reklama
Właśnie miałam pisać, że na początek jedna butla
Dzięki za super filmiki
teraz wam wkleję część zakupów.
Mam już wszystko na 56- poza kombinezonem i czapką i rękawiczkami.
Zostają pampki kosmetyki i smoczki- butelki no i wózek i kosz mojżesza. Wsio.
Mam worek 120 litrów na 56 i drugi taki 62 i 2 worki 68/74 ale tam mogę jeszcze poszaleć.
Dzisiaj to liczyłam i sukienusie mam tylko 3 ale śpioszków, pajacyków, body z krótkim, body z długim, rajstopek+ pułśpioszków i bluzeczek mam wszystkiego od 10 szt. w górę Do tego ocieplany sweterek i bluzeczka z takiego misia i na polarze x2. Te bluzeczki to fajne bo i na 56 i na 62 będą
Na 62 mam też wszystko pow razy 10 ale jeszcze chcę sukienusi kilka kupić
Aaaaaa i jakiś fajny różowy kocyk jeszcze.
Dodam, że dziś kupiłam 20 szt. ubranek (między innymi te ze zdjęć i spodnie amelce (super rurki z zary) i dałam 102 zł
Zobacz załącznik 595796Zobacz załącznik 595797Zobacz załącznik 595798
Super te ubranka a ja mam tylko jednego pajaca i skarpetki no ale nic..w styczniu Was dogonie z zakupami
Ja miałam butle bo podostawałam a to na pikniku a to w sklepie ze szkoły rodzenia na pokazie... ale jedna awaryjnie powinna wystarczyć.A tak z innej beczki, ile potrzebuję butelek dla dziecka? Bo zastanawiam się czy jest sens kupowania dużej ilości butelek jak można po prostu kupic smoczki do butelki dla większego dziecka..Planuje karmic piersią, ale nie wiem na ile mi to wyjdzie i zastanawiam się też czy jak zacznę młodej dawac butelkę to czy nadal będzie chciała z piersi?
U mnie koleżanka z wcześniakiem po cesarce przerabiała najpierw sondę, później butelkę a na koniec przestawili się na pierś... tylko ona na własnym mleku go miała
A ja miałam się pochwalić. Co prawda ciuszki poszły do prania ale więc zdjęć nie wstawię... wydałam niecałe 20zł z czego Maks dostał spodenki na lato, dokupiłam jeden śpiworek 4 sukieneczki (takie na ok. roczek) dwuczęściową piżamkę, bolerko na 1,5 a reszta to już od 0mies do 9mies bodziaki i pajace w ilości 13 szt. uff ale mi się dzisiaj trafiło
marcia331
Fanka BB :)
Dagmar imponujaca lista. No i zdjecia super. Fajnie ze jestes tak przygotowana. Teraz prosze te rzeczy schowac gleboko i nie wyjmowac ich co najmniej do marca!!!! Wczesniej nie chce slyszec zeby sie Twoja cora ewakulowala z brzuszka!!
Ja to pewnie dopiero gdzies w lutym wyciagne wory ze strychu tesciow i przejrze co tam mam po Tymku, a mam na pewno sporo. Tylko ze szwagierka ma rodzic w czerwcu, a wszystkie rzeczy po swoim 5,5 letnim synku oddala mi i teraz nic nie maja, a i z finansami tez ciezko, wiec pewnie jej troche odesle a sobie dokupie
Ja to pewnie dopiero gdzies w lutym wyciagne wory ze strychu tesciow i przejrze co tam mam po Tymku, a mam na pewno sporo. Tylko ze szwagierka ma rodzic w czerwcu, a wszystkie rzeczy po swoim 5,5 letnim synku oddala mi i teraz nic nie maja, a i z finansami tez ciezko, wiec pewnie jej troche odesle a sobie dokupie
kroczek_k
Nowy rok, nowa nadzieja
Ja to się dziewczynki zastanawiam czy jeśli ja mam termin na koniec kwietnia to czy jest sens kupowaćcśpiworki i kombinezony? Zielona jestem w tych sprawach ale może być już ciepło wiec może zostawić w razie czego zakup na potem:/ Aale potem moze juz nie byc sezonu i nie bedzie ich w sklepach No nie wiem co robić
Ja to się dziewczynki zastanawiam czy jeśli ja mam termin na koniec kwietnia to czy jest sens kupowaćcśpiworki i kombinezony? Zielona jestem w tych sprawach ale może być już ciepło wiec może zostawić w razie czego zakup na potem:/ Aale potem moze juz nie byc sezonu i nie bedzie ich w sklepach No nie wiem co robić
ja już śpiworek mam zakupiony, z takim zamiarem, że Antoś będzie w nim po prostu spał
dagmar
Ja miałam butle bo podostawałam a to na pikniku a to w sklepie ze szkoły rodzenia na pokazie... ale jedna awaryjnie powinna wystarczyć.
U mnie koleżanka z wcześniakiem po cesarce przerabiała najpierw sondę, później butelkę a na koniec przestawili się na pierś... tylko ona na własnym mleku go miała
A ja miałam się pochwalić. Co prawda ciuszki poszły do prania ale więc zdjęć nie wstawię... wydałam niecałe 20zł z czego Maks dostał spodenki na lato, dokupiłam jeden śpiworek 4 sukieneczki (takie na ok. roczek) dwuczęściową piżamkę, bolerko na 1,5 a reszta to już od 0mies do 9mies bodziaki i pajace w ilości 13 szt. uff ale mi się dzisiaj trafiło
to jak się wypiorą to daj focie
Dagmar imponujaca lista. No i zdjecia super. Fajnie ze jestes tak przygotowana. Teraz prosze te rzeczy schowac gleboko i nie wyjmowac ich co najmniej do marca!!!! Wczesniej nie chce slyszec zeby sie Twoja cora ewakulowala z brzuszka!!
Przecież jak ci maluch wyrośnie z 56 to poślesz dalej, zdążysz
Kurcze ja nad tym samym myślę. Małą najpóźniej wyciągną w połowie marca :/
Viltutti
No właśnie wszystkie będziemy rodziły w takim okresie, że zupełnie nie wiadomo jaką pogodę zastaną nasze maluchy. Ja na kombinezon typowo zimowy się nie nastawiam, bo myślę że na przełomie i marca mrozów nie powinno już być, więc nie będę wydawała 150zł na kombinezon, który założymy ze 3 razy.
Póki co mam coś takiego Product Detail | H&M PL ale już mam z mężem umowę, że jeśli urodzę a będzie mocno zimno to będzie miał jedno, bardzo ważne zadanie: samodzielne kupno kombinezonu
PS. Zaopatrzyłam się jeszcze w taki zestaw: Product Detail | H&M PL, Product Detail | H&M PL, Product Detail | H&M PL
Póki co mam coś takiego Product Detail | H&M PL ale już mam z mężem umowę, że jeśli urodzę a będzie mocno zimno to będzie miał jedno, bardzo ważne zadanie: samodzielne kupno kombinezonu
PS. Zaopatrzyłam się jeszcze w taki zestaw: Product Detail | H&M PL, Product Detail | H&M PL, Product Detail | H&M PL
Zdjęcia oczywiście wrzucę
Co do śpiworka to 5 lat temu 11.04 było tak ciepło, że przy dwuwarstwowym ubranku wystarczył kocyk na 30min. jazdę do domku.
W zeszłym roku jak pewnie pamiętacie na Wielkanoc (w kwietniu) było 30cm świeżego śniegu.
Wydaje mi się, że lżejszy kombinezon taki jak kupiła Viltutti (który jest śliczny i ma fajne podwójne zapięcie) powinien wystarczyć awaryjnie (u mnie zanosi się na drugą połowę kwietnia).
Nie ukrywam jednak, że mam koleżankę z maluchem marcowym i jej się udało za 15zł w biedronce przed porodem kupić kombinezon, wzięła ciut większy i maluszek nosi go teraz na spacerkach bo jeszcze dobry jak by się pogoda załamała to pożyczę od niej.
A kto wie może mi się gdzieś w ciuchach trafi taki mini w dobrej cenie
Co do śpiworka to 5 lat temu 11.04 było tak ciepło, że przy dwuwarstwowym ubranku wystarczył kocyk na 30min. jazdę do domku.
W zeszłym roku jak pewnie pamiętacie na Wielkanoc (w kwietniu) było 30cm świeżego śniegu.
Wydaje mi się, że lżejszy kombinezon taki jak kupiła Viltutti (który jest śliczny i ma fajne podwójne zapięcie) powinien wystarczyć awaryjnie (u mnie zanosi się na drugą połowę kwietnia).
Nie ukrywam jednak, że mam koleżankę z maluchem marcowym i jej się udało za 15zł w biedronce przed porodem kupić kombinezon, wzięła ciut większy i maluszek nosi go teraz na spacerkach bo jeszcze dobry jak by się pogoda załamała to pożyczę od niej.
A kto wie może mi się gdzieś w ciuchach trafi taki mini w dobrej cenie
reklama
milenka30
dziewczyny w tesco znowu wyprzedaże,jakby któraś była zainteresowana,obkupiłam się wczoraj niestety portfel zelżał bardzo mimo dobrych cen,zazdroszczę lumpków,u mnie na wiosce to w lumpkach ceny prawie jak w sklepie,a do Krakowa nie chce mi się specjalnie jechać bo akurat może nic nie być.Ja kombinezona nie kupuje,kupiłam śliczny wełniany sweterek a nóżki przykryjemy ciepłym kocykiem,na początku i tak w domu będziemy siedzieć.
Podziel się: