reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Do mnie dzis przyszedl prezent urodzinowy od tesciowej, czyli maszynka Elle TENS do stymulowania bolu potodowego, bardzo jestem ciekawa jak sie sprawdzi :)

Doszly tez przescieradelka do kolyski, stelaz do baldachimu (nie zamierzam motac zadnego materialu nad kolyska, bedzie sluzyl jako miejsce do zawieszenie kart kontrastowych albo katuzeli) i ksiazeczki zamowione przez meza na Amazonie :)

Co do smarowania sutkow, u nas na szkole rodzenia tez mowili o kropelce wlasnego mleka, ale mimo to planuje tez kupic krem Medeli, tak na wszelki wypadek.

A co do karmienia, chcialabym na 100% karmic do 3 miesiaca, jak sie uda to 6. Potem juz chyba nie, bo od pazdziernika planuje wrocic do pracy i na uczelnie.

reklama
Zapomnialam o fotach oczywiscie ;)
ImageUploadedByForum BabyBoom1394039073.325828.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1394039088.769552.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1394039073.325828.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1394039073.325828.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 45
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1394039088.769552.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1394039088.769552.jpg
    48,1 KB · Wyświetleń: 48
W sumie trochę niewłaściwy wątek na dyskusje o karmieniu, no ale jakoś mi wybaczycie ;-)
Dla mnie temat jest bardzo indywidualny i nie da się przyłożyć jednej miary do wszystkich przypadków i osób. Też planowałam stopnowo odstawiać ok 5 m-ca, ale Młoda powiedziała butli stanowcze "Nie". Dobrze, że pracowalam blisko domu i mąż mógł przyjeżdżać z nią na karmienia :-) W tym momencie karmenie jest wygodne przede wszystkim dla mnie - wieczorem nie mam żadnego problemu z usypianiem i nie czuję się na siłach aby z tego rezygnować. Po porodzie też mam ją zamiar dalej karmić przynajmniej na początku - żeby łatwiej było jej zaakceptować zmiany.
Co do wartości mleka - rekomendowane jest karmienie do końca 2 roku życia. A nawet spotkalam sie z informacjami, ze nalezy dziecko karmic mlekiem modyfikowanym do konca 3 roku zycia. A jesli mleko kobiece jest nie wartosciowe to mm tymbardziej.
I mi też niepodoba się kiedy szkrab gania za matką, żeby dała cyca. Dlatego ja to sobie poukładałam inaczej. Na szczęście większość z nas ma wybór :-)

A propo karmienia - czy któraś z was ma szczoteczkę do czyszczeia dziąseł? Jak to wygląda?

Edit
Znalazłam na google jak to wygląda, ale gdzie to kupić, bo nigdzie nie widziałam?

Ostatnia edycja:
A do Mnie dzisiaj przyszła elektroniczna niania o taka :

CAM00456.jpg

teraz się ładuje a jutro zobaczymy jak działa :-)

Załączniki

• CAM00456.jpg
    CAM00456.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 39
Jouluatto stelaż od baldachimu powiadasz..? Hm to i ja muszę zamówić bo dalej nie mam pojęcia na czym tą karuzelkę zawiesić.

Super zakupy dziewczynki :-)

reklama
Jak dla mnie ta gabka bedzie siedliskiem bakterii chyba ze prana codziennie... ja uzywalam naklafki na palec a pozniej zestaw 3 pierwszych szczoteczek do zabkow chyba canpol- tam byly dwie z gumowa koncowka i jedna juz do mycia...

Do góry