reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Dziewczynki, u którejś z Was kiedyś na zdjęciu wyprawki widziałam koszulę do karmienia taką w paski chyba granatowo-białe. Próbowałam odnaleźć to zdjęcie ale tyle jest wpisów że się nie udało... :-( A ja nie pamiętam, która z Was wstawiła to zdjęcie:zawstydzona/y:. Proszę o pomoc i informację gdzie taką koszulę udało się znaleźć bo chętnie bym się na taką skusiła bo wpadła mi w oko a nigdzie nie mogę znaleźć w paski...:wściekła/y: Z góry dziękuję za namiary :-).

Madzia może to moja koszula do karmienia była o taka :

CAM00416.jpg

to jest koszula z nowej kolekcji ESOTIQ Pijamas & Homewear :-)

Rila super ten pokoik na prawdę !! Pomyślałam, że skoro jeszcze mam troszeczkę czasu to może pomalowałabym swoje sosnowe łóżeczko na biało tylko jaką farbą żeby Maluszkowi nie zaszkodziło?? Czy to jednak nie jest najlepszy pomysł?

Evelinkaaa podasz linka do kocyka?? chyba każda z Was go już ma to i ja chcę ;D tylko powiedź on jest gruby czy położna powie mi, że to niby kocyk??

Jouluatto Kołyska jest fajna alee ten kocyk!!!!!!!!! BOSKI !!!!!

Agmaa link do kocyka to: KOC KOCYK 75X100 BAWEŁNA 100% WOMAR POLSKI KOLORY (3986788406) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ja jestem bardzo zadowolona z jego zakupu, jest to 100% bawełny i teraz mam jeden gruby i ten co w linku cieńszy ale nie uważam żeby był cieniutki a tym bardziej nie nazwała bym go niby kocykiem :-) jest bardzo milutki w dotyku.

Załączniki

• CAM00416.jpg
    CAM00416.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Mój skarb przez rok nie stanął ani nie wjechał do marketu!! Zakupy robiliśmy na zmianę z mężem i dało się ogarnąć co by dziecka nie narażać...
Marzy mi się kocyk z 55-10-15, ale mam po starszaku, od teściów i rodziców moje i męża i dostanę jeszcze w szpitalu w wyprawce na wyjściu to nawet nie mam co marzyć że sama wybiorę nowy... jeszcze u męża w pracy zawsze coś kupują - mam nadzieję, że nie kocyk...
Musze poszukać która z was opisywała staniki do karmienia bo okazuje się, że moje z 1ciąży już są na mnie dobre !! no to chyba będą za małe po porodzie niestety :eek:

E, ja tam planuję z premedytacją narażać dziecko i zabierać do supermarketów. Ale zdecydowanie nie kilkudniowe :) ale takie 3 miesięczne niech się hartuje :-)

Ola może to i jest okazja ale ja bym nie rezygnowała z gondoli. Albo poszukaj jeszcze, albo skorzystaj z okazji i osobno dokup gondolę czy sam głęboki wózek.

Viltuttii ja też jestem z tych co będą zabierać dziecko na zakupy, no nie noworodka.

Madzia ja kupowałam w sklepie u nas galerii, powiem szczerze że nie wiem czy mają jakiś sklep internetowy ale możesz zobaczyć salony gdzie mają tam u nich na str. Ona trochę droga była bo kosztowała 98 zł a ale teraz mają taką promocję że jak się kupi coś z nowej kolekcji to ze starej możesz coś sobie kupić za 2 zł i tak kupiłam dwie piżamki za 100 zł :-)

ola10 spojrzałam na allegro i można dokupić samą gondole mutsy bez stelaża, mieszcząc się w 100 zł za to więc może takie rozwiązanie?

edit. no właśnie Edysiek napisała mniej więcej to samo:)

A ja teraz zastanawiam sie jakie łóżeczko kupić? czy turystyczne czy normalne szczebelkowe. Bo ostatnio mielismy nowe szczebelkowe, młody spał w nim ok 6 mies, bo pózniej go wziełam do siebie do łóżka bo było mi łatwiej go karmic piersią jak budził sie non stop, bo gdy go odkładałam do łózeczka to odrazu budził sie, a ja juz byłam zmeczona i chciałam troche pospać. Pózniej poszedł juz na takie wieksze łóżeczko. I teraz zastanawiam sie czy nie kupic tylko turystycznego do spania, bo i tak musze kupić bo często wyjeżdzamy na wekendy? Co sądzicie? Miałyście turystyczne, sprawdziły sie?

Też planowaliśmy kupić turystyczne zamiast szczebelkowego, ale sprzedawca nas przekonał, że lepiej kupić najtańsze ale jednak szczebelkowe, w którym jest lepsza wentylacja, jest wykonane z naturalnego drewna, a nie jakiś sztucznych materiałów, w których dziecko się poci, dziecko widzi w nim cokolwiek po bokach, a turystyczne jak sama nazwa wskazuje służy do bardziej sporadycznego stosowania na wyjazdach

Tez w koncu zamowilam te kocyki - jutro beda do odbioru :)

Ja tez zamierzam malucha hartowac i zabierac na zakupy ;)
Mysle ze na takie krotkie wyjscia do sklepu czy lekarza to fotelik na wozku moze byc. Na spacery jednak zdrcydowanie gondola.

Wczoraj przyszla wanienka z przewijakiem na wanne :) Jeszcze nie zlozona, ale wyglada tak:
ImageUploadedByForum BabyBoom1393416480.438499.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1393416480.438499.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393416480.438499.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 86
reklama
Do góry