reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Rila super :) to juz na dobre ruszyly przygotowania - w koncu pokoik juz jest :)

Ja dzisiaj skonczylam prasowanie :) wow, jestem z siebie dumna. A mam jeszcze pytanie - bo bede prac kocyki i teraz nie wiem - prasowałyście je czy nie? mi sie wydaje ze chyba nie bede prasowac..ale chetnie posłucham co macie do powiedzenia w tym temacie bo jak mus to i ja wyprasuje :-D

Ja nie prasowałam ale trochę je parą potraktowałam dla własnego świętego spokoju.

L-oka- ja kocyki tak tylko "przeleciałam" parą;-)

Rila- fajnie mieć taką pomoc ze strony rodziny, bardzo to miłe.

Pamiętam jak znajoma pojechała rodzić w trakcie przeprowadzki, zmobilizowaliśmy się wtedy i kto tylko mógł ruszył do roboty. Kobietki sprzatały faceci wozili meble i wyrobiliśmy się w sam raz na jej powrót ze szpitala. A ona po wejściu do domu jak zaczęła ryczeć, myśleliśmy że jej się nie podoba a ona taka wzruszona była bo się tak bardzo martwiła że wróci do pustego mieszkania z kartonami.

Ola- no mobilizacja jest, wszyscy chcą pomóc i wszyscy czekają na pierwsze wnuki i prawnuki :-) Tylko ja jak kaleka nic robić nie mogę, ale mnie pocieszają że mam najważniejszą rolę czyli inkubator ;-)

Ja sobie sama poprałam i poskładałam, co trzeba było to poprasowałam. Ale to dopiero jak moja mama wyjechała, to ona to nawet się mnie bała wypuścić do sklepu co jest 150m od mojego domu :D

Rila dobrze, że masz pomoc bo prasowanie dla bliźniaków to musi być mordęga :p

Ola ja nie prasowałam kocyków, ale ja generalnie mam do takich rzeczy lajtowe podejście :p

Zła jestem, wyprałam kocyk, który mam po bracie i jest beznadziejny w dotyku... Jakiś taki szorstki. No nic, kupi się nowy.

Ale też muszę się pochwalić- upolowałam wczoraj w Triumphie stanik do karmienia za 60 zł! I to usztywniany. Zresztą jak go przymierzałam, to i tak już było przesądzone, że trzeba go kupić, bo od razu zrobiła się wielka plama od siary.

Dziś przywozimy od teściów i skręcamy łóżeczko :-)

Ola ja kocyków nie prasuję.
Patuśka a dałaś płynu do płukania, bo kocyki bez płynu zwykle są szorstkie.
A jak nic nie pomoże to i tak może się przydać np. można go pościelić w łóżeczku pod prześcieradło.

Ja właśnie mam zamiar kupić biustonosze do karmienia, bo jeszcze nie mam. Tylko tak się zastanawiam jaki rozmiar brać, czy jeden wzwyż wystarczy?

Jak czytalam o stanikach to pod biustem tyle ile przed ciaza a w miseczke sugeruja 1 rozmiar większą... osobiscie przelozylam zakup na po porodzie. Mam 2 z poprzedniego karmienia to na poczatek starcza. Fajne ceny maja na intymna.pl gdzie Loka kupowala swoje cuda

reklama
Jak czytalam o stanikach to pod biustem tyle ile przed ciaza a w miseczke sugeruja 1 rozmiar większą... osobiscie przelozylam zakup na po porodzie. Mam 2 z poprzedniego karmienia to na poczatek starcza. Fajne ceny maja na intymna.pl gdzie Loka kupowala swoje cuda

ja tez wlasnie kupilam miseczke o 1 wiecej,a pod biustem ciut mniej. Ale te ktore wybralam maja po 4 rzedy zapiec wiec cos zawsze mozna wykombinowac. A wogole widzialam tam tez takie przedłużki z zapieciami :) nie wiedzialam ze cos takiego jest bo bym sobie na czas ciazy kupila z 3 przedłużki a nie 3 staniki :)
Na intymna.pl maja w dobrej cenie ale tez calkiem fajne te staniczki. Ja jeszcze mam 2 ale bez usztywnien z Mark& Spencer ale nie jestem z nich jakos bardzo zadowolona. I biały mi strasznie zżółkł od kremu na piersi co mnie przeraza.

Do góry