reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
wow super zakupy i dary!!!! Lizzy masz wielkie szczescie z tymi kolezankami. Jak juz swoje ciuszki zwioze od tesciowej to tez wam wrzuce fotki. Ale to jeszcze troche.

Co do butelek to dziewczyny maja racje. Dwie wystarcza w zupelnosci. Co do mleka to tak jak dagmar pisala, nie kupuj. W razie problemow w szpitalu to mleko dostaniecie. A potem bedziesz wiedziala czy jest jakis problem czy nie. I nie martw sie ze Ci mleka w cyckach w nocy zabraknie bo to sie raczej nie zdarza. Mleka noca jest najwiecej i jest najbardziej kaloryczne. Tak dzialaja hormony. Zazwyczaj najgorsze sa popoludnia, wieczory kiedy poziom prolaktyny jest nizszy. Ale jak to ktoras z dziewczyn pisala nie ma lepszego pobudzacza od malego ssaka. Ja w momentach kryzysowych potrafilam dwie godziny z mlodym w lozku lezec zmieniajac co 15 minut cycka zanim sie zaspokoil i poszedl spac. Na szczescie te kryzysy nie trwaly dlugo. Ale swoje lzy wylalam bojac sie ze nie dam rady. Eh te hormony. Teraz mam nadzieje ze bedzie latwiej psychicznie bo czlowiek ma juz jakies doswiadczenie.

Lizzy super wyprawka :)

dziewczyny bardzo ładne zkupy

w sprawie butelek - mam dwie. Reszte dokupie jesli nie bede karmic piersią.

w sprawie proszków - kupiłam dzidziusia.

o tak też pamiętam te godziny z cycem na wierzchu ale potem już jest tylko lepiej

a własnie bo bym zapomniała że muszę kupić sobie nakładki na sutki bo ja mam całkiem płaskie brodawki a jak mam pełno mleka to maleństwo nie ma za co chwycić :-D

reklama
Super - dzieki za podpowiedzi :-). Zakupie jakas jedna butle zeby ot miec, bo wiem ze jakbym meza wyslala do sklepu to mleko jak mu powiem jakie to kupi, ale jakby mial butle wybrac to by sie biedny spocil:-D
W szpitalu tu jest o tyle fajnie, ze bardzo jest promowane karmienie piersia (czego Irlandki wogole nie chca robic) wiec jak juz jest na oddziale kobieta, ktora chce karmic piersia (zazwyczaj Polki, Litwinki i panie oryginalnie spoza granic irlandii), to otrzymuja bardzo duzo pomocy. porad, masazu piersi i ogolnie sa bardziej obskakiwane niz panie ktore nie cycuja. Wiec mam nadzieje, ze przez te dwa, trzy dni w szpitalu zalapie idee, a nawet jakbym dalej miala problemy jest przyszpitalna poradnia laktacyjna, do ktorej mozna zawsze podjechac i otrzyma sie pomoc (tak przynajmniej mowia;-))

Do góry