reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Ojejku ale zakupy piekne zrobiliłyście :) ja mam jeszcze pokoik do przygotowania i w styczniu chyba zakupy ubranek zaczne..jakas blokade mam i nie chce zapeszac narazie.

A co do otulaczy to ja chyba tez kupie taki spiwrek do spania i moze rożek, bardziej juz do noszenia :) Takie ciasne mnie nie przekonują.

reklama
L-oka to się wymienimy bo ja teraz kupuje ubranka a pokoik zaczniemy po nowym roku :p przeraża mnie tylko co zrobimy z rzeczami z tego pokoju bo wszystko trzeba usunąć i zrobić pokoik malutkiej

Auliya hehe po mnie pewnie też się zaczną rodzic kolejne maluchy i ja będę puszczała ciuszki w obieg :p

L-oka to się wymienimy bo ja teraz kupuje ubranka a pokoik zaczniemy po nowym roku :p przeraża mnie tylko co zrobimy z rzeczami z tego pokoju bo wszystko trzeba usunąć i zrobić pokoik malutkiej

Auliya hehe po mnie pewnie też się zaczną rodzic kolejne maluchy i ja będę puszczała ciuszki w obieg :p
My jak się Mak surodził straciliśmy warsztat, suszarnię i graciarnie w jednym... póki co maluch jest jeden a jego rzeczy zajmują tyle miejsca co naszej dwójki... a ja naprawdę nie powinnam narzekać na brak metrów :(
czytam o tych pieluszkach wielorazowych i coraz bardziej jestem na tak :)
trzeba by pomyśleć, przeliczyć prąd i wodę bo pampersy są prawie dwa razy droższe niż 5 lat temu a te jednorazowe prawie nie zdrożały jeśli dobrze pamiętam.

Tak apropo... Pieluszki wielorazowe Bobolider ECO Polandia - przetesuj - BabyBoom

tylko maluch w domu potrzebny już bo test do 19.12 ale może znacie chętne do testów :)

Ostatnia edycja:
L-oka spokojnie nie jesteś sama bo ja też mam tą blokadę że zapeszę:) Nawet kiedys juz pisalam ze najchetniej zakupy robilabym dopiero po porodzie... no ale to nie jest mozliwe wiec zaczynam po Nowym Roku:) . Na razie mam tylko kilka ubranek po mnie i bracie bo mialam na strychu:)

dagmar ja im więcej o nich czytam tym bardziej się przekonuje, dzidzia szybciej wskakuje na nocnik bo nie ma ciagle sucho jak w pampersie, sa naturalne wiec sie nei poodparza pupa, do tego ekologiczne :)

auliya z tego co czytałam to są właśnie dużo tańsze, kupujesz komplet na cały okres pieluchowania i potem możesz wykorzystac przy kolejnym dziecku no i wydajesz jakiś tysiąc-tysiąc pięćset zł a na pieluchy jednorazowe znacznie więcej jak się podliczy..a pranie i tak się chyba robi często przy maluchu. jak to w praktyce wygląda dopiero się dowiem :p

Ja jestem zbyt wygodna i delikutaśna żeby się w wielorazowych pieluchach grzebać ;-) a poza tym znam kilka przypadków że kilka stów poszło na wypasione zestawy, a dziecko ani razu na dupce nie miało.
Więc nawet nie nastawiam się na inną opcję niż jednorazówki.

L-oka, Kroczek ja na razie też nie szaleję z zakupami, kupiłam na razie kilka par body i pajacyka. A tak to jeszcze poczekam. Myślę, że tak od stycznia się rozkręcę.

Ja jakiś czas używałam tetrówek przy córci i teraz wiem, że żadna siła mnie nie zmusi do prania pieluch ;-) Wiem, że wielorazówki to zupełnie coś innego, ale prać trzeba. Jak dla mnie tylko pampersy.

reklama
Edysiek na tetrowe bym się nie porwała :p ale te to zupełnie inna bajka. wyjmujesz wkład, kupka do toalety, jak zasiusiane to od razu do specjalnej torebki i wieczorem wrzucasz do pralki :)

L-oka one są polecane gdy dziecko ma ok 3-4 kg to na poczatku pewnie też będę musiała w jednorazówki bo wszystko bokami poleci inaczej :p

Do góry