reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Waga u wcześniaka słabo idzie do góry a musi by wyjść ważyć trochę ponad 2 kg . Ale nie u każdego tak zależy ile dziecko ma . Moja kumpela teraz urodziła w 32 tyg i jej ,mała ważyła 1800 i po 3 tyg była w domu z nią . U mnie to była kwestia wieku tak sądzę że to miało największy wpływ.

reklama
wrzucam zdjęcia ubranek które dostałam od moich koleżanek pierwsze zdjęcie jest od jednej a drugie od drugiej
musiałam porobić zdjęcia żeby wiedzieć co której oddać później :sorry2:
DSC_0104[2].jpgDSC_0109[1].jpg

Załączniki

• DSC_0104[2].jpg
    DSC_0104[2].jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 99
  • DSC_0109[1].jpg
    DSC_0109[1].jpg
    32 KB · Wyświetleń: 95
Waga u wcześniaka słabo idzie do góry a musi by wyjść ważyć trochę ponad 2 kg . Ale nie u każdego tak zależy ile dziecko ma . Moja kumpela teraz urodziła w 32 tyg i jej ,mała ważyła 1800 i po 3 tyg była w domu z nią . U mnie to była kwestia wieku tak sądzę że to miało największy wpływ.

ojej Sandra jakoś nie dotarło do mnie że takie trudne początki miałaś oby tym razem obyło się bez takiego stresu

Wow, Lizzy to masz piękną wyprawkę :tak:

ancona, ja poprzednim razem miałam koszulę taką jak ta pierwsza - z zakładkami czy jak to się nazywa... nie była zła ale ja mam nieduże piersi i czasem ciężko było wyjąć, materiał wchodził na synka. Moja mama pożyczyła mi do szpitala swoją zwykłą koszulę nocną z tym że była rozpinana pośrodku na napy i sprawdziła się super! Teraz też dobie taką kupiłam, dokładnie tą ITALIAN ROZPINANA KOSZULA KOSZULA ZYTA # M (3867964017) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
I ja polecam taką, bo potem będzie służyć jako zwykła nocna. Ta druga wybrana przez Ciebie jest na guziki, będzie trudniej ją rozpiąć/zapiąć ;-)

Suszarka 124zł tylko ciiiiii.. żeby mój mąż nie usłyszał ;-):-D:-D
jak wróci to da mi popalić;-), zostawił mi dzisiaj kaskę a już prawie wszystko poszło, suszarka, pierdółki dla dzidzia 150zł :szok: i w aptece stówka no ale sam Femibion2 55zł no to co tu się dziwić że chyba Aguni wyprawka wychodzi 9000 :-D

Jak myślicie która koszula będzie lepsza:
RADOŚĆ KOSZULA dla KARMIĄCYCH i w ciąży (S-XXL) (3896415502) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. czy
100% BAWEŁNA MODNA KOSZULA DLA MAMY KARMIĄCEJ M 38 (3893437636) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ???

Ancona - nic nie powiemy;-) Ja z koszul wybralabym ta druga ;-)

24 dni w inkubatorze plus 6 bez : czekali aż waga wzrośnie i zacznie oddychać normalnie a po za tym urodziła się z obustronnym zapaleniem płuc .

Sandra - to nieprzyjemne mialyscie poczatki. Mam nadzieje, ze teraz maluszek urodzi sie o czasie, duzy wagowo i zdrowiutki:tak:

wrzucam zdjęcia ubranek które dostałam od moich koleżanek pierwsze zdjęcie jest od jednej a drugie od drugiej
musiałam porobić zdjęcia żeby wiedzieć co której oddać później :sorry2:
Zobacz załącznik 606531Zobacz załącznik 606532

:szok::szok::szok: Normalnie wyglad jakbys ciucholand obrabowala:-D

Łatwe nie były ale dałyśmy radę oby dwie ciężko było ja w domu widywałam ją tylko raz dziennie przez szybę i miesiąc z życia miałyśmy wycięte . Ale silna była i dała radę .
Dziewczyny zakupy cudne . Ja kupiłam pakę jedną ciuszków ale okazała się nie wypałem ale trudno , dzisiaj przyszła druga i jest już lepsza , spakowana w jedną dużą torbę i będzie czekała aż mała podrośnie :-):-)

reklama
Dziękuję dziewczynki za koszulowe podpowiedzi i rzeczywiście dla kogoś z niedużym biustem ta pierwsza będzie nie wypałem, druga z guzikami to problem z rozpinaniem więc wybieram koszulę Araki - na napy :-D i biorę dwie w różnych kolorach.

Do góry