam "mam prawo" mając na mysli dyskusję na forum)
Myślę że nie masz powodu czuć się źle, bo nie miałam niczego złego na myśli i nigdy nie pisałam że jak cos tańsze to gorsze... po prostu dziwia mnie takie przeceny - likwidacje sklepów... może to wrodzony brak zaufania....
Zebrra nie wiem czy zwróciłaś uwage ale ja nawet nie wklejam linków do wygranych przeze mnie aukcji tylko same zdjęcia właśnie z takiego powodu aby cena pozostała tylko do mojej wiadomości...
Myślę że nie masz powodu czuć się źle, bo nie miałam niczego złego na myśli i nigdy nie pisałam że jak cos tańsze to gorsze... po prostu dziwia mnie takie przeceny - likwidacje sklepów... może to wrodzony brak zaufania....
Zebrra nie wiem czy zwróciłaś uwage ale ja nawet nie wklejam linków do wygranych przeze mnie aukcji tylko same zdjęcia właśnie z takiego powodu aby cena pozostała tylko do mojej wiadomości...
Nicoya ciuszki sa eleganckie:-)
dziekuje, choć nic nie zrobiłam
zebrra i grubelek- oba kompleciki sa śliczne,;-) ;-) ;-)
zebrra
w takim razie chyba źle zrozumiałam zdanie:Grubelek pisze:nie napiusałam że kupuje 3 razy droższe bo ma lepsza jakośc
Grubelek pisze:gadza sie trzy razy droższa od tej Zebrrowej ... ale ja tez stawiam na jakośc....
Poza tym:
a może łatwiej byłoby zapytać kogoś o jakość tej tańszej rzeczy?Grubelek pisze:wiesz Ewo ja wole raz kupić droższe niż potem drugi raz znowu kupować bo najpierw kupiłam cos taniego i jak sie okazało niestety do d....
a ten cytat powyżej???Grubelek pisze:nigdy nie pisałam że jak cos tańsze to gorsze...
No i ostatnia rzecz, w dalszym ciągu nie wiem co oznacza zdanie:
Grubelek pisze:Zreszta na allegro posciel tej firmy kosztuje 37 PLN.... Wczoraj 09:07
Oczywiście tak jak pisałaś masz prawo wypowiedzieć się czy Ci się coś podoba czy nie i ja Ci tego nie bronię, ale nie pisz proszę, że nie mam powodu czuć się źle, bo jak czytam cos takiego, to załamuję ręce...
Nie wiem czy nie zauważyłaś, czy tylko nie chciałaś zauważyć, ale w tej całej dyskusji napisałam, że mam taką pościel w domu i jest bardzo dobrej jakości, no ale Ty skupiłaś się na tym, żeby napisac, że jak coś jest tanie to do d...
marika
Fanka BB :)
no i ja znowu się wpierdo.. w waszą dyskusję (lubie takie akcje hehe)
Nikogo nie broniąc moim okiem..ten temat jest po to aby sobie nawzajem radzić..
Myślę że dziecku wszystko jedno czy będzie miało ręcznik za 200 zł czy za 30...a podawanie sobie cen wcale nie jest złe bo ja nie jestem ciekawa kto ile wydał tylko co ile kosztuje.....
Zebrra pisała. trąbiła (chciała nam dobrze poradzić bo ma to sprawdzone)że te rzeczy z tego sklepu są dobrej jakości..likwidacja sklepu....a na allegro też można trafić bubel..zapłacisz a gówienko dostaniesz-takie są skutki zamawiania przez internet.Dlatego chyba jedna drugiej radzi prawda..?
powiem tak mnie stać na super hiper ekstra rzeczy-ale właśnie o mnie można powiedzieć że żałuje na dziecku-bo już jedno mam, i wiem jak takie niemowlę szybko rośnie-i nie chcę się wygłupiać... a i powiem wam ile wydałam na moje dziecko(tylko wózek, wanienkę, odciągacz, łóżeczko mam po Oli)
500-600zł-na całą wyprawkę łącznie z moimi szpitalnymi rzeczami...dziękuje.Wiem że to nikogo nie obchodzi moja sprawa-tak samo jest czyjąś sprawą jak ktoś wyda 10 tysięcy-ale myślę że dziecko i tak będzie rosło i jakoś się rozwijało..mając rzeczy i za 10 tyś i za 1000 zł..
Nikogo nie broniąc moim okiem..ten temat jest po to aby sobie nawzajem radzić..
Myślę że dziecku wszystko jedno czy będzie miało ręcznik za 200 zł czy za 30...a podawanie sobie cen wcale nie jest złe bo ja nie jestem ciekawa kto ile wydał tylko co ile kosztuje.....
Zebrra pisała. trąbiła (chciała nam dobrze poradzić bo ma to sprawdzone)że te rzeczy z tego sklepu są dobrej jakości..likwidacja sklepu....a na allegro też można trafić bubel..zapłacisz a gówienko dostaniesz-takie są skutki zamawiania przez internet.Dlatego chyba jedna drugiej radzi prawda..?
powiem tak mnie stać na super hiper ekstra rzeczy-ale właśnie o mnie można powiedzieć że żałuje na dziecku-bo już jedno mam, i wiem jak takie niemowlę szybko rośnie-i nie chcę się wygłupiać... a i powiem wam ile wydałam na moje dziecko(tylko wózek, wanienkę, odciągacz, łóżeczko mam po Oli)
500-600zł-na całą wyprawkę łącznie z moimi szpitalnymi rzeczami...dziękuje.Wiem że to nikogo nie obchodzi moja sprawa-tak samo jest czyjąś sprawą jak ktoś wyda 10 tysięcy-ale myślę że dziecko i tak będzie rosło i jakoś się rozwijało..mając rzeczy i za 10 tyś i za 1000 zł..
reklama
Grubelek
mamy lipcowe'07
w takim razie chyba źle zrozumiałam zdanie:
Poza tym:
a może łatwiej byłoby zapytać kogoś o jakość tej tańszej rzeczy?
a ten cytat powyżej???
No i ostatnia rzecz, w dalszym ciągu nie wiem co oznacza zdanie:
Oczywiście tak jak pisałaś masz prawo wypowiedzieć się czy Ci się coś podoba czy nie i ja Ci tego nie bronię, ale nie pisz proszę, że nie mam powodu czuć się źle, bo jak czytam cos takiego, to załamuję ręce...
Nie wiem czy nie zauważyłaś, czy tylko nie chciałaś zauważyć, ale w tej całej dyskusji napisałam, że mam taką pościel w domu i jest bardzo dobrej jakości, no ale Ty skupiłaś się na tym, żeby napisac, że jak coś jest tanie to do d...
Bez komentarza.... widzę że jednak nie zrozumiałaś tego co napisałam może tak: W którym zdaniu jest wyraźnie napisane że pościel którą kupiłaś jest do d... czy cokolwiek innego? Myslę że jest to ogólna dyskusja nie na temat Twojej pościeli tylko cen i tego co która z nas mysli. A zdania wyrwane z kontekstu mogą wiele znaczyć..... I zgadza się wolę kupić droższe niz zawieść się na jakości bo niestety cena ok 20 PLN nie sugeruje mi niczego dobrego.... i potem kupowac coś po raz kolejny ale nie znaczy to ze uważam ze tańsze to gorsze...
A ostatnie zdanie ? I tutaj widać że nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi... Skoro na allegro cena jest w normie to chyba nie jest taka zła pościel tej firmy- chociaż jest to chyba inny model - bo nikt byle czego nie sprzedawałby za taką cene...
Zauważyłam że masz taka pościel (pisałaś o tym) ale pamiętaj o tym że każdy ma inne kryteria postrzegania co dla jednego jest dobre dla innych niekoniecznie.... i nie powinnaś miec o to pretensji czy załamywać rąk bo dla mnie takie zdanie świadczy o tym że w dyskusji z Tobą nie może sie coś nie podobać czy tez nie mozna mieć odmiennego zdania...
Dlatego nie wklejam linków z aukcji aby nie wywoływać niepotrzebnych komentarzy o cenach, bo uwazam że to indywidualna sprawa każdej z nas co i za ile kupi....
Natomiast nie rozumiem dlaczego czujesz się źle... to Twoja sprawa co kupujesz i innych nie powinno to obchodzić ale "własnego zdania" innym nie powinnas odbierać.... Poza tym skoro pokazujesz cos na forum publicznym (nie wazne czy jest to cos co kupiłas, masz czy zamierzasz nabyć) to spodziewaj sie komentarzy, które nie zawsze moga być zgodne z Twoja myślą....
I skończmy ten temat bo teraz to ja zaczynam odbierac to tak jakby ktos wzbudzał we mnie poczucie winy ze kupiłam ponad rok temu pościel za ok 50 PLN a nie za 20 PLN :sick:
Podziel się: