reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Jak zwykle prezentujecie świetne zakupy :)
U mnie wszystko może być używane poza butami dla dziecka... no mam takie widzimisię i już...

Ja mam to samo, ciuszki tym razem kupuje używane, bo poprzednio nawet ciuszków dla pierworodnego nie kupowałam używanych, ale wtedy miałam inną sytuacje finnasową, ale butów nigdy nie brałam dla synka od kogoś, uważam że takie dziecko chodzące to każde inaczej ustawia nózke i buty musza byc nowe. Chyba że jakies malutkie buciki dla niemowląt które nie chodzą, to wtedy ewe, moga byc uzywane

Patusia - my bardzo dużo rzeczy mamy z Tesco, ale zwykle czekam na przeceny lub kupony promocyjne (z ichniejszej karty i/lub Facebooka). Ostatnio np. za 24 zl znalazlam fajny bezrękawnik dla Mlodej, ale też raz poszalałam i kupilam slodziutki zestaw z kubusiem puchatkiem dla maluszka (pajac, bodzak i czapeczka) po 65zl ;-).
Medelę za to z czystym sumieniem mogę polecić :-) chociaż na zakup zdecydowalam się jak już wiedziałam ze regularne sciaganie bedzie potrzebne. Wczesniej reczny laktator spokojnie dawał rade

Ola - z pieluchami nie glupi pomysl, choćmy mamy zapas, bo jak widzieliśmy dobre promocje to bralismy po kilka paczek ;-) i podobnie jak dziewczyny wychodzę z założenia, że zawsze mozna ciuszek puścić "w drugi obieg"

Joulanto - przypomniałaś mi, że też myslalam o kartach, ale gdzieś mi to z głowy wypadło.

Ola - niezły wózek, w sumie rozkładany fotelik to fajna sprawa, a spacerówką na pewno zdąrzysz się jeszcze pochwalić :-)

Evelinka - sowki sa przeslodkie :-)

Z butami tez tak mam ze akurat na nich nie lubie oszczędzać, ale niedawno od sąsiadki dostalam chyba 5 par po jek córce i powiem Wam że się świetnie sprawdzają. Mloda je wyciąga, wkłada, zdejmuje, przekłada ;-) a do chodzenia ubieramy te nasze.

Ewelinka- sówki booossskieeeeee:tak: Niania na pewno super się sprawdzi. Ja mam po Alanie zwykłą bez poglądu i dla mnie rzecz niezbędna choćby nawet wyjść latem pranie powiesić czy kawe na dworze wypić:tak:

Nina- właśnie mi przypomniałaś...........:sorry2:termometr muszę jeszcze kupić.

A buciki też wolę nowe ale dopóki dziecię nie chodzi to mogą być używane. :tak:

Diewczyny super macie te zakupy. Ja najczesciej pisze z tableta wiec ciezko mi jest wklejac zdjecia dlatego tego nie robie za czesto:)

Ja tez uwazam ze buciki, butelki i smoczki powinny byc nowe nieuzywane no i oczywiscie bielizna osobista:)

U mnie dziś ruszyło pranie ubrabek. Na pierwszy rzut poszly najmniejsze białe rzeczy a potem żółte, zielone i niebieskie :-)
IMG_20140307_192733.jpg
IMG_20140307_192721.jpg

Załączniki

• IMG_20140307_192733.jpg
    IMG_20140307_192733.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_20140307_192721.jpg
    IMG_20140307_192721.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 57
Rila super :) to juz na dobre ruszyly przygotowania - w koncu pokoik juz jest :)

Ja dzisiaj skonczylam prasowanie :) wow, jestem z siebie dumna. A mam jeszcze pytanie - bo bede prac kocyki i teraz nie wiem - prasowałyście je czy nie? mi sie wydaje ze chyba nie bede prasowac..ale chetnie posłucham co macie do powiedzenia w tym temacie bo jak mus to i ja wyprasuje :-D

Loka- jest a jutro ekipa sprzątająca czyli rodzina będzie tam ogarniać i w przyszłym tyg będzie można powoli rzeczy przewozić :-)
U mnie kocyki wczoraj były prane i mama je prasowała. Zresztą ja mam fisia i wszystko będzie prasowane. Czapeczki, skarpetki, ręczniki, prześcieradła, rożki itd ;-) Szkoda tylko że ja nie mogę tego robić! Lubię prasować :tak:

reklama
L-oka jeśli wysuszysz na słońcu to ja bym nie prasowała...
Ja dziś przejrzałam ciuszki kupione w tym roku i naszykowałam mężowi najmniejsze do prania wraz z kocami po starszaku i pościelą... niestety póki co sukienki pochowałam ale one i tak na 3m wzwyż to w razie czego zdążę je naszykować :D
Jeszcze tylko męża do piwnicy muszę zagonić to przyniesie starsze ubranka do chatki...

Do góry