A ja teraz zastanawiam sie jakie łóżeczko kupić? czy turystyczne czy normalne szczebelkowe. Bo ostatnio mielismy nowe szczebelkowe, młody spał w nim ok 6 mies, bo pózniej go wziełam do siebie do łóżka bo było mi łatwiej go karmic piersią jak budził sie non stop, bo gdy go odkładałam do łózeczka to odrazu budził sie, a ja juz byłam zmeczona i chciałam troche pospać. Pózniej poszedł juz na takie wieksze łóżeczko. I teraz zastanawiam sie czy nie kupic tylko turystycznego do spania, bo i tak musze kupić bo często wyjeżdzamy na wekendy? Co sądzicie? Miałyście turystyczne, sprawdziły sie?
reklama
madziolina_p
Fanka BB :)
ja bede miala przy moim lozku szczebelkowe, a w pokoiku malego turystyczne, ale doswiczona nie jestem wiec chyba duzo nie pomoge :-)
Ja mam turystyczne. Służyło mniej więcej jak Twoje szczebelkowe, bo koło 4 m-ca Oliwia wylądowała u nas w łóżku, a jak miała koło roczku to przenieślismy jej sam materacyk do drugiego pokoju (dopiero teraz kupujemy dla niej łóżko). No a Młody przejmie po niej wlasnie turystyczne.
Nie wiem czy jest lepsze czy gorsze od zwykłego, nie mam porównania. Na pewno (mimo planów) nie używałam go w pierwotnym - turystycznym celu (latwiej nam bylo spac w jednym lozku razem). Plus taki, że się dziecko o szczebelki nie obija i że jest lekkie i łatwe do przesuwania.
Nie wiem czy jest lepsze czy gorsze od zwykłego, nie mam porównania. Na pewno (mimo planów) nie używałam go w pierwotnym - turystycznym celu (latwiej nam bylo spac w jednym lozku razem). Plus taki, że się dziecko o szczebelki nie obija i że jest lekkie i łatwe do przesuwania.
Rila pięknie pokoik się prezentuje i jeszcze ile miejsca masz :-)!
Joulatto takie rzeczy z historią są najfajniejsze U mnie moja babcia obszywała wszystkim swoim dzieciom a miała ich 5-tkę ;-) i potem wszystkim wnukom obszywała na szydełku pieluchy tetrowe kolorowymi nićmi (takie trójkąciki porobione dookoła pieluszki) niby nic ale zupełnie inaczej wyglądają i są słodkie :-). Ja zawsze nazywałam je "pieluszki babci" i ostatnio dostałam od cioci kilka tych pieluszek babci żebym też miała bo babcia po udarze jest i ogóle nie śmiałam już jej prosić żeby mi je zrobiła.... Ale ostatnio dzwoni do mnie i mówi że zrobiła kilka specjalnie dla Kubusia :-):-) No szok normalnie ale fajnie, że miała jeszcze siłę na to bo to jej pierwszy prawnuczek i pewnie następnym już nie zrobi.
Co do łóżeczka to ja w domu mam normalne jakoś za miękkie mi się wydają te turystyczne żeby tak na codzień w nim spał, ale się nie znam i mogę się mylić Też sporo wyjeżdżamy więc turystyczne na pewno kupimy ale to później jak podrośnie bo póki co na jedną noc czy coś to w gondoli się prześpi;-)
Joulatto takie rzeczy z historią są najfajniejsze U mnie moja babcia obszywała wszystkim swoim dzieciom a miała ich 5-tkę ;-) i potem wszystkim wnukom obszywała na szydełku pieluchy tetrowe kolorowymi nićmi (takie trójkąciki porobione dookoła pieluszki) niby nic ale zupełnie inaczej wyglądają i są słodkie :-). Ja zawsze nazywałam je "pieluszki babci" i ostatnio dostałam od cioci kilka tych pieluszek babci żebym też miała bo babcia po udarze jest i ogóle nie śmiałam już jej prosić żeby mi je zrobiła.... Ale ostatnio dzwoni do mnie i mówi że zrobiła kilka specjalnie dla Kubusia :-):-) No szok normalnie ale fajnie, że miała jeszcze siłę na to bo to jej pierwszy prawnuczek i pewnie następnym już nie zrobi.
Co do łóżeczka to ja w domu mam normalne jakoś za miękkie mi się wydają te turystyczne żeby tak na codzień w nim spał, ale się nie znam i mogę się mylić Też sporo wyjeżdżamy więc turystyczne na pewno kupimy ale to później jak podrośnie bo póki co na jedną noc czy coś to w gondoli się prześpi;-)
ola10
Sandra- to nieżle trafiłaś z tymi chusteczkami szkoda że do Tesco mam daleko też bym kupiła
Jouluatto- super kołyska, kocyk klimatyczny.
Rilla- fajne mebelki i pokoik. Jak się urodzą chłopaki i zapełni się kocykami misiami i róznymi dzieciowymi bibelotami to będzie super.
Dziewczyny a ja potrzebuję rady. Poszukuje wózka chciałam coś 3 w 1. w cenie do max. 400 zł chociaż nie ukrywam że im taniej tym lepiej. Znajoma chce sprzedać wózek Mutsy coś podobnego do tego Mutsy Urban Rider gondola+spacerówka+fotelik (3971657225) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . tylko ze bez gondoli. Chce za niego 280 zł Byłam dzisiaj w komisie i widziałam ten wózek, ten fotelik sam. to taka niby mini gondola rozkłada się na płasko i koleżanka jego używała jako gondoli. trochę przeraza mnie wielkość kół. i tak się cały czas zastanawiam czy taki fotelik mi wystarczy zamiast gondoli echh sama już nie wiem mieszkam w mieście co prawda chodniki beznadziejne ale czy takie terenowe koła to nie przesada?
Może któraś miała do czynienia z tym wózkiem i mi coś doradzi.
Jouluatto- super kołyska, kocyk klimatyczny.
Rilla- fajne mebelki i pokoik. Jak się urodzą chłopaki i zapełni się kocykami misiami i róznymi dzieciowymi bibelotami to będzie super.
Dziewczyny a ja potrzebuję rady. Poszukuje wózka chciałam coś 3 w 1. w cenie do max. 400 zł chociaż nie ukrywam że im taniej tym lepiej. Znajoma chce sprzedać wózek Mutsy coś podobnego do tego Mutsy Urban Rider gondola+spacerówka+fotelik (3971657225) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . tylko ze bez gondoli. Chce za niego 280 zł Byłam dzisiaj w komisie i widziałam ten wózek, ten fotelik sam. to taka niby mini gondola rozkłada się na płasko i koleżanka jego używała jako gondoli. trochę przeraza mnie wielkość kół. i tak się cały czas zastanawiam czy taki fotelik mi wystarczy zamiast gondoli echh sama już nie wiem mieszkam w mieście co prawda chodniki beznadziejne ale czy takie terenowe koła to nie przesada?
Może któraś miała do czynienia z tym wózkiem i mi coś doradzi.
moi_pas
Wózki Mutsy są bardzo porządne i nie najtańsze jako nowe Także za tą cenę to jest okazja. Natomiast jeśli chodzi o używanie fotelika jako gondoli to przy zwykłych fotelikach dziecko nie powinno w nich przebywać dłużej niż 3 godziny. Pozycja nie jest optymalna dla kręgosłupa. Chyba, że ten fotelik to be safe izi sleep - on się faktycznie rozkłada i dziecko w nim może spać dłużej. Na krótko to się może sprawdzić, zresztą idą ciepłe miesiące i maluszek może po 2-3 miesiącach jeździć w spacerówce rozłożonej na płasko. Ja bym dobrze sprawdziła wózek, dopytała czy fotelik nie miał stłuczki i wtedy można się decydować takie jest moje zdanie
marcia331
Oka mutsy to dobra firma i raczej dobre opinie ma. No i drogie sa jak sa nowe. Co do gondoli to ja bym jednak nie wozila dziecka na codzien w foteliku. Co innego jak musisz raz na jakis czas. Ale tak normalnie to mam wrazenie ze dziecku niewygodnie
Jeśli chodzi o wożenie dzieci w fotelikach to wiem od fizjoterapeuty że można bezkarnie wozić dzieci w fotelikach, nosić w chustach itp. ale tylko do 6 tygodnia życia potem jak najmniej bo źle działają na kręgosłup i jest to już nienaturalne ułożenie dla dziecka..
Dziewczynki, u którejś z Was kiedyś na zdjęciu wyprawki widziałam koszulę do karmienia taką w paski chyba granatowo-białe. Próbowałam odnaleźć to zdjęcie ale tyle jest wpisów że się nie udało... :-( A ja nie pamiętam, która z Was wstawiła to zdjęcie. Proszę o pomoc i informację gdzie taką koszulę udało się znaleźć bo chętnie bym się na taką skusiła bo wpadła mi w oko a nigdzie nie mogę znaleźć w paski... Z góry dziękuję za namiary :-).
reklama
Viltutti
Oka mutsy to dobra firma i raczej dobre opinie ma. No i drogie sa jak sa nowe. Co do gondoli to ja bym jednak nie wozila dziecka na codzien w foteliku. Co innego jak musisz raz na jakis czas. Ale tak normalnie to mam wrazenie ze dziecku niewygodnie
Absolutnie nie wolno dziecka wozić stale w foteliku! On nie jest do tego stworzony. Zadaniem fotelika jest ochrona życia dziecka w czasie kolizji drogowej, a nie wygodne przewożenie dziecka, one strasznie rozwalają kręgosłupy nawet te najlepsze. Ja już kilkakrotnie słyszałam, że 2h w foteliku to maks a później dziecko musi odpocząć od niego.
Podziel się: