reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Dzieki za opinie dziewczyny :)
Dagmar, ja nie marze nawet o tym zeby mnie takie lozeczko uchronilo zupelnie od wstawania w nocy, ale moze o kilka wstan by nocne przygody minimalizowalo ;) Choc moj maz uwaza ze do karmienia itd itp to on chetnie bedzie wstawal i malego podawal jesli bede obolala. Tylko po co mamy wstawac oboje... Dzis jedziemy do sklepu ogladac foteliki i akurat tak sie sklada ze maja na ekspozycji wszystkie lozeczka ktore mnie interesuja, wiec bedzie szansa na zywo ocenic jak to sie moze sprawdzac ;)

moje nie będzie wstawać więcej niż 3 razy w nocy :D

reklama
mojebobo super laleczka! niezbędna każdej małej dziewczynce :p

dagmar zgadzam się, nie planuję wstawac częściej również :p a baaardzo lubię spac, może jak teraz dużo śpię to się Lilka nauczy, że tak się robi :p

jouluatto udanych zakupów! :)

a te łóżeczka dostawiane mnie jakoś nie przekonują..bałabym się że się odsuną i dziecko mi wypadnie albo że ja albo Marcin zarzucimy ręką przez sen i coś małej zrobimy..Jezu jaką ja jestem panikarą :zawstydzona/y: poza tym niestety tatuś tak chrapie że mała nie miałaby szansy spac całe noce gdyby nie miała swojego pokoju :p

Nina więc dzidziuś odrazu wyląduje w swoim pokoju?

A takie łóżeczko to chyba się jakoś montuje do łóżka rodziców żeby się nie odsunęło.

Nina, anacona ma racje, te lozeczka sa montowane do lozka rodzicow, nie ma szans zeby sie odsunely.

Bylam na rekonesansie w sklepie i wiem ze nic nie wiem... W kwestii fotelika nikt, lacznie z producentem nie jest mi w stanie zagwarantowac ze model z zeszlego roku bedzie pasowal do wozka... Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, ze nowa generacja fotelikow Besafe jest firmowana wlasnie przez Stokke, producenta wozka... :/ Naturalnie roznica w cenie kosmiczna, ponad 500zl... Myslalam ze w sklepie beda mieli nowy wozek i te starsze foteliki to sobie sprawdze, ale niestety fotelikow na stanie brak, dostepne tylko w sklepie internetowym.

Kolejna klapa to lozeczko... Wybrany przez nas model lozeczka Drwex jest niedostepny i nie wiadomo kiedy bedzie, bo fabryka ma jakies przestoje. Jesli nie rusza w styczniu to bedzie kicha, bo na to lozeczko czeka sie ok 6tyg. Poza tym na zywo lozeczko troche mnie zawiodlo jakoscia wykonania... O wiele solidniej wykone sa lozeczka firmy Troll, ale cena 3 krotnie wyzsza i maz mi juz chyba takiej zmiany nie lyknie.

Z lozeczka dostawianego sie chwilowo wyleczylam, jest strasznie malutkie. Mysle ze normalne lozeczko na kolkach z opuszczanym bokiem, przysuniete do naszego lozka (mamy wysokie), bedzie spelnialo podobna funkcje, a przynajmniej nie bedzie stresu ze przez sen uderzymy albo przygnieciemy dziecko.

Ostatnia edycja:
Hej

ja łóżeczko tez chcialam Drewexu, ale skoro piszesz ze mało soline to jeszcze sie zastanowie.Myslalam zeby na poczatku - jakis tydzien czy dwa Malucha położyc w tym bujaczku jako kołysce do spania. Nie wiem czy to dobry pomysł i jak ją złoze to dopiero pewnie zadecyduje ostatecznie. Tak czy siak łóżeczko tez kupic musze.

Ja bylam mimochodem w smyku i z uwagi na wyprzedaze kupialm dwa ubranka. Jejku jak ciezko mi bylo powstrzymac sie od zakupu pelnej siaty ubranek :) ponizej zakupy:
Cool Club, Body chłopięce z długim rękawem, Myszka Miki i Przyjaciele, rozmiar 86 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Komplet, Fisher Price, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com

w sklepie sa nizsze ceny niz na www - to jakby ktoras z Was miala ochote nabyc jeszcze ubranka :)

A ja z tej calej frustracji mam lozeczko :)
Zupelnie inne niz mialo byc, ale ladne i o wiele porzadniejsze, wloskiej firmy Pali :)
Z szuflada i na kolkach, z opuszczanym bokiem. Upolowane na Allegro za 200zl :) Materac pewnie dokupie nowy, bo jakos tak malo higieniczny wydaje mi sie uzywany. Tak sie prezentuje:
ImageUploadedByForum BabyBoom1387285685.784919.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1387285685.784919.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1387285685.784919.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 92
ancona tak mała od razu ląduje u siebie ale to przez ścianę więc bliziutko, będę u niej w kilka sekund :)

L-oka super ciuszki :)

Jouluatto bardzo ładne łóżeczko, za świetną cenę, na kółeczkach tak jak chciałaś, gratuluję udanego zakupu :) w fotelikach ogromna różnica w cenie a pewnie w samym foteliku już nie..ale jak strokke poleca te foteliki to chyba powinny wszystkie pasowac, tak by było logicznie wydaje mi się.

Nina nasz dzidziuś też ma pokoik bliziutko bo na przeciwko naszego ale mam mieszane uczucia co do umieszczenia go tam odrazu..
najpierw muszę gdzieś wynieść całą graciarnię która się tam znajduje :szok: a jest tego całe mnóstwo!

Jouluatto śliczne łóżeczko i cena super!

Nasz mały do póki nie będzie przesypiał całych nocach będzie w naszej sypialni. Pierdzielę nocne wędrówki po domu, jestem leniwiec więc łóżeczko będzie możliwie najbliżej naszego łóżka :-)
A jak będzie potrafił przespać całą noc dostanie natychmiastową eksmisję :)

reklama
ancona ja niestety też mam tam mnóstwo rzeczy poupychane i boję się za to zabrac..zostawiam to na styczeń/luty :p

co do tego gdzie mała będzie spac, to nie rozważałam w ogóle opcji że będzie z nami w sypialni, od początku ustaliliśmy że spróbujemy ją nauczyc spac u siebie bo boję się, że jak będzie z nami to ciężko z tą eksmisją będzie później i dla niej i dla mnie. ale plany planami a rzeczywistośc rzeczywistością więc zobaczymy jak to w praktyce będzie wyglądało :p

Do góry