reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

L-oka, Kroczek ja na razie też nie szaleję z zakupami, kupiłam na razie kilka par body i pajacyka. A tak to jeszcze poczekam. Myślę, że tak od stycznia się rozkręcę.

Ja jakiś czas używałam tetrówek przy córci i teraz wiem, że żadna siła mnie nie zmusi do prania pieluch ;-) Wiem, że wielorazówki to zupełnie coś innego, ale prać trzeba. Jak dla mnie tylko pampersy.

Mi Igor odparzył się jak miał ok 2 tygodni i potem przez kolejne 2 tyg był na tetrowych.......o matko nigdy więcej:szok:
Miałam 40 tetrowych pieluch i do końca życia nie zapomną tego prania i prasowania-to był dla mnie koszmar!!! Co chwilę go przebierać, no masakra. Dodam, że to był lipiec, upały nie z tej ziemi( w sypialni miałam 36 stopni), pieluchy momentalnie schły, ale przy prasowaniu to myślałam, że ducha wyzionę!!!!! Teraz nikt i nic mnie nie namówi na tetrę czy te wielorazowe pieluchy.... a swoją drogą zastanawiam się ile ich trzeba mieć???

reklama
TruskawkowaMamba z tego co czytałam to wszystko zależy od tego jak często chcesz prac, generalnie polecają średnio z 20- dwadziescia kilka. Ja planuje kupic 30 i 60 wkladów po polowie z bambusa i mikrofibry. a później najwyżej będę domawiac. i nic nie trzeba prasowac :p na to bym się nie pisała zdecydowanie ;)

A tak z innej beczki, ile potrzebuję butelek dla dziecka? Bo zastanawiam się czy jest sens kupowania dużej ilości butelek jak można po prostu kupic smoczki do butelki dla większego dziecka..Planuje karmic piersią, ale nie wiem na ile mi to wyjdzie i zastanawiam się też czy jak zacznę młodej dawac butelkę to czy nadal będzie chciała z piersi?

Nina jak chcesz karmić piersią to na początek powinna wystarczyć jedna butelka awaryjna.
I tak jak zaczniesz dawać butlę to po pierwsze zmniejszy się laktacja i też dzidzia nie tak chętnie będzie chciała cyca.

Przyszły mi spodnie i legginsy i są super. W końcu będę miała w czym chodzić, bo ma tylko jedne portki.

Wracając na chwilę do pieluszek - ja planuje mieć 20 sztuk, na razie mam 15. Muszę dokupić 5 pieluszek i 20 wkładów( żeby wkładać podwójnie) - bo kupione pieluszki mają po jednym. Całość wyniesie 600 zł (20 pieluch+ 20 dodatkowych wkładów). Zamawiałam tak jak już pisałam na ebayu. Także chyba nie tak źle:-)

tutaj fajne filmy o tym:

Pieluchy wielorazowe - jakie pieluchy wybrać? Które są najłatwiejsze w użyciu? - YouTube

Pieluchy wielorazowe (kieszonki) - PRZEWIJANIE I PRANIE - YouTube

Pieluszki wielorazowe (typu kieszonka) - zalety i wady oraz CZY WARTO? - YouTube

Najgorszy na świecie film o pieluchach wielorazowych! :D - YouTube

Myślę, że 20 sztuk starczy spokojnie - ale my nie zamierzamy pieluchować restrykcyjnie - być może spacery, dłuższe wyjścia będą na pampersach, no zobaczymy czy damy radę:-D

Nina jak chcesz karmić piersią to na początek powinna wystarczyć jedna butelka awaryjna.
I tak jak zaczniesz dawać butlę to po pierwsze zmniejszy się laktacja i też dzidzia nie tak chętnie będzie chciała cyca.

Przyszły mi spodnie i legginsy i są super. W końcu będę miała w czym chodzić, bo ma tylko jedne portki.

Właśnie miałam pisać, że na początek jedna butla :D

Wracając na chwilę do pieluszek - ja planuje mieć 20 sztuk, na razie mam 15. Muszę dokupić 5 pieluszek i 20 wkładów( żeby wkładać podwójnie) - bo kupione pieluszki mają po jednym. Całość wyniesie 600 zł (20 pieluch+ 20 dodatkowych wkładów). Zamawiałam tak jak już pisałam na ebayu. Także chyba nie tak źle:-)

tutaj fajne filmy o tym:

Pieluchy wielorazowe - jakie pieluchy wybrać? Które są najłatwiejsze w użyciu? - YouTube

Pieluchy wielorazowe (kieszonki) - PRZEWIJANIE I PRANIE - YouTube

Pieluszki wielorazowe (typu kieszonka) - zalety i wady oraz CZY WARTO? - YouTube

Najgorszy na świecie film o pieluchach wielorazowych! :D - YouTube

Myślę, że 20 sztuk starczy spokojnie - ale my nie zamierzamy pieluchować restrykcyjnie - być może spacery, dłuższe wyjścia będą na pampersach, no zobaczymy czy damy radę:-D

Dzięki za super filmiki :)

teraz wam wkleję część zakupów.
Mam już wszystko na 56- poza kombinezonem i czapką i rękawiczkami.
Zostają pampki kosmetyki i smoczki- butelki no i wózek i kosz mojżesza. Wsio.
Mam worek 120 litrów na 56 i drugi taki 62 i 2 worki 68/74 ale tam mogę jeszcze poszaleć.

Dzisiaj to liczyłam i sukienusie mam tylko 3 ale śpioszków, pajacyków, body z krótkim, body z długim, rajstopek+ pułśpioszków i bluzeczek mam wszystkiego od 10 szt. w górę :D Do tego ocieplany sweterek i bluzeczka z takiego misia i na polarze x2. Te bluzeczki to fajne bo i na 56 i na 62 będą :)

Na 62 mam też wszystko pow razy 10 ale jeszcze chcę sukienusi kilka kupić :)
Aaaaaa i jakiś fajny różowy kocyk jeszcze.

Dodam, że dziś kupiłam 20 szt. ubranek (między innymi te ze zdjęć i spodnie amelce (super rurki z zary) i dałam 102 zł :D

WP_20131125_001.jpgWP_20131125_002.jpgWP_20131125_003.jpg

Załączniki

• WP_20131125_001.jpg
    WP_20131125_001.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 79
  • WP_20131125_002.jpg
    WP_20131125_002.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 77
  • WP_20131125_003.jpg
    WP_20131125_003.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 99
dagmar super, córcia już ma niezła garderobę ;) a mamusia jeszcze szaleje ;) a wózka nie kupiłaś czasem?

dagmar, edysiek butle już mam trzy to więcej nie kupuję:p

reklama
Do góry