reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Agunia ja też myślę żeby gondolę wziąć, ale w kolorze australia zobacz jak masz możliwość te kolory na żywo bo są zupełnie inne niż w internecie:crazy:.... Mi się zielony strasznie podobał ale w sklepie gondola okazała się bardzo ciemna i nie fajna... A australia jest najbardziej kolorystycznie zbliżona do zdjęć z internetu no i europa oczywiście ale to bardziej o spacerówce myślę bo to już pewnie jesień/zima będzie jak zaczniemy je używać ;-)

Joulatto coś więcej jest w tej paczce czy tylko te 4 rzeczy, też myślę nad tym żeby wyprawkę do szpitala dla siebie na allegro zamówić i nie latać i szukać wszystkiego oddzielnie..

reklama
Magda, to nie jest oczywiscie taka gotowa wyprawka, tylko paczka kompletowana przeze mnie u jednego sprzedawcy. Z rzeczy okoloporodowych wzielam majtki jednorazowe (5szt za 8zl) i 60szt wkladek laktacyjnych za 15zl. Glownym celem zakupu byl pas ciazowy Medeli, jak na razie po kilku godzinach noszenia, z czystym sumieniem moge go polecic, swietnie trzyma brzuszek i naprawde odciaza kregoslup, wrzucilam fotke na watek mamowo-zakupowy.

Śliczne ciuszki :-)
A ja pochwalę się dzisiejszymi zakupami, wybierała moja córcia więc nie przeraźcie się różowością. Ale cieszy się, że będzie miała siostrzyczkę :-) i stwierdziła, że wszystko ma być różowe :rofl2:
WP_001123.jpg

Załączniki

• WP_001123.jpg
    WP_001123.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 85
Edysiek to super ze sie corcia zaczela angazowac w przygotowania :) A ciuszki wybrala sliczne, szczegolnie ten pajacyk z ptaszkami :)

Kroczek, pande mozna zamowic online w smyku, sa jeszcze male rozmiary :)

Adela, ten kubej jest do plukania dziecka w wanience, ma gumowy, elastyczny przod, ktory ulatwia np splukiwanie glowy, zmniejszajac ryzyko nalania wody i piany do oczu. Jest bardzo podobny do tego opisanego w linku. http://mamaplus.pl/products/kubelek-do-mycia-glowy-abakus-baby-zielony

Ostatnia edycja:
DJMka, dziekuje bardzo :) I tak mialam meza wyslac do Kika po spodnie dresowe i welniane legginsy dla siebie, bo z tych ktore kupilam u nich w pazdzierniku (po 3€ za pare!) juz z synem wyrastamy powoli ;)
Fakt, cos w tym jest, ze 1€ to jakos latwiej sie wydaje niz 5zl ;)
Moja tesciowa jest straszna fanka katalogow wysylkowych z odzieza, juz sie boje co tam wnukowi nazamawiala ;) Oczami wyobrazni widze miniaturowy stroj regionalny rodem z Oktoberfest ;)

My dzis w ramach bieganiny po miescie zachaczylismy o Galerie Mokotow i w koncu pobuszowalam po promocjach w Mothercare (ceny ubranek nawet po obnizkach kosmiczne) i w Smyku. Skonczylo sie trzypakiem pajacykow, kombinezonem z polaru, spodenkami i czapeczka. Za wszystko zaplacilismy 60zl. Potem maz pojechal jeszcze po zakupy spozywcze i przy okazji kupil (sam z siebie!) plyny do prania i do plukania Loveli :)
Zobacz załącznik 603077

dobry mąż jak tak sam z siebie kupił :)

To i ja pochwalę się swoimi zakupami. Wczoraj ostro wzięłam się do dzieła i ubranka mam już niemal w całości skompletowane, a wózek zamówiony (zwyciężył rozum i zdecydowaliśmy się na x-lander x-move)

Zobacz załącznik 603248Zobacz załącznik 603249Zobacz załącznik 603250Zobacz załącznik 603251Zobacz załącznik 603252Zobacz załącznik 603253Zobacz załącznik 603254Zobacz załącznik 603255

Podczas zakupów bardzo poważnie zastanawiałam się jaki rozmiar kupić i wzięłam pól na pół 56 i 62. Może doświadczone mamy wypowiedzą się na temat rozmiarówki? Wachałam się też nad kombinezonem, ale uznałam, że jednak musimy mieć coś ciepłego na wyjście ze szpitala oraz pierwsze spacery, tym bardziej, ze mam zamiar dużo czasu spędzać na działce, bo jak co roku będę uprawiać pomidory ;-)

suuuper ubranka :) takie męskie :)

Śliczne ciuszki :-)
A ja pochwalę się dzisiejszymi zakupami, wybierała moja córcia więc nie przeraźcie się różowością. Ale cieszy się, że będzie miała siostrzyczkę :-) i stwierdziła, że wszystko ma być różowe :rofl2:
Zobacz załącznik 603320

a więc jednak córcia- gratuluję a ten komplecik w kwiatuszki cudny :)

reklama
Jouluatto właśnie też chciałam pytać co to za wiaderko kupiłaś :) powiesz od jakiego sprzedawcy kupiłaś w takich dobrych cenach?

Adela uśmiałam się z tego wiaderka do wsadzania dziecka :) widzę sens oczywiście, ale jakoś to dla mnie wygląda jakbym wsadzała dziecko do słoika..

Edysiek super ciuszki i ekstra że się córcia zaangażowała :) widocznie potrzebowała czasu żeby się przyzwyczaić, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej :)

Do góry