reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :)

I nie jest tak bardzo drogi, podoba mi się ze jest taki klasyczny, muszę go zaprezentować ukochanemu :) Zebrra, znasz w Wawie jakis sklep, w którym można te wszystkie wózki obejrzec? chcę kupić przez net, ale wolałabym jeszcze zobaczyc go na żywo

reklama
Zebrra, no to cudnie ;) Ale nie chcesz chyba powiedzieć, że te wszystkie "dobre rady" można olać? Które z tych cech wózków są NAPRAWDĘ istotne?

Ankami, dla mnie naprawde wszystkie, ale to zależy na czym Ci najbardziej zależy, wiadomo, że jakjakiś wózek bardzo Ci się spodoba to i tak go kupisz, bez względu na moje rady... :)
Wiesz, każdy szuka pod siebie... Musisz przemyśleć, czy np. musisz mieć wózek lekki, czy nie koniecznie (bo mieszkasz w domu, nie w bloku), czy poruszasz się komunikacją miejską (do której z ciężkim wózkiem nie wejdziesz sama)
kilka mopich osobistych spostrzeżeń:-) (będę pisała hasłami, mam nadzieję, że dla każdego zrozumiałymi i w zupełnie przypadkowej kolejności :-)):
- stabilny
- duże koła (najlepiej pompowane)
- jesli koła skrętne, to koniecznie z blokadą skrętu
- przekładana rączka (przydatna nie tylko dla dziecka, ale tez dla mamy,np. kiedy dziecku słońce świeci w twarz... lepsze niż parasolka)
- pokrowiec na nogi
- regulowane oparcie (conajmniej trzy stopnie regulacji, regulacja również w wózku głębokim)
- łatwość zmiany położenia oparcia
- cicho składana budka
- waga wózka
- łatwe składanie (zwłaszcza dla podróżujących samochodem rodziców)
- zdejmowana do prania tapicerka
- rączka z regulacją wysokości i zdecydowanie pojedyncza, a nie podwójna - nie da się jej poprowadzić jedną ręką...
- dobre amortyzatory
- hamulec, który można uruchomić jedną nogą
- w spacerówce dobrze, kiedy barierka spełnia też rolę niewielkiego stolika
- duży kosz
- pięciopunktowe pasy
to były moje rady... ja wezmę je pod uwagę przy zakupie wózka (myślę, że spisze sobie i zabiorę tą listę do sklepu, bo inaczej o połowie zapomnę). Ankami powiedz, z czego chciałabyś zrezygnować?
Ja nikomu nie każę korzystać z tego co napisałam, ale jeśli komukolwiek to pomoże w wyborze wózka i będzie zadowolony to dla mnie cudnie :)

Bazylia myslę, że największy wybór wózków jest w Smyku, ale sama nie wiem...

Zebrra, myślę, że jeszcze kilka miesięcy minie zanim zacznę się rozglądać za wózkiem. Powiedz mi tylko o co chodzi z tą blokadą skrętnych kół.
Mój Mario upiera się przy wózku trójkołowym, mnie też one się najbardziej podobają, ale nie wiem jak z ich praktycznością...

Nie używałam trójkołowca, ale mi też taki się podoba, nie wiem czy zaglądałaś, ale podoba mi się ten

Znalazłam też w ogóle trochę o trójkołowcach

Jesli chodzi o blokadę skrętnych kół, to po prostu nie po każdym terenie da się jechać, jeśli koło przednie się skręca (np. po bruku), dlatego ważne jest, żeby była możliwość zablokowania skrętu ( i wtedy koło jedzie tylko na wprost)

reklama
Zebrra, fajne te wózki. Chociaż te trójkołowce jakoś do mnie nie przemawiają, mam wrażenie że to takie jakieś niestabilne..

Do góry