reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Edysiek - co racja to racja. Niestety jak to powtarzam - uroki mieszkania w bloku :/ Łazienka mała, pokoje nie ustawne... Jeszcze męża zapytam, czy biurko da się przenieść na drugą stronę, wtedy by było idealnie :) Ale jak tam z gniazdkami i kablami by wyglądało to nie mam pojęcia. Od tego mężczyźni są :)

reklama
Hej dziewczyny mam do sprzedania dresiki używane stan bardzo dobry firmy H&M welurowe spodenki bez uciskowe w rozmiarze 0-2 m-cy oraz czapeczki H&M i NEXT w rozmiarach 0-3-6 SAM_6305.jpgSAM_6306.jpgSAM_6307.jpgSAM_6309.jpgSAM_6310.jpgSAM_6311.jpgSAM_6394.jpgZobacz załącznik 615460 jedna nowa 3-6

DSC00081.jpg

Załączniki

• SAM_6305.jpg
    SAM_6305.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 62
  • SAM_6306.jpg
    SAM_6306.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 58
  • SAM_6307.jpg
    SAM_6307.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 51
  • SAM_6309.jpg
    SAM_6309.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 59
  • SAM_6310.jpg
    SAM_6310.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 55
  • SAM_6311.jpg
    SAM_6311.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 55
  • SAM_6394.jpg
    SAM_6394.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC00081.jpg
    DSC00081.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
No widzisz a ja na przykład nie rozumiem jak można kupić dla dzieciątka matrac gryczano;kokosowy, nawet jeżeli kosztowałby 20zł to bym go w życiu nie kupiła ... Wiem, że każdy ma na ten temat inne zdanie ja jestem jak widać w mniejszości, i jak byłam kupić materac dla swojego synka to się przeraziłam, że sprzedawcy nie mają o tych materacach pojęcia i wciskają to grykę kokos na umór i tylko takie mają na stanie, ja na swój z pianki wysokoelastycznej muszę czekać ale na szczęście tylko do środy bo musiałam go specjalnie zamówić .. porażka..

Ja też jestem w tej mniejszości, zastanawiałam się skąd się ta moda wzięła. Nie znam się za bardzo na materacach, ale wiem, że ortopedzi grykę odradzają, że to jest antyodleżynowe czyli chyba bardziej dla jakiejś babci niż dla maluszka a na dodatek spotkałam się z informacjami, że w tej gryce lubią siedzieć robaczki:o Też wzięłam materac z pianki, chociaż pewnie pianka piance nierówna. Mam nadzieję, że mój będzie ok.

Ja też jestem w tej mniejszości, zastanawiałam się skąd się ta moda wzięła. Nie znam się za bardzo na materacach, ale wiem, że ortopedzi grykę odradzają, że to jest antyodleżynowe czyli chyba bardziej dla jakiejś babci niż dla maluszka a na dodatek spotkałam się z informacjami, że w tej gryce lubią siedzieć robaczki:o Też wzięłam materac z pianki, chociaż pewnie pianka piance nierówna. Mam nadzieję, że mój będzie ok.

Ja też mam mieszane uczucia co do rewelacyjności tych gryka-kokos. Słyszałam jak w sklepie dziecięcym sprzedawcy między sobą gadali na temat tego czy robaczywa partia została odesłana :szok: a poza tym jak dziecko zleje się na taki materac to jakoś staje mi wizja kiełkującej gryki przed oczami ;) wiem że to niemożliwe, niemniej jednak w tym aspekcie wydają mi się niezbyt higieniczne.
Nie zmienia to faktu że właśnie taki materac kupiliśmy :D i powiem szczerze, że jakoś nie czuję potrzeby zgłębiania tajników materacyków, bo i tak dziecko pośpi na nim maks 2 lata a poza tym wcześniejsze pokolenia spały na gorszych badziewiach i żyją, a obecne dzieciaki i tak będą miały porozwalane kręgosłupy z powodu małej ilości ruchu i siedzenia przed kompem... więc bez szaleństwa :)

Ja wiem, że łatwiej wybrać twardy prosty materac w kokos gryka niż w lateksie... są świetne lateksowe ale te dobre już są drogie...

Myśmy dostali gratisowo używany materacyk do łóżeczka, ale jak teściowie go zobaczyli to się przerazili i zasugerowali, żebyśmy kupili nowy. Powkur****am się co niemiara, że się wtrącają, ale jak mi przeszło to uznałam, że może mają rację i zamówiłam piankowy, ale taki trochę lepszej jakości, za 140 zł z wysyłką, z atestami. Więc jak moja córa zepsuje sobie kiedyś kręgosłup, to na pewno zrobi to na swoje własne życzenie, a ja nie będę zachodzić w głowę, czy mogłam kupić nowy materacyk i jej tego oszczędzić:)
Ale co do rodzajów materacy, to znawcą nie jestem, więc się nie wypowiadam. Dziecko niestety nie powie, czy mu się wygodnie śpi, a szkoda!

Przyszły kolejne skarby zamówione dla Mojej Niuni :-) Pamiętacie Gogę (na początku udzielała się na naszym forum ale teraz jej nie widzę) która robiła buciki, opaski na szydełku ? zamówiłam u niej sobie takie buciki z opaską i dwie wstążkowe opaski :-) A prezentują się tak :

Zobacz załącznik 615381Zobacz załącznik 615382

piekne zakupy :)

Widzę, że powoli wyłaniają się już gotowe pokoje dla maluszków. Piękne!!! I te wszystkie dodatki.... aż mi żal że sama nic teraz nie mogę zrobić.

A tak poza tym to mam pytanie czy stanik do karmienia trzeba mieć już do szpitala, czy potrzebny jest dopiero po wyjściu? I orientujecie się czy w triumphie są takie, bo w razie czego jest to sklep najbliżej mnie.

staniki do karmienia kazali mi miec w szpitalu juz. W triumphie nie bylo na mnie rozmiarów albo mi sie nie podobały, ja zamówilam na intymna.pl , jestem zadowolona. Aczkolwiek Triumpha bardzo lubie :)

A ja, a raczej babcia na moje życzenie zainwestowała dla chłopaków w lateksowe materace :-) Mam nadzieje że bedą ok bo samych dobrych rzeczy sie o nich naczytałam. Dla mnie gryka i kokos od samego początku odpadły bo kiedyś oglądałam program na ten temat który mnie do takiego zakupu skutecznie zniechęcił!

reklama
Rila, też myślałam o lateksowym, ale uznałam, że na dzień dzisiejszy to trochę za duży wydatek jak dla mnie. Ale super, na pewno Wam się sprawdzą!
Pochwal się, jeśli nie masz nic przeciwko oczywiście, w której części miasta teraz mieszkacie? Bo Cię pytałam kiedyś, dawno, ale gdzieś Ci mój post umknął;)

Do góry