reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

I nie jest tak bardzo drogi, podoba mi się ze jest taki klasyczny, muszę go zaprezentować ukochanemu :) Zebrra, znasz w Wawie jakis sklep, w którym można te wszystkie wózki obejrzec? chcę kupić przez net, ale wolałabym jeszcze zobaczyc go na żywo

reklama
Zebrra, no to cudnie ;) Ale nie chcesz chyba powiedzieć, że te wszystkie "dobre rady" można olać? Które z tych cech wózków są NAPRAWDĘ istotne?

Ankami, dla mnie naprawde wszystkie, ale to zależy na czym Ci najbardziej zależy, wiadomo, że jakjakiś wózek bardzo Ci się spodoba to i tak go kupisz, bez względu na moje rady... :)
Wiesz, każdy szuka pod siebie... Musisz przemyśleć, czy np. musisz mieć wózek lekki, czy nie koniecznie (bo mieszkasz w domu, nie w bloku), czy poruszasz się komunikacją miejską (do której z ciężkim wózkiem nie wejdziesz sama)
kilka mopich osobistych spostrzeżeń:-) (będę pisała hasłami, mam nadzieję, że dla każdego zrozumiałymi i w zupełnie przypadkowej kolejności :-)):
- stabilny
- duże koła (najlepiej pompowane)
- jesli koła skrętne, to koniecznie z blokadą skrętu
- przekładana rączka (przydatna nie tylko dla dziecka, ale tez dla mamy,np. kiedy dziecku słońce świeci w twarz... lepsze niż parasolka)
- pokrowiec na nogi
- regulowane oparcie (conajmniej trzy stopnie regulacji, regulacja również w wózku głębokim)
- łatwość zmiany położenia oparcia
- cicho składana budka
- waga wózka
- łatwe składanie (zwłaszcza dla podróżujących samochodem rodziców)
- zdejmowana do prania tapicerka
- rączka z regulacją wysokości i zdecydowanie pojedyncza, a nie podwójna - nie da się jej poprowadzić jedną ręką...
- dobre amortyzatory
- hamulec, który można uruchomić jedną nogą
- w spacerówce dobrze, kiedy barierka spełnia też rolę niewielkiego stolika
- duży kosz
- pięciopunktowe pasy
to były moje rady... ja wezmę je pod uwagę przy zakupie wózka (myślę, że spisze sobie i zabiorę tą listę do sklepu, bo inaczej o połowie zapomnę). Ankami powiedz, z czego chciałabyś zrezygnować?
Ja nikomu nie każę korzystać z tego co napisałam, ale jeśli komukolwiek to pomoże w wyborze wózka i będzie zadowolony to dla mnie cudnie :)

Bazylia myslę, że największy wybór wózków jest w Smyku, ale sama nie wiem...

Zebrra, myślę, że jeszcze kilka miesięcy minie zanim zacznę się rozglądać za wózkiem. Powiedz mi tylko o co chodzi z tą blokadą skrętnych kół.
Mój Mario upiera się przy wózku trójkołowym, mnie też one się najbardziej podobają, ale nie wiem jak z ich praktycznością...

Nie używałam trójkołowca, ale mi też taki się podoba, nie wiem czy zaglądałaś, ale podoba mi się ten

Znalazłam też w ogóle trochę o trójkołowcach

Jesli chodzi o blokadę skrętnych kół, to po prostu nie po każdym terenie da się jechać, jeśli koło przednie się skręca (np. po bruku), dlatego ważne jest, żeby była możliwość zablokowania skrętu ( i wtedy koło jedzie tylko na wprost)

reklama
Zebrra, fajne te wózki. Chociaż te trójkołowce jakoś do mnie nie przemawiają, mam wrażenie że to takie jakieś niestabilne..

Do góry