Grubelek
mamy lipcowe'07
Ankami zakupki super :-) też lubię H&M-owe ciuszki, są bardzo dobre gatunkowo...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Grubelku najlepszym wyjściem jest kupienie wózka z gondolą o podnoszonym oparciu... Bo to, że pierwszym wózkiem musi być gondola jest niezaprzeczalne... bez względu na to ile dziecko w niej jeździ, dla jego kręgosłupa jest najlepsza... Poza tym oczywiście najlepiej, żeby służyła jak najdłużej...to też ze względu na plecki maluszka...Hmmm z ta gondolką czy też wózkiem wielofunkcyjnym to jest tak że dzidzia w pewnym momencie sobie siada i co wtedy ? Moja Julka urodziła siepod koniec grudnia, wózek mamy wielofunkcyjny - w wersji dla noworodka torba z usztywnieniem i wcale nie było źle bo okazało sie że już w kwietniu byłam zmuszona terrorem mojej córki unieśc jej oparcie żeby mogła coś widzieć... bo jak nie to sie darła... a w czerwcu jeździła juz na siedząco... nie wyobrażam sobie jakos dziecka 6 czy 8 miesiecznego w gondolce... i z tego co poczytałam na forum to mamy po ok 4 - 5 miesiącach od porodu kupuja już następny wózek - spacerówkę...
Grubelku najlepszym wyjściem jest kupienie wózka z gondolą o podnoszonym oparciu... Bo to, że pierwszym wózkiem musi być gondola jest niezaprzeczalne... bez względu na to ile dziecko w niej jeździ, dla jego kręgosłupa jest najlepsza... Poza tym oczywiście najlepiej, żeby służyła jak najdłużej...to też ze względu na plecki maluszka...
Najwyraźniej nie zrozumiałaś tego co napisałam wyżej, bo pisałam właśnie, ze rodzice nie mają innego wyboru...Zebro tu nie chodzi o to że ma pchać dwa oddzielne wózki po prostu nie ma innej opcji, żaden producent nie wymyslił wózka dla dzieci rok po roku na którym jednocześnie może być gondola i siedzonko.... owszem są wózki z gondolkami ale to juz dla typowych bliźniaków... (cena komfort prowadzenia i widzenia dzieci oraz wygody nie bede wymieniac... ;-) )