reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Przyszła paczka :-) trochę drobiazgów a ile radości hehe

Zobacz załącznik 607919
Wanienka , materacyk do kąpieli, dozownik do mleka w proszku (może się kiedyś przyda ;-)), szczoteczka do dziąsełek, spray do noska, osłonki na sutki (przy Kubie nie było bez tego karmienia) , żel do kąpieli, termometr do wody , spray do dezynfekcji powierzchni , podkłady higieniczne , prześcieradło (mega milusie), kocyk (to ten w słoniki) i biustonosz do karmienia taki miękki do szpitala i do spania - mam nadzieję że się sprawdzi bo wygląda bardzo fajnie.

Najgorzej że będę musiała kupić nowy materacyk :confused2: przyniosłam ten po Kubie i jest cały wilgotny i dziwnie pachnie :dry: także jeszcze jeden wydatek.
Jakie macie materacyki??
ten po Kubie był gryczano-kokosowy ale teraz myślę o lateksowym lub piankowym...?

super zakupy :-)

Dziewczyny przyszły wam już te kocyki z allegro, bo też zastanawiam się nad kupnem, ale ciekawa jestem waszych opinii.

Dziewczyny - super zakupy:-) Alez przyjemnie sie oglada takie rzeczy. Ja tez nie moge sie doczekac, zeby maluszka ubierac w te slicznosci, ktore zakupilismy, ale powiem mam troszke stracha, bo jak ostatnio prasowalam rzeczy dla dziecka to uswiadomilam sobie jakie to wszystko malutkie i jak w to wlozyc dzieciaczka nie robiac mu krzywdy:szok:

Loka ja zamawiałam lóżeczko z allegro i też je juz mam , ale nie stoi jeszcze złożone P . tylko sprawdzał czy jest wszystko muszę wyprać pościel i baldachim do niej ale jest śliczne i cena bardzo mi odpowiadała :-)

Ostatnia edycja:
dwa dni mnie nie było tu tyle zakupów :) przepraszam, że sięnie odniosę do każdej tylko zbiorczo gratuluję wszystkim, wszystkie zakupki są super :D

ancona ja mam dla małej gryczano-kokosowy też :)

a teraz wrzucam foty Lilusiowych zakupów. Zobacz załącznik 607934Zobacz załącznik 607935Zobacz załącznik 607936Zobacz załącznik 607937Zobacz załącznik 607938Zobacz załącznik 607939Zobacz załącznik 607940Zobacz załącznik 607941Zobacz załącznik 607942Zobacz załącznik 607943

Zobacz załącznik 607947Zobacz załącznik 607948Zobacz załącznik 607949Zobacz załącznik 607950Zobacz załącznik 607951dzisiaj dostałam też paczkę z łóżeczkiem ale nie będę rozpakowywać od razu puszczę transportem do norwegii niech mąż składa póki mnie nie ma :p zdjęcia wózeczka wrzucę wieczorem na wątek wózkowy :) kupiłam też zestaw dla mamusi czyli staniki do karmienia i koszulki do spania i szpitala wszystkie w mothercare, polecam bo są super, wygodne, mięciutkie i ładne :) dostałam też już chustę ale zapomniałam zrobić fotkę i już mi się nie chcę :p pokazę z następną partią :p i tak oto nie mając prawie nic w 4 dni kupiłam dla małej już prawie wszystko (zostało parę rzeczy). nie mogę się doczekać jak przyjdą ekopieluchy a to pewnie z tydzień bo z uk..

o jeju jeju ile śliczności :D
Dziewczyny - super zakupy:-) Alez przyjemnie sie oglada takie rzeczy. Ja tez nie moge sie doczekac, zeby maluszka ubierac w te slicznosci, ktore zakupilismy, ale powiem mam troszke stracha, bo jak ostatnio prasowalam rzeczy dla dziecka to uswiadomilam sobie jakie to wszystko malutkie i jak w to wlozyc dzieciaczka nie robiac mu krzywdy:szok:

Instrukcja
body- główka, rączki, zapięcie w kroku.
koszulka- główka, rączki, wyrównać
śpiochy- nóżki, naciągnąć zapiąć na ramionkach.
Pajacyki- uwaga uwaga- nóżki, naciągnąć, włożyć rączki, pozapinać.

jesteś gotowa!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny, ja właśnie jestem po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i dowiedziałam się, że dziecko jest ubierane dopiero po 2 godzinach bo w moim szpitalu stosują zasadę skóra do skóry i położna powiedziała żeby wziąć odpowiedni kocyk do przykrycia dziecka bo marzną a jak pediatrzy widzą co rodzice czasem mają to się załamują...:szok: Myślałam że wezmę rożek, ale mówią że się nie sprawdza i ma być dobry kocyk ale JAKI TO JEST DOBRY??? Żeby nie był za gruby ale też nie za cienki???

Instrukcja

jesteś gotowa!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Chyba sobie wydrukuje i na scianie nad przewijakiem przypne coby w [pierwszych dniach paniki nie ubrac dziecka na odwrot np raczek w stopki spiocha nie wlozyc:-D:-D

reklama

Instrukcja

jesteś gotowa!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D[/

Instrukcja "obsługi dziecięcia" mnie też sie przyda :D

Do góry