reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

O taka to maść :-)

Zobacz załącznik 613683

A dziewczyny mam jeszcze pytanie co kupujecie za wkład do wózka dla dzieciaczków, bo kołderka to chyba na okres wiosenno-letni jest za gruba tak mi się wydaje :dry: a widziałam w sklepach takie kpl do wózków ale one są z różnych materiałów i teraz nie wiem czego szukać.

Dzieki za podpowiedź. Będę szukać tego specyfiku :)
Ja do wózka również nic nie kupuje. Pieluszka lub kocyk. A do przykrycia Dzidzi tez kocyk, grubszy lub cieńszy.

reklama
Marcia - w sumie wolę nie planować jak to będzie, bo wiele zależy od tego jak z Młodym wyjdzie. A Oliwkę karmię w sumie 3 razy dziennie - wieczorem i w środku dnia jak zasypia i rano jak się obudzi. Z tego ostatniego najłatwiej będzie zrezygnować (o ile zmobilizuję się, żeby z nią wstać). Żadnych karmień na rządanie, w nocy itp, więc nie powinno być tak źle :-)

Ty karmisz jedno dziecko piersią będąc z drugim w zaawansowanej ciąży??? :szok:

...
A dziewczyny mam jeszcze pytanie co kupujecie za wkład do wózka dla dzieciaczków, bo kołderka to chyba na okres wiosenno-letni jest za gruba tak mi się wydaje :dry: a widziałam w sklepach takie kpl do wózków ale one są z różnych materiałów i teraz nie wiem czego szukać.

Ja tak jak napisała magda8805 przy starszaku używałam kocyków a jak zrobiło się za ciepło to pieluszek tetra/flanela w zależności od pogody...

Z fajnych maści to medela (chyba pure-lan) ma taką której nie trzeba zmywać resztę trzeba umyć przed podaniem piersi dziecku :)

Evelinka ja do wózka tak jak dziewczyny pieluszka flanelowa albo kocyk w zalezności od pogody. jak będzie wiatr to zawsze jest przecież ta osłonka od wózka wiec będzie dobrze :) a pod dzieciaczka można w necie kupić takie specjalne prześcieradełka za kilka złotych na materacyk wózkowy :) ja mam akurat na materacyku jeszcze wyściółkę więc sobie wyłożyłam gondolę flanelką :)

co do mleka na sutkach to dla mnie właśnie mało to logiczne szczególnie, że gdy nie karmimy to mleko i tak nam trochę wycieka z piersi po to przecież wkładki laktacyjne, więc sutki kontakt z mlekiem mają cały czas bez względu na to czy je specjalnie rozsmarujesz czy też nie. a przed podaniem malcowi do karmienia wystarczy tylko przemyć sutki wacikiem z ciepłą wodą i gra :cool2:

Hej
Ja używałam maści PURELAN, ale to przy pierwszym dziecku, potem nie potrzebowałam niczego, zupełnie nie miałam poranionych brodawek, więc teraz niczego kupować nie będę chyba...
Przyszły pieluchy tetrowe i dwa ręczniczki :-)

nie wiem czy to tylko ja czy może wy też ale ja kocham te ręczniczki z kapturkiem, no po prostu je uwielbiam. Pamiętam jak byłam mała i jeździłam do babci i zawsze dostawałam ręczniczki z kapturkiem może stąd mam do nich taki sentyment :) z resztą do dziś jak jeżdżę do babci to dostaje na wejściu instrukcję że ręczniczek z kapturkiem mam tam gdzie zawsze :)

Ty karmisz jedno dziecko piersią będąc z drugim w zaawansowanej ciąży??? :szok:

Mhm. Generalnie nie doszukałam się żadnych przeciwwskazań - oczywiście o ile ciąża nie jest zagrożona i wyniki są względne. Ja wyniki mam lepsze niż przed ciążą, od strony fizjologicznej też jest ok, więc nie widzę powodu żeby rezygnować.

Co do wózka to też kocyk lub pieluszka :-)

Ja nie mam żadnych podkładów do wózka, pieluszka wystarczy a na wierzch kocyk.
Zuzanka a dalej masz zamiar karmić jak się synek urodzi?
Jotemka widzę, że się rozkręcasz z zakupami :-)

A ja dzisiaj kupiłam trochę drobiazgów WP_001631.jpg
Nie wiem po ile kupujecie te białe pampersy, ja najtańsze znalazłam w Kauflandzie za 46,99.

Załączniki

• WP_001631.jpg
    WP_001631.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 99
Edysiek - Ja dzisiaj tez wkoncu wybrałam sie na dalsze zakupy, i kupiłam juz kosmetyki dla małego, mam taki sam zestaw z Canpolu do paznokci, tylko nie kupiłam szczotki i grzebyka bo były tylko w różowym kolorze, a po pieluchy musze wybrac sie do Kauflandu jak mówisz ze tanio

A i kompletuje wkoncu ciuszki, trzymajcie kciukim bo licytuije pare zestawów na allegro, jak cos uda mi sie wygrac to pokaże:-)

reklama
Mhm. Generalnie nie doszukałam się żadnych przeciwwskazań - oczywiście o ile ciąża nie jest zagrożona i wyniki są względne. Ja wyniki mam lepsze niż przed ciążą, od strony fizjologicznej też jest ok, więc nie widzę powodu żeby rezygnować.

Co do wózka to też kocyk lub pieluszka :-)

moja znajoma gdy urodziła 2 córkę to ta pierwsza miałą 2 latka i także ją karmiła i po urodzeniu tez jej dawała niekeidy cyca, lekarz jej nie zbronił

Do góry