reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

A ja teraz zastanawiam sie jakie łóżeczko kupić? czy turystyczne czy normalne szczebelkowe. Bo ostatnio mielismy nowe szczebelkowe, młody spał w nim ok 6 mies, bo pózniej go wziełam do siebie do łóżka bo było mi łatwiej go karmic piersią jak budził sie non stop, bo gdy go odkładałam do łózeczka to odrazu budził sie, a ja juz byłam zmeczona i chciałam troche pospać. Pózniej poszedł juz na takie wieksze łóżeczko. I teraz zastanawiam sie czy nie kupic tylko turystycznego do spania, bo i tak musze kupić bo często wyjeżdzamy na wekendy? Co sądzicie? Miałyście turystyczne, sprawdziły sie?

reklama
Ja mam turystyczne. Służyło mniej więcej jak Twoje szczebelkowe, bo koło 4 m-ca Oliwia wylądowała u nas w łóżku, a jak miała koło roczku to przenieślismy jej sam materacyk do drugiego pokoju (dopiero teraz kupujemy dla niej łóżko). No a Młody przejmie po niej wlasnie turystyczne.
Nie wiem czy jest lepsze czy gorsze od zwykłego, nie mam porównania. Na pewno (mimo planów) nie używałam go w pierwotnym - turystycznym celu (latwiej nam bylo spac w jednym lozku razem). Plus taki, że się dziecko o szczebelki nie obija i że jest lekkie i łatwe do przesuwania.

Rila pięknie pokoik się prezentuje i jeszcze ile miejsca masz :-)!
Joulatto takie rzeczy z historią są najfajniejsze :tak: U mnie moja babcia obszywała wszystkim swoim dzieciom a miała ich 5-tkę ;-) i potem wszystkim wnukom obszywała na szydełku pieluchy tetrowe kolorowymi nićmi (takie trójkąciki porobione dookoła pieluszki) niby nic ale zupełnie inaczej wyglądają i są słodkie :-). Ja zawsze nazywałam je "pieluszki babci" i ostatnio dostałam od cioci kilka tych pieluszek babci żebym też miała bo babcia po udarze jest i ogóle nie śmiałam już jej prosić żeby mi je zrobiła.... Ale ostatnio dzwoni do mnie i mówi że zrobiła kilka specjalnie dla Kubusia :szok::-):-) No szok normalnie ale fajnie, że miała jeszcze siłę na to bo to jej pierwszy prawnuczek i pewnie następnym już nie zrobi.

Co do łóżeczka to ja w domu mam normalne jakoś za miękkie mi się wydają te turystyczne żeby tak na codzień w nim spał, ale się nie znam i mogę się mylić :tak: Też sporo wyjeżdżamy więc turystyczne na pewno kupimy ale to później jak podrośnie bo póki co na jedną noc czy coś to w gondoli się prześpi;-)

Sandra- to nieżle trafiłaś z tymi chusteczkami szkoda że do Tesco mam daleko też bym kupiła:tak:

Jouluatto- super kołyska, kocyk klimatyczny.

Rilla- fajne mebelki i pokoik. Jak się urodzą chłopaki i zapełni się kocykami misiami i róznymi dzieciowymi bibelotami to będzie super.

Dziewczyny a ja potrzebuję rady. Poszukuje wózka chciałam coś 3 w 1. w cenie do max. 400 zł chociaż nie ukrywam że im taniej tym lepiej. Znajoma chce sprzedać wózek Mutsy coś podobnego do tego Mutsy Urban Rider gondola+spacerówka+fotelik (3971657225) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . tylko ze bez gondoli. Chce za niego 280 zł Byłam dzisiaj w komisie i widziałam ten wózek, ten fotelik sam. to taka niby mini gondola rozkłada się na płasko i koleżanka jego używała jako gondoli. trochę przeraza mnie wielkość kół. i tak się cały czas zastanawiam czy taki fotelik mi wystarczy zamiast gondoli echh sama już nie wiem mieszkam w mieście co prawda chodniki beznadziejne ale czy takie terenowe koła to nie przesada?
Może któraś miała do czynienia z tym wózkiem i mi coś doradzi.

Wózki Mutsy są bardzo porządne i nie najtańsze jako nowe:) Także za tą cenę to jest okazja. Natomiast jeśli chodzi o używanie fotelika jako gondoli to przy zwykłych fotelikach dziecko nie powinno w nich przebywać dłużej niż 3 godziny. Pozycja nie jest optymalna dla kręgosłupa. Chyba, że ten fotelik to be safe izi sleep - on się faktycznie rozkłada i dziecko w nim może spać dłużej. Na krótko to się może sprawdzić, zresztą idą ciepłe miesiące i maluszek może po 2-3 miesiącach jeździć w spacerówce rozłożonej na płasko. Ja bym dobrze sprawdziła wózek, dopytała czy fotelik nie miał stłuczki i wtedy można się decydować:) takie jest moje zdanie

Oka mutsy to dobra firma i raczej dobre opinie ma. No i drogie sa jak sa nowe. Co do gondoli to ja bym jednak nie wozila dziecka na codzien w foteliku. Co innego jak musisz raz na jakis czas. Ale tak normalnie to mam wrazenie ze dziecku niewygodnie

Jeśli chodzi o wożenie dzieci w fotelikach to wiem od fizjoterapeuty że można bezkarnie wozić dzieci w fotelikach, nosić w chustach itp. ale tylko do 6 tygodnia życia potem jak najmniej bo źle działają na kręgosłup i jest to już nienaturalne ułożenie dla dziecka..

Dziewczynki, u którejś z Was kiedyś na zdjęciu wyprawki widziałam koszulę do karmienia taką w paski chyba granatowo-białe. Próbowałam odnaleźć to zdjęcie ale tyle jest wpisów że się nie udało... :-( A ja nie pamiętam, która z Was wstawiła to zdjęcie:zawstydzona/y:. Proszę o pomoc i informację gdzie taką koszulę udało się znaleźć bo chętnie bym się na taką skusiła bo wpadła mi w oko a nigdzie nie mogę znaleźć w paski...:wściekła/y: Z góry dziękuję za namiary :-).

reklama
Oka mutsy to dobra firma i raczej dobre opinie ma. No i drogie sa jak sa nowe. Co do gondoli to ja bym jednak nie wozila dziecka na codzien w foteliku. Co innego jak musisz raz na jakis czas. Ale tak normalnie to mam wrazenie ze dziecku niewygodnie

Absolutnie nie wolno dziecka wozić stale w foteliku! On nie jest do tego stworzony. Zadaniem fotelika jest ochrona życia dziecka w czasie kolizji drogowej, a nie wygodne przewożenie dziecka, one strasznie rozwalają kręgosłupy nawet te najlepsze. Ja już kilkakrotnie słyszałam, że 2h w foteliku to maks a później dziecko musi odpocząć od niego.

Do góry