reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Co do szczoteczki to mam właśnie taką nakładaną na palec:
BabyOno SZCZOTECZKA silikonowa na palec z guzkami (4029319782) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
A na brodawki kupiłam maść Medela purelan.

A czy karuzelki same w sobie nie mają jakiegoś mechanizmu do zamontowania przy łóżeczku? A w ogóle macie może już jakieś kupione? Dzisiaj oglądałam, na razie tak z ciekawości bo myślałam, że dziecko i tak dopiero w 2-3 miesiącu się tym zainteresuje, ale jeśli jest jakaś muzyczka to chyba już wcześniej może się przydać.

reklama
Agata ja jestem zwolenniczką tradycyjnych drewnianych.
Moje łóżeczko ciągle na strychu, a materac i wózek mam zamiar przywieźć pod koniec miesiąca.

ja tak jak edysiek - w domu mam drewniane :) jesli bedzie potrzeba to cos z turystycnym sie pomysli ale to tylko na wyjazdy.

Dzewczyny a kiedy uzywa sie tych szczoteczek na palec? to znaczy czy uzywa sie to juz przy takim noworodku? nie mam doswiadczenia :)

Anacona, wlasnie tak :) Zawiesilam wczoraj i efekt bardzo mi sie podoba :) Po poludniu zrobie fote i wrzuce.

Zwykle karuzelki owszem maja oddzielne mocowanie, ale w drewnianej kolysce beda wisialy na nim zbyt nisko. A ja mowie nie o karuzelce tylko o mobilu do czarno-bialych kart kontrastowych - on mocowania nie posiada.

Dziękuję bardzo za linki.

L-oka podobno tych szczoteczek używa się od razu żeby czyścić dziąsełka.

A teraz mam pytanie czy wszystkie kupiłycie je przez internet czy może widziałyście też w sklepach stacjonarnych, bo tak mąż by pojechał i kupił od ręki. Ale jak to facetowi, muszę wytłumaczyć co, gdzie i jak.

Łóżeczko preferuję drewniane, ale mąż je przyniesie do domu i złoży dopiero jak będę w szpitalu, bo szkoda mi teraz miejsca w pokoju.

Karuzelą też jestem zainteresowana więc jak macie jakieś sprawdzone to pokażcie.

Fisher Price Karuzela,Projektor z Biciem Serca!!!! (4005408138) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ja mam cos takiego,tylko chyba bicia serca tam nie ma,starszy model.Pożyczyła mi znajoma,jej córcia w wieku 10miesięcy,zwalała już sobie tą karuzelę na głowę i jej ściągła,a myślę że jak maluszek ma miesiąc to już wodzi oczkami i karuzelka sie przydaję,do tego jak ma stonowane dzwięki to też plus.

łóżeczko też mam drewniane i kupiłam materac gryka kokos.Do dziąsełek jeszcze nic nie kupiłam,za to starszy brat wybrał wczoraj gryzaki żelowe;-).

Co do szczoteczki to mam właśnie taką nakładaną na palec:
BabyOno SZCZOTECZKA silikonowa na palec z guzkami (4029319782) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
A na brodawki kupiłam maść Medela purelan.

A czy karuzelki same w sobie nie mają jakiegoś mechanizmu do zamontowania przy łóżeczku? A w ogóle macie może już jakieś kupione? Dzisiaj oglądałam, na razie tak z ciekawości bo myślałam, że dziecko i tak dopiero w 2-3 miesiącu się tym zainteresuje, ale jeśli jest jakaś muzyczka to chyba już wcześniej może się przydać.

wczoraj na szkole rodzenia polozna mowila, zeby zawiesic karuzele, ale nie bezposrednio nad glowa malucha bo bedzie wyginal lowke tylko jakby przed nim. mowila tez zeby za duzo bodzcow nie dawac odrazu

reklama
udało mi się wczoraj wygrać 3 aukcje, wprawdzie myslałam tylko o 2 aukcjach, i myslałam że 1 aukcje ktos mnie przelicytuje , no ale w sumie ja wygrałam. Jedyny minus w takich zestawach ze np jest dużo spodni albo np bluz. Zweryfikuje co mi przyjdzie z tym co mam i ewentualnie wystawie na sprzedaz pojedyncze rzeczy. Ale i tak sie opłacało bo max wyszło za ciuch 10 zł.

PAKA DLA CHŁOPAKA ŚWIAT DISNEYA,H&M (4012425502) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
NR. 24 * WYPRAWKA DLA SYNKA* DISNEY* dres ADIDAS (4023330821) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mega paka 0-3-6 dla chłopca (4012488009) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

I zastanawiam sie nad takim łóżeczkiem, bo zależy mi na szufladzie i na materacu Gryka+pianka+kokos

Łóżeczko orzech szuflada+kokos-pianka-gryka (4025601481) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

co o nim sądzicie?

Ostatnia edycja:
Do góry