reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

O taka to maść :-)

Zobacz załącznik 613683

A dziewczyny mam jeszcze pytanie co kupujecie za wkład do wózka dla dzieciaczków, bo kołderka to chyba na okres wiosenno-letni jest za gruba tak mi się wydaje :dry: a widziałam w sklepach takie kpl do wózków ale one są z różnych materiałów i teraz nie wiem czego szukać.

Dzieki za podpowiedź. Będę szukać tego specyfiku :)
Ja do wózka również nic nie kupuje. Pieluszka lub kocyk. A do przykrycia Dzidzi tez kocyk, grubszy lub cieńszy.

reklama
Marcia - w sumie wolę nie planować jak to będzie, bo wiele zależy od tego jak z Młodym wyjdzie. A Oliwkę karmię w sumie 3 razy dziennie - wieczorem i w środku dnia jak zasypia i rano jak się obudzi. Z tego ostatniego najłatwiej będzie zrezygnować (o ile zmobilizuję się, żeby z nią wstać). Żadnych karmień na rządanie, w nocy itp, więc nie powinno być tak źle :-)

Ty karmisz jedno dziecko piersią będąc z drugim w zaawansowanej ciąży??? :szok:

...
A dziewczyny mam jeszcze pytanie co kupujecie za wkład do wózka dla dzieciaczków, bo kołderka to chyba na okres wiosenno-letni jest za gruba tak mi się wydaje :dry: a widziałam w sklepach takie kpl do wózków ale one są z różnych materiałów i teraz nie wiem czego szukać.

Ja tak jak napisała magda8805 przy starszaku używałam kocyków a jak zrobiło się za ciepło to pieluszek tetra/flanela w zależności od pogody...

Z fajnych maści to medela (chyba pure-lan) ma taką której nie trzeba zmywać resztę trzeba umyć przed podaniem piersi dziecku :)

Evelinka ja do wózka tak jak dziewczyny pieluszka flanelowa albo kocyk w zalezności od pogody. jak będzie wiatr to zawsze jest przecież ta osłonka od wózka wiec będzie dobrze :) a pod dzieciaczka można w necie kupić takie specjalne prześcieradełka za kilka złotych na materacyk wózkowy :) ja mam akurat na materacyku jeszcze wyściółkę więc sobie wyłożyłam gondolę flanelką :)

co do mleka na sutkach to dla mnie właśnie mało to logiczne szczególnie, że gdy nie karmimy to mleko i tak nam trochę wycieka z piersi po to przecież wkładki laktacyjne, więc sutki kontakt z mlekiem mają cały czas bez względu na to czy je specjalnie rozsmarujesz czy też nie. a przed podaniem malcowi do karmienia wystarczy tylko przemyć sutki wacikiem z ciepłą wodą i gra :cool2:

Hej
Ja używałam maści PURELAN, ale to przy pierwszym dziecku, potem nie potrzebowałam niczego, zupełnie nie miałam poranionych brodawek, więc teraz niczego kupować nie będę chyba...
Przyszły pieluchy tetrowe i dwa ręczniczki :-)

nie wiem czy to tylko ja czy może wy też ale ja kocham te ręczniczki z kapturkiem, no po prostu je uwielbiam. Pamiętam jak byłam mała i jeździłam do babci i zawsze dostawałam ręczniczki z kapturkiem może stąd mam do nich taki sentyment :) z resztą do dziś jak jeżdżę do babci to dostaje na wejściu instrukcję że ręczniczek z kapturkiem mam tam gdzie zawsze :)

Ty karmisz jedno dziecko piersią będąc z drugim w zaawansowanej ciąży??? :szok:

Mhm. Generalnie nie doszukałam się żadnych przeciwwskazań - oczywiście o ile ciąża nie jest zagrożona i wyniki są względne. Ja wyniki mam lepsze niż przed ciążą, od strony fizjologicznej też jest ok, więc nie widzę powodu żeby rezygnować.

Co do wózka to też kocyk lub pieluszka :-)

Ja nie mam żadnych podkładów do wózka, pieluszka wystarczy a na wierzch kocyk.
Zuzanka a dalej masz zamiar karmić jak się synek urodzi?
Jotemka widzę, że się rozkręcasz z zakupami :-)

A ja dzisiaj kupiłam trochę drobiazgów WP_001631.jpg
Nie wiem po ile kupujecie te białe pampersy, ja najtańsze znalazłam w Kauflandzie za 46,99.

Załączniki

• WP_001631.jpg
    WP_001631.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 94
Edysiek - Ja dzisiaj tez wkoncu wybrałam sie na dalsze zakupy, i kupiłam juz kosmetyki dla małego, mam taki sam zestaw z Canpolu do paznokci, tylko nie kupiłam szczotki i grzebyka bo były tylko w różowym kolorze, a po pieluchy musze wybrac sie do Kauflandu jak mówisz ze tanio

A i kompletuje wkoncu ciuszki, trzymajcie kciukim bo licytuije pare zestawów na allegro, jak cos uda mi sie wygrac to pokaże:-)

reklama
Mhm. Generalnie nie doszukałam się żadnych przeciwwskazań - oczywiście o ile ciąża nie jest zagrożona i wyniki są względne. Ja wyniki mam lepsze niż przed ciążą, od strony fizjologicznej też jest ok, więc nie widzę powodu żeby rezygnować.

Co do wózka to też kocyk lub pieluszka :-)

moja znajoma gdy urodziła 2 córkę to ta pierwsza miałą 2 latka i także ją karmiła i po urodzeniu tez jej dawała niekeidy cyca, lekarz jej nie zbronił

Do góry