reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

W Sw Zofii doktor krzyczal za te jednorazowe majtki BabyOno i Canpolu, bo sa fizelinowe i nie przepuszczaja powietrza, kazal nabyc takie ktore sa faktycznie z siatki, pooperacyjne, ze sporymi oczkami jak w kabaretkach, albo wkladac podpaske w zwykle bawelniane. Choc najbardziej polecal lezenie z golym dolem na podkladzie i wietrzenie ;) Na mnie z tych majtek siatkowych pasowal rozmiar 38-40, maja je w aptekach tylko trzeba zaznaczyc ze maja byc niefizelinowe, bo zazwyczaj na haslo "majtki siatkowe" daja wlasnie takie...

A podkladki Tena u mnie sie kompletnie nie sprawdzily bo odparzaly, te Bella Mama choc koszmarnie wygladaja i nie maja kleju ani skrzydelek sa moim zdaniem zdecydowanie lepsze i lepiej przepuszczaja powietrze.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas kazali leżeć na podkladach tylko ewentualnie z ta podpaska bo co chwile ktoś przychodził oglądać czasem mialam wrazenie że w szpitalu są sami fetyszysci no bo jak to nazwac:confused:

A u nas dawali podkłady z ligniny(chyba) i w ciągu dnia majtki bez różnicy, do tego mogły być podpaski, ale rano na wizycie właśnie te ich podkłady i BEZ majtek....rozumiem, ale jak tu chodzić bez bielizny-ciekawe czy oni daliby rade:-D:-D

Da sie przezyc bez bielizny. Ja paradowalam tak jak Viltutti z podpaska miedzy nogami i nic wiecej. Lezalam przewaznie tez tylko na tym podkladzie na lozko i z podpaska miedzy nogami zeby nic nie podrazniac. No i przez pierwszy dzien to z lodem miedzy nogami lezalam bo takie opuchniete krocze mialam po nacieciu. Jeszcze jeden szew mi tak strasznie mocno zalozyl ze bardzo dlugo mnie podraznial. Oj jak ja bym chciala zeby tym razem bylo bez naciecia.

Dla dziewczyn co mają miec cc polecam majtki siatkowe,jednorazowe wywaliłam bo mnie gniotły i kończyły się centralnie na bliznie po cięciu.Siateczkowe są wysokie i jeszcze w domu w nich chodziłam bo mi było wygodnie.

reklama
Ej, ja chyba już nie funkcjonuję normalnie albo nie wiem jakim cudem Wy chodzicie po oddziale bez bielizny a z podkładem?:oo2: to czego niby on się trzyma? :eek:

;) jak gejsza, drypcia się z zaciśniętymi udami. Nie jest tak trudno ;)

Ej, to tylko mi nie zaglądał nikt po porodzie między nogi? :-o Obchód polegał na pomacaniu czy macica się obkurcza.

Do góry